Yardım Soğutucu kabloları nereye takılmalı?

batuyed

80+
Reaksiyon skoru
41
Yeni bir soğutucu aldım am4 işlemcim için. Soğutucunun 2 fanı var. İçinden 1 adet bağımsız bir kablo çıktı ve diğer kablolar ise sadece 2 fanın 1 er tane güç kablosu gibi bir şey. Resimdeki bu kablo ne için?

Ekler

• 23937.webp
    23937.webp
    699.1 KB · Hit: 17
  • 23935.webp
    23935.webp
    799.8 KB · Hit: 15
  • 23933.webp
    23933.webp
    1.1 MB · Hit: 15
Kablo cogaltici birden fazla fanın varsa ikisini birbirine bağlayıp kontrol edebilmen için

Kablo cogaltici birden fazla fanın varsa ikisini birbirine bağlayıp kontrol edebilmen için
Ama soğutucudan çıkan 2 kabloda bu girişlere girmiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım böyle mi olacak? İki fanı 2 kabloya takıp tek kablo yaptım şimdi bu tek kabloyu anakarta takmam gerek? Bu çoğaltıcının olması argb olduğu anlamına mı geliyor yoksa sadece birleştirmek için mi güç kablolarını?

Ekler

• 23951.webp
    23951.webp
    618.3 KB · Hit: 5
  • 23948.webp
    23948.webp
    1.3 MB · Hit: 5
Ama soğutucudan çıkan 2 kabloda bu girişlere girmiyor.

Sanırım böyle mi olacak? İki fanı 2 kabloya takıp tek kablo yaptım şimdi bu tek kabloyu anakarta takmam gerek? Bu çoğaltıcının olması argb olduğu anlamına mı geliyor yoksa sadece birleştirmek için mi güç kablolarını?
Bahsettiğin kabloları 3pin ise onlar argb kablosu
Bunlar ise 4 pin pwm yani hiz ayarı yapabilmeni sağlayan kablolar

çoklayıcıya fanlardaki 4 pinli olanları gir 3 pinlileri de anakartta rgb ler için bende yakın zamanda kule tipi soğtucu aldım 3 pinliler çoğaltıcıya girmiyor.
soğutucudaki 2 fandaki 4 pinli kabloyu çoklayıcıya bağlayıp 1 kablo ile anakartın 4 pinine giriyosun
2 fandaki 3 pinli kabloyuda anakartında 3 pinli girişler var onlara giriyosun ayrı ayrı ışık kontrolu için 3 pinliler takmazsan fan çalışır ama ışıklı ise ışığı çalışmaz

Yeni bir soğutucu aldım am4 işlemcim için. Soğutucunun 2 fanı var. İçinden 1 adet bağımsız bir kablo çıktı ve diğer kablolar ise sadece 2 fanın 1 er tane güç kablosu gibi bir şey. Resimdeki bu kablo ne için?
Fanlarda ARGB yok sanırım. İki fanda da çift soket olur. İki fanı birbirine bağladıktan sonra, içinden çıkan o kabloyu anakartın CPU Fan kısmına takacaksın.
İki fanda da biri dişi biri erkek 2 uç olur. Önce birbirine bağla, sonra içinden çıkanı bağlayacaksın

Fanlarda ARGB yok sanırım. İki fanda da çift soket olur. İki fanı birbirine bağladıktan sonra, içinden çıkan o kabloyu anakartın CPU Fan kısmına takacaksın.
İki fanda da biri dişi biri erkek 2 uç olur. Önce birbirine bağla, sonra içinden çıkanı bağlayacaksın

3 pin x 2 soğutucnun 2 fanından çıkıyor, 4x pin girişli birleştiriciden 4 pin olarak çıkış yapıyor.
Bak şimdi hocam sogutucudan 3pin çıkan kablo argb onun birini anakartin desteği varsa argb girişine bagla sonra fanlardan çıkan argb kablolarinida ona ekle
4pin olanlarda bu sekilde oluyor

Resimde yapmış olduğum bağlantı yanlış mı?

2 fandan çıkan kablolar dişi (içi boş) çoğaltıcı yada tekleyici gibi olan o bağımsız kabloda ise 2 eril giriş 1 dişi çıkış var.

Resimde yapmış olduğum bağlantı yanlış mı?

2 fandan çıkan kablolar dişi (içi boş) çoğaltıcı yada tekleyici gibi olan o bağımsız kabloda ise 2 eril giriş 1 dişi çıkış var.
Fotodan bağlantı anlasilmiyorki

Fotodan bağlantı anlasilmiyorki
Soğutucumun 2 adet fanı var. 2 fandan çıkan 2 adet 3 pin girişli dişi soketler var. Bu iki adet dişi pini splitter'daki 4 pinli eril yuvalara takıyorum ve 2 adet 3 pinli fan kablosu 1 dişi çıkış pini olarak (4pinli) sonlanıyor. O sondaki 4 pinli çıkış pinini de anakartta biryere takıyorum doğru mu?

Soğutucumun 2 adet fanı var. 2 fandan çıkan 2 adet 3 pin girişli dişi soketler var. Bu iki adet dişi pini splitter'daki 4 pinli eril yuvalara takıyorum ve 2 adet 3 pinli fan kablosu 1 dişi çıkış pini olarak (4pinli) sonlanıyor. O sondaki 4 pinli çıkış pinini de anakartta biryere takıyorum doğru mu?
Geç cevap icin kusura bakmayin
Fakat 3 pinli kablo 4 pinli erkek sokete uymaz taksanizda çalışmaz ikisi aynı gorevi gören kablolar değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,760
Üyeler
183,887
Son üye
Kaloriferci Ahmet
Geri