Sizce şartlar nasıl?

Dostum şöyle düşün. Muhasebe bölümü bitirmişim, okumuşum etmişim. İnşaat işinde çalışan insanlar benden fazla alıyor iken ben neden 350 TL alayım? (İnşaat işçilerini küçümsemek gibi anlamayın lütfen)
Haa pardon ben o bölümü bitirdiğini kaçırmışım kusura bakma reis.
Ben olsam kabul etmem ama hiç iş yoksa boş boş oturacağına gidebilirsin reis.
Kafana göre takıl.

Ben düzgün bir şey okumamış ve işsiz olsam kaza geçirmemiş biri isem askere gider uzman çavuş olurum

Valla açıkçası paraya ihtiyacım yok. Babamın şirketi var, istesem oraya gider çalışırım. Ama ne bileyim ya, soğudum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

harbiden o halde sen asgari ücret bile alamıyosun
Alamam da %100 eminim.

bunu duyunca unut demek geliyor ya
Unutacağım sanırım.

Dostlar merhaba,
Bir iş görüşmesinden yeni çıktım. Ön muhasebe işi. Şartlar şu şekilde;
Kış zamanlarında sabah 8 akşam 6, yaz zamanlarında sabah 8 akşam 7.30. Cumartesi günü sabah 8 öğleden sonra 5.30 çalışılıp haftalık 350 TL maaş alınacak. (Bu da günlük 58.33 TL'ye denk geliyor).
Üstelik yemek parası yok.
20 yaşında insanım. Birikim yapmam gerek, ileride para lazım olacak vb.
Sizce ne yapmalıyım? (Patronları tanıyorum ve neredeyse hiç zam yapmayan tiplerden. Full iş isterler ve asla yaranamazsın.)
Şahsen beğenmedim.
Sizlerin de görüşlerini almak istiyorum.
Çocuk kandırıyorlar sanki. Bu ne böyle 😡

Asgeri ücret bile değil değmez.

Sigorta var mı
Ne işi olduğunu bilmiyorum ama şirketse asgari ücret iste

Üstüne üstelik asgari ücret hiç alamam.
Asgari ücret + yemek + yol ücreti olsa boş duracağına yap derim ama zaten ne yemek ne yol var kazandığın paranın yarısı yola ve yemeğe gidecektir. Geriye kalan para için köle gibi çalışacaksın hiç çalışma daha iyi bence. İlla daha iyi fırsatlar çıkar.
Üstüne sigorta da yokmuş. Mısır'daki "köleler" bundan daha iyi şartlarda çalışmıştır zamanında la.

Boşver. Bu işten bir cacık olmaz hem yorulursun hemde para kazanamazsın
Gerçekten öyle, yapmayacağım.

Asgari ücret + yemek + yol ücreti olsa boş duracağına yap derim ama zaten ne yemek ne yol var kazandığın paranın yarısı yola ve yemeğe gidecektir. Geriye kalan para için köle gibi çalışacaksın hiç çalışma daha iyi bence. İlla daha iyi fırsatlar çıkar.
Yol konusunda sıkıntı yok, yürüyerek gidiyorum fakat maaş gördüğün gibi. Yemek parası da maaşın içinde düşün o kadar az. Değmez bence de.

Geri