Sol testisde varis çıktı.

Reaksiyon skoru
16
Dün bir konu açmıştım testis ağrısı ile ilgili. Bugün kontrole gittim. Ultrasona girdim ve ultrasonda ki doktor hiçbir sorun yok dedi.
Sonra kendi doktoruma gittim lakin yerinde yoktu. Bunun üzerine başka bir doktora girdim. Kağıdı alan doktor sol tarafta varis var dedi. Şimdi bu varis ameliyat edilmesi zorunlu mu arkadaşlar ?

Dün bir konu açmıştım testis ağrısı ile ilgili. Bugün kontrole gittim. Ultrasona girdim ve ultrasonda ki doktor hiçbir sorun yok dedi.
Sonra kendi doktoruma gittim lakin yerinde yoktu. Bunun üzerine başka bir doktora girdim. Kağıdı alan doktor sol tarafta varis var dedi. Şimdi bu varis ameliyat edilmesi zorunlu mu arkadaşlar ?
Yani varis en cok ayakta görülüyor, Ayakta cıksa bir yorum yapardım (Teyzemde var) ama suanda tam olarak bilemiyorum. Varis kan akısı ile alakalı bir durum, Baska bir doktora danıs derim en kısa sürede.

Mesela Babamda Fıtık cıktı bir doktor 6 tane demisti Baska bir Müsterimiz (Aynı zamanda Doktor) 10 tane var dedi (10= 6 Boyun 4 bel)
Neden bundan bahsettim doktorlar arasında görüs ayrlıgı olabiliyor 2 3 doktora danısıp en ortak görüse göre hareket etmeni öneririm.

dostum geçen ay sol testisimde inanılmaz bi ağrı vardı bir baktım normal halinin 3-4 katı fıtık olabilir dediler doktora gittim ultrasona aldı beni neyse ki fıtık çıkmadı motora binip inerken üstüne oturma gibi bi durum olmuştur dedi eğer bi şişiklik ve ağrı varsa durum bundan ibaret olabilir.

dostum geçen ay sol testisimde inanılmaz bi ağrı vardı bir baktım normal halinin 3-4 katı fıtık olabilir dediler doktora gittim ultrasona aldı beni neyse ki fıtık çıkmadı motora binip inerken üstüne oturma gibi bi durum olmuştur dedi eğer bi şişiklik ve ağrı varsa durum bundan ibaret olabilir.
Ağrı yüz üstü yatınca oluyor ama sürekli bir ağrı değil.

varikosel knk geçmiş olsun damar kalınlaşması elinle sol testisine dokunduğun zaman kalın kalın damarlar geliyorsa yüzde yüz ameliyat yoksa işin sonu kısırlık

Doktora detayları sorsaydın ya

Sperm analizi lazım. Ejekulatta sperm sayısı düşük hareketlilik düşük ve morfoloji bozuksa aynı zamanda korumasız ilişkiyle çocuk sahibi olamıyorsanuz ameliyat düşünülebilir. Tâbi varikoselin boyutu da önemli. Sadece ağrı şikayetiyle operasyon tavsiye edilmez. Çünkü post op kronik ağrılar da olabiliyor. Oradaki mekanizma tam net anlaşılamadığı için. Ayrıca ağrının kaynağı varikosel olmaya da bilir. Erkeklerin dönem dönem ağrılar yaşadığı bilinmektedir. Karın iç basıncını artıran hareketler ağrıyı tetikliyorsa varikosele işaret edebilir. Direkt gidip ameliyat olmanızı tavsiye etmem. Çok ileri düzeyde olmamak kaydıyla erkeklerin büyük çoğunluğu varikosel ile yaşantısına devam eder.

Hocam Fıtıkta olsa cok korkmayın Babamda 10 tane cıktı Doktor sadece Uzunyola giderken Otobüs Kullanamazsın dedi Uçak Araba serbest Dedi 1kg dahi Kaldırmıyacaksın onun Dısında İlaçlı Merhem verdi 1 2 ilaç daha verdi Sonrasında Fizik tedavi yazacak 1 2 gün Sonra.

Tek Sıkıntı ağrıdan uyku kalitesini düsürüyor Onun dısında Hamd olsun bisi yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hee tabii O Bölge biraz daha hassas onu bilemiyeceğim.

Geçmiş olsun.

buz koy dar kilot giy falan bir şey demedi mi doktor?

varikosel knk geçmiş olsun damar kalınlaşması elinle sol testisine dokunduğun zaman kalın kalın damarlar geliyorsa yüzde yüz ameliyat yoksa işin sonu kısırlık
Hissedilmiyor hocam
buz koy dar kilot giy falan bir şey demedi mi doktor?
Kendi doktorum yoktu zaten karşıda ki doktora yönlendirdi sekreter. Yarın kendi doktoruma gideceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iyi bari en kötüsü oydu basşka bir şey var o zaman
Ultrason raporunda hafif reflü yazıyor hocam bilginiz var mı acaba?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,234
Üyeler
189,227
Son üye
delavega
Geri