Neler Yeni

Sizce Linux Kullanmalımıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Gürkan Yücedağ
Herkese merhaba bugün internet üzerinde dolaşırken bir linux işletim sistemine sahip bilgisayar gördüm ve arayüzü çok hoşuma gitti. şuan'da windows 7 kullanıyorum ve sistem bilgilerim aşağıda mevcut , Discord kullanıyor ve csgo , minecraft , ets 2 , payday 2 vb. oyunlar oynuyorum ne dersiniz kullanmalımıyım ayrıca siz kullandıysanız ne gibi dezavantajları var?

SİSTEM BİLGİLERİ

İNTEL HD GRAPHİCS (ONBOARD)
4GB RAM (3.80) KULLANILABİLİR
İNTEL PENTİUM G870 3.10 GHZ İŞLEMCİ
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güncel

Son düzenleme:

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
1633980080562.png

Son düzenleme:

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Günlük kullanım için Linux dağıtımları, Windows'a göre çok daha rahat. Genel olarak birçok programa ve oyuna desteği var fakat bazı oyunların anti-hile sistemi sorun çıkarabiliyor.

Bu uygulamaları-oyunları sıkıntısız bir şekilde açabilirsiniz. Steam'in kendiliğinden Proton adında Windows için olan oyunları Linux üzerinde çalıştırmak için geliştirdiği Proton ile oynayabilirsiniz. Alacağınız performansa ise ProtonDB sitesinden bakabilirsiniz.

Linux dağıtımlarında kullanılan masaüstü veya pencere yöneticisine göre özelleştirmeler yapabilirsiniz. Windows'da tek masaüstü var iken GNU/Linux dağıtımlarına birçok masaüstü ortamı kurabilirsiniz. Masaüstü ortamlarını yüklediğiniz anda güzel bir görünüş elde edemezsiniz. Bu yüzden Youtube'dan özelleştirme videolarına bakabilirsiniz.

Örneğin bu videoda kullanılan KDE masaüstü özelleştirme için en uygun masaüstlerinden birisidir. Özelleştirme işlemi masaüstüne göre değişse de genel olarak basit bir işlemdir.
Linuxun ne gibi artıları oluyor çok güzel geldi

Top Bottom