Neler Yeni

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca
Evrim teorisi gerçektir.Evrim bir inanç konusu değildir.Evrimin gerçek olduğu bilimsel bir kesinliktir.ancak evrimi daha iyi anlatabilecek bir açıklama olabileceğinden sonuna TEORİ diyoruz.Yani bunun açıklaması bu.

Ha bu arada belirtmeden geçmeyeyim.Bundan çook önce 7 farklı insan türü olduğu ancak savaşlar ve diğer olaylar sonucu sadece 1 tanesinin hayatta kaldığını biryerde duymuştum kesin değil.Bu da neden bütün insanlar birbirine benzer de tüm köpekler birbirine benzer değil sorusuna cevap olmuş olabilir kim bilir :)

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
Evrim bir teori değil olgudur.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Ben herşeyin tesadüfen olduğuna açıkçası inanmıyorum tesadüfe inanırım ama bu kadar tesadüf fazla değilmi sizcede ve herkes zenci olucak die bir şey yok DNA'da ufak bozulmalar yarada değişiklikler olmuş olabilir ve bende kıyametin yaklaştığını düşünüyorum şahsen
eger insanlar kıyamette dirilip birdaha dirilince çok fazla fantastik degilmi

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Sizce her şey tesadüfen olmuş olabilir aklımız almıyor ama ilk insan kalıntıları afrika kıtasından çıktı deniliyor o zaman bütün dünya zenci olmazmıydı yada dinler hakkında konuşalım örnegin hristsiyanlık avrupada yaygın İslam ise yakın asya ve ortadogu,afrika da yaygın uzak asyada hiç bilmedigimiz dandirik dinler hakim dünyada müslüman sayısı 1.5 milyar yani geri kalan insanlar yanıcak mı şimdi ? veya cin ismi arap mitolojisinde geçiyor,zerdüşlükte 5 vakit namaz var, bu seferde toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ama tek anlamadıgım nasıl her şey tesadüfen oluyor ? Eskiden mono dinlere inanılmıyordu genellikle duoalizm inanılırdı şimdi ise mono dinler inanılıyor acaba kıyamet'e mi yakınlaşıyoruz ? küçücük beynimizle birşeyler ögrenmeye çalışıyoruz belkide bizden daha gelişmiş insanlar var? yada başka galaksilerde farklı tesadüf dedigimiz canlılar var.düşünceleriniz neler ?
İlk başta söylediğin çok komik, Afrika'da ilk oluşan insanlar (eğer öyleyse) zenci miydi ki? Ya da zenci olduğunun kanıtı mı var, valla tarih öyle geniş bir konu ki, şu anki Afrika yerlileri başka bir kıtadan geldi deseler pek şaşırmam.

Evrim tabii ki var, anlamadığım bazı şeyler dışında tabii ki katılmak gerek; bir de bahsedilen: Herkesin ortak atadan gelmesi ve bizim de maymun benzeri bir yaratığın devamı olmamız tarzı bir şey, bu konu hakkında net bir yorum yapabilecek bilgim yok.

Dinler konusu ise pek deşilmemeli gibi hissediyorum, insan önce kendi bir şeyler düşünüp (kurup) sonra bir tartışma ortamı hazırlamalı o konuda, ya da başkalarının fikirlerini de sorabilirsin tabii.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
İslam piyangosunda doğanlar yanmıcak geri kalanlar yancak brom :D Şimdi hiç bana çıkıp "araştırarak öğrenebilir" falan demeyin. Öyle bir şey yok. Eğer Hindistan'da doğsanız Hindu, Çin'de doğsanız belki Budist, belki Ateist, Senegal'de doğsanız Müslüman vs. olucaktınız büyük ihtimal. Yani sizin anlıyacağınız "araştırarak öğrenebilir" diye bir şey yok. Hangi piyangoda doğarsan o dine mensup olursun (genel olarak) o yüzden kimse gelip de boş boş konuşmasın. Lüzumu yok.
Adaletsizlik var diyorsun yani, Peki bu adaletsiz düzenin sebebi kim? Tanrı mı sebep oldu yoksa İnsan mı? Tanrı hipotezinden yola çıkalım, İlk insanın yaratılışıyla birlikte tek bir din vardı, Peki ilk insanın var olmasıyla dünyaya hakim olan dini kim bozdu? İnsan mı Tanrı mı? Yani Budizm'in Hinduizm'in, Şamanizm'in oluşmasına Tanrı mı sebep oldu? İlk insandan itibaren var olan din bozulmasaydı dünyada adaletsizlik durumu olmayacaktı. İlk insanın var olmasıyla bir din hakimdi o dini bozan insanladır, Şuan ki adaletsiz duruma sebep olan insanlardır. Neden bu adaletsizlikten Tanrıya ve İslam'a pay çıkarıyorsunuz?

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Şu bilgiyi paylaşmak istedim ki insan ve maymun arasındaki farklardan biri de insanın sanırım beyninin bir bölümü gelişmiş olmasıydı buda insana üreme, beslenme, barınma ve kendini koruma gibi şeylerden farklı şekilde bilim ve soyut düşünmeyi de sağlıyordu insanları maymunlardan ayıran şeylerden ya da şey bu diye biliyorum ama konuya tam hakim değilim

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
bütün bu sorularının cevabı zaten kuranda var ben demiyorum ki sen kafirsin, eğer kuranı anlamıyla beraber ya da direk anlamını okursan her bir soruna zaten cevabı bulacaksın

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Adaletsizlik var diyorsun yani, Peki bu adaletsiz düzenin sebebi kim? Tanrı mı sebep oldu yoksa İnsan mı? Tanrı hipotezinden yola çıkalım, İlk insanın yaratılışıyla birlikte tek bir din vardı, Peki ilk insanın var olmasıyla dünyaya hakim olan dini kim bozdu? İnsan mı Tanrı mı? Yani Budizm'in Hinduizm'in, Şamanizm'in oluşmasına Tanrı mı sebep oldu? İlk insandan itibaren var olan din bozulmasaydı dünyada adaletsizlik durumu olmayacaktı. İlk insanın var olmasıyla bir din hakimdi o dini bozan insanladır, Şuan ki adaletsiz duruma sebep olan insanlardır. Neden bu adaletsizlikten Tanrıya ve İslam'a pay çıkarıyorsunuz?
Bu mantıkla insanları kötü yaratan tanrı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
Bu mantıkla insanları kötü yaratan tanrı.
İyilik yapma ve kötülük yapma potansiyelini yaratan Tanrı fakat Tanrı insanlara iyilik veya kötülük yapmaya cebir ediyor mu? Hayır. İnsanlar kendi hür iradeleriyle yapıyorlar bu fiilleri. Neden insanların bozmuş olduğu dini Tanrıya mal ediyorsun ki. Bu durum şuna benziyor: Adam öldüren Ahmet'in bu kötü fiilden Annesinin sorumlu tutulması gibi bir şey. Neden? Çünkü Annesi Ahmet'i doğurdu. Bu Adaletsiz düzenin oluşmasına insanlar sebep oldu, Tanrıya buradan pay çıkaramazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,153
Üyeler
161,668
Son üye
Arwin
Top Bottom