Sonunda Fiber Geldi 🎉

Binaya havadan siyah fiber kablo çekilmiş. Havadan gelmesi ve dışında herhangi bir koruyucu boru bulunmaması ilginç gelse de sanırım maliyet nedeniyle böyle yapılmış. Yine de çok mutluyum. Sizce tahminen ne zaman bağlanır?
fiber değildir bence, genelde zemini kazıyıp oradan da binalara çekiyorlar
Yokla siyah bir kablo var harbi, bina arasından fln çekiyorlardı sanırım. Aynı şey mi bilmem ama bizde de öyle yaptılardı download 930 civarı bir şey de upload 200

Çekilen kablo fiber optik, o konuda eminim. Hangi firmanın çektiği belli değil, ben evde değildim. Nedendir bilmiyorum ama gelen ekip 100 Mbps demiş.

Dört daireli.
Sahiden fiber sadece 100 mbps olabilir mi?
Daha çok modem parası kilitlemek için çekiyorlar sanırım.

Benim bildiğim sarı kablo fiber optik bizim apartmana onu çektiler harici varmı fiber optik kablo bilmiyorum ama adınıza sevindim çok zevkli bir şey indirip silmek :);
Hocam, çalıştığım yerde bazen fiber ile uğraşıyoruz. Şöyle ki, bina içinde genelde sarı ve turuncu oluyor. Dış ortam kablolarında ise genelde siyah kullanılıyor ama tabii farklı renklerde de olabiliyor.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
100mbps olan fibermi olur yav :D vdsl zaten 85 100veriyor, havadan gelmeside bir şaşırtıcı.
ekip bi s*k bilmiyo diye yorumladım. Gerçi bazı bölgelerin santralleri garip bir şekilde maks 200 felan veriyor enteresan

Geçenlerde Millenicom ile taahhüt yaptıktan sonra gelen hizmet:
1615.webp

Bizim binaya hat çekip kutu koyulalı 1 ay oldu. Mahalleye geldikten 2 ay içinde kutular konuldu. Binalardan izinsiz her yeri delik deşik etmişler. Sorsalar hat yerlerini gösterirdik. Bu sebeple kablo kısa kaldı 1 aydır uğraşıyorum. Bugün şu an ben yazarken kutuyu doğru yere alıyorlar binanın hattından. 1 aylık uğraşlarım sonucunda. Binadaki delikleri kendim onarıyorum. 2 metrelik bir alanda kablo sıva üstü geldi. Çünkü alt yapıdan değil cepheden geldi. Oraya kanal aldım taktım. Size şunu söyleyim rastgele yapıp gidiyorlar. İleriyi düşünerek çekmiyorlar. Çünkü bu hatları yapanlar taşeron firmalar. Eğer binaya çok zarar versinler istemiyorsanız mutlaka ve mutlaka ilgili olun ve başında bekleyin. Hatta bu işlerden anlayan birisi varsa, binayı da bilen birisi o yönlendirsin gelenleri. Yoksa gerçekten sürünüyoruz. Üstelik TurkNet Telekom gibi kurumsal da değil. Ben bu bir ay içerisinde 15 farklı kişiye sorunu baştan anlatmak zorunda kaldım. En son cimer'e de taşıdım zaten konuyu. Apartmana verdikleri zarar ayrı, kendi çekemedikleri hat için benim VDSL'imi kesmeleri ayrı. Bakalım gelip aktivasyonu yaparlarsa internet iyi mi kötü mü anlayacağız.

Bizim binaya hat çekip kutu koyulalı 1 ay oldu. Mahalleye geldikten 2 ay içinde kutular konuldu. Binalardan izinsiz her yeri delik deşik etmişler. Sorsalar hat yerlerini gösterirdik. Bu sebeple kablo kısa kaldı 1 aydır uğraşıyorum. Bugün şu an ben yazarken kutuyu doğru yere alıyorlar binanın hattından. 1 aylık uğraşlarım sonucunda. Binadaki delikleri kendim onarıyorum. 2 metrelik bir alanda kablo sıva üstü geldi. Çünkü alt yapıdan değil cepheden geldi. Oraya kanal aldım taktım. Size şunu söyleyim rastgele yapıp gidiyorlar. İleriyi düşünerek çekmiyorlar. Çünkü bu hatları yapanlar taşeron firmalar. Eğer binaya çok zarar versinler istemiyorsanız mutlaka ve mutlaka ilgili olun ve başında bekleyin. Hatta bu işlerden anlayan birisi varsa, binayı da bilen birisi o yönlendirsin gelenleri. Yoksa gerçekten sürünüyoruz. Üstelik TurkNet Telekom gibi kurumsal da değil. Ben bu bir ay içerisinde 15 farklı kişiye sorunu baştan anlatmak zorunda kaldım. En son cimer'e de taşıdım zaten konuyu. Apartmana verdikleri zarar ayrı, kendi çekemedikleri hat için benim VDSL'imi kesmeleri ayrı. Bakalım gelip aktivasyonu yaparlarsa internet iyi mi kötü mü anlayacağız.
Maalesef işçilik gerçekten çok kötü, baştan savma yapıyorlar.
Aslında yakın çevredeki hatta aynı sokaktaki bazı binalarda yıllardır Türk Telekom fiber var ama Türk Telekom sağ olsun buraya hâlâ fiber getirmedi. Yine de en azından fiber altyapı gelmesi sevindirici çünkü 100 Mbps bile hız alamıyorduk. Yukarıda biri ping vb. çıkıyor demiş, umarım hizmetler iyidir.
benim VDSL'imi kesmeleri ayrı
Hocam, sizin VDSL hattı kesmeyi nasıl becerdiler?

Maalesef işçilik gerçekten çok kötü, baştan savma yapıyorlar.
Aslında yakın çevredeki hatta aynı sokaktaki bazı binalarda yıllardır Türk Telekom fiber var ama Türk Telekom sağ olsun buraya hâlâ fiber getirmedi. Yine de en azından fiber altyapı gelmesi sevindirici çünkü 100 Mbps bile hız alamıyorduk. Yukarıda biri ping vb. çıkıyor demiş, umarım hizmetler iyidir.

Hocam, sizin VDSL hattı kesmeyi nasıl becerdiler?
Turk telekom için kendin ödeyip çektirebiliyorsun sanırım. Planlamada yoksa. Bizim buraya telekom da başladı. Onların altyapısı var. Yer altından geldiği için geç geliyor ama daha kaliteli ve sağlıklı geliyor.

VDSL meselesi şöyle oldu. Dönüşüm başvurusu yaptım. 1 ay önce altyapıcı geldi 3 defa kutunun yeri değişti. Adama bütün detayları anlatmama rağmen ikna olmadı. Kendisine de açıkça söyledim, sıva üstü ve baştan savunma imalat kabul etmem. Benim zaten zayıf akım hattım var binada. Boşta da şafta kadar bir adet kılavuz kablom vardı. Benim meslek mimarlık olduğu için azıcık tabii fikrim de var. Neyse adam dedi ki abi sorun değil ben kutuyu buraya koyayım. Gelen arkadaşlar o kablo ile 6 dairenin hattını tek seferde çeksin. Dedim bu mantıksız. Kafana göre olmaz, ne kadar kablo gerekiyor belirsiz. Adamlar fiber kullanmayacak belki vs. İddia etti, yanımda bölge müdürünü filan aradı. Çözerim dedi. 1 ay içerisinde kuruluma gelen herkes geri döndü. Olmaz diye. Bu sırada nasıl olduysa sürecin sonuna doğru dönüşüm tamamlandı diye kaydı kapatıp VDSL hattı da kesildi. Daireye kablo bile çekilmedi, bırak aktivasyonu. Apartmanın cephesi ve içi de dahil olmak üzere zaten delik deşik oldu. Gittim apartman içindeki kabloyu kestim. Dedim alt yapıcı gelsin doğru düzgün hat çeksin. 10 metre kablo çekecekti onu yapmamak için başımıza gelenlere bak. Cimer dahil her yere şikayet yazdım. Turknet sosyal medyaları, sikayetvar.com, destek kaydı. En son Eskişehir'de kurulumdan yetkili biri geldi dün akşam 7 gibi. Daireye hat çekti. Benim anlattığım sistemin doğrusu olduğunu da gördüğü için kusura bakmayın dedi. Yanında da iki tane genç arkadaş vardı bayağı efendi çocuklar. 15 dakika içerisinde daire içi hattı çektiler tertemiz. Sonra diğer adamı aradı dedi gel kutuyu oraya taşı. Adam da bugün öğleden önce gelip sıfırdan hat çekmek zorunda kaldı. Tamamen kendi kusuru. Ben adamı da bilgilendirdim daha önce ekipler geldiğinde. Kişisel numarasını verdi, VDSL kesilince aradım sadece. Rahatsız da etmedim 1 ay içinde 5-6 ekip geldi gitti. Ona rağmen tamam dedi yine ses yok. Sebebi de bu gelen herkes taşeron. Kimse TurkNet bünyesinde olmadığı için kafalarına göre yapıyorlar. Diretiyorlar. Bizimle son ilgilenen arkadaş olmasaydı belki daha da devam ederdi süreç. Uzattım kusura bakma. Ama birebir anlatmak istedim. Bugün gelip aktivasyonu yapacaklar. Umarım arkadaşın dediği gibi gelgitler olmaz. Ama dün gelen çocuklar beni uyardılar ek olduğunda sinyal yüksek geliyormuş. Sinyalin yüksek olması da sanırım hattın stabil olmasını engelliyor. Ben o yüzden sabah geldiğinde ek yapmasına da izin vermedim. Daha doğrusu söyledim istersen yap ama problem çıkarsa bunu da baştan çektiririm dedim. Adamın yüzüne karşı kendisine güvenmediğimi de söyledim. Çünkü ben ilk başvuruyu yaptığımda her şeyi detaylıca anlatmıştım. Ama bir sabah uyanıyorsun birileri gelip kafasına göre hatları çekmiş ve gitmiş. Yani senin anlayacağın kurumsal olmayan şirketlerde böyle problemler olabiliyor. Ama bu sistemle gelen hattı kullanan iki arkadaşım var başka illerde, onlarda sorun yok. Umarım sizinki daha kolay ve düzgün bir şekilde ilerler. Zaten bu ülkede bir şeylerin yolunda gitmesi biraz şans işi. Bütün firmalar da birbirine benziyor. Apartmanın içindeki tadilatı da kendim yapıyorum. 😑

Son düzenleme:
Darısı başınıza.
IMG_20251207_011445_383.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,695
Üyeler
185,930
Son üye
Gustavop