[Soru]Tek 2070 Super ile ethereum kazmak.

Düzgün bir OC ile 40 MH/s 'ye ulaşabilir o kart.

Tahmini günlük kazancın ise 5$ olacaktır, fakat bu değer durmadan değişkenlik gösterir. Kimi zaman 4,3$ , kimi zaman 5,3$ kazarsın. Kazım yaptığın havuzun şansına göre değişir bu durum.

Ekran kartının sıcaklığını, HWINFO64 adlı programdan Memory Junction kısmına bakarak derecesini göre bilirsin. Kendi kartım çok rahat 100'C 'lere dayanabiliyor. Fanlar %80 çalışırken bu sıcaklık 86-94 'C gibi değerlere düşüyor.

Kendi ekran kartı modeline göre güvenli dereceyi araştırarak öğrenebilirsin. Her kartın farklı bir OC değeri var, belki arkadaşın aynı kart ile çok rahat 45MH/s görüyordur. Sen zar zor 42MH/s görürsün gibi.

Mining yapabilirsin, şu sıralar ciddi anlamda popüler, geliri de fena değil.

Şimdiden iyi mining'ler...

RTX 2070 SUPER'e sahibim ve mining yapıyorum. Tek başına yapsan bile kârlı şu an.
OC + UV yaparak 43.5-44 MH/s kazım hızına ulaştım, kötü bir değer değil. PC'yi kullanmıyorsan çok fazla, düşünebilirsin.
2070 için az değil mi? 5600xt de o civarlarda kazım yapıyormuş ama ben korkuyorum.

2070 için az değil mi? 5600xt de o civarlarda kazım yapıyormuş ama ben korkuyorum.
Az değil. Bu kadar çıkıyor, yapacak bir şey yok.
AMD kartlar zaten daha fazla tercih ediliyor daha ucuz olup daha fazla kazım hızına sahip oldukları için. (OC + UV ile)

Az değil. Bu kadar çıkıyor, yapacak bir şey yok.
AMD kartlar zaten daha fazla tercih ediliyor daha ucuz olup daha fazla kazım hızına sahip oldukları için. (OC + UV ile)
AMD kartların son serileri, RX 6900XT gibi modeller RTX 3000 modelleri ile kafa kafaya gelemiyor diye biliyorum. Bazıları henüz desteklenmiyor bile.

RX 6900XT 60MH/s değerlere ulaşırken , RTX 3090 120MH/s değerlerine ulaşabiliyordu yanılmıyorsam.

Ama evet, eski AMD ekran kartları çok kullanılıyor. Özellikle RX 580.

AMD kartların son serileri, RX 6900XT gibi modeller RTX 3000 modelleri ile kafa kafaya gelemiyor diye biliyorum. Bazıları henüz desteklenmiyor bile.

RX 6900XT 60MH/s değerlere ulaşırken , RTX 3090 120MH/s değerlerine ulaşabiliyordu yanılmıyorsam.

Ama evet, eski AMD ekran kartları çok kullanılıyor. Özellikle RX 580.
Demek istediğim RX 6000 serisi değil zaten, hatta "AMD kartlar daha ucuz ve daha yüksek kazım hızına sahip" yazarken RX 6000 serisi aklıma bile gelmedi.
Onları sayma zaten. RX 5700 XT mesela, ondan bahsediyorum :D.

RTX 2070 SUPER'e sahibim ve mining yapıyorum. Tek başına yapsan bile kârlı şu an.
OC + UV yaparak 43.5-44 MH/s kazım hızına ulaştım, kötü bir değer değil. PC'yi kullanmıyorsan çok fazla, düşünebilirsin.
Teşekkür ederim. Bende aynı şekilde afterburner ile UV ve oc yaptım, Sizin değerler civarındayım. PC boşta duracağına 3 5 kuruş kar kalır diye düşündüm başladım kazmaya. Hayırlısı artık. Ekran kartının zarar göreceğini sanmıyorum yani umarım kar edicez derken ekstra zarar girmem şu dar zamanda 😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düzgün bir OC ile 40 MH/s 'ye ulaşabilir o kart.

Tahmini günlük kazancın ise 5$ olacaktır, fakat bu değer durmadan değişkenlik gösterir. Kimi zaman 4,3$ , kimi zaman 5,3$ kazarsın. Kazım yaptığın havuzun şansına göre değişir bu durum.

Ekran kartının sıcaklığını, HWINFO64 adlı programdan Memory Junction kısmına bakarak derecesini göre bilirsin. Kendi kartım çok rahat 100'C 'lere dayanabiliyor. Fanlar %80 çalışırken bu sıcaklık 86-94 'C gibi değerlere düşüyor.

Kendi ekran kartı modeline göre güvenli dereceyi araştırarak öğrenebilirsin. Her kartın farklı bir OC değeri var, belki arkadaşın aynı kart ile çok rahat 45MH/s görüyordur. Sen zar zor 42MH/s görürsün gibi.

Mining yapabilirsin, şu sıralar ciddi anlamda popüler, geliri de fena değil.

Şimdiden iyi mining'ler...
Teşekkür ederim cevap için. Peki bir sorum daha olacak bu havuzlar arasında fark var mı? Yada havuz farkı diye bir şey var mı? Varsa öneriniz hangisidir!

Geri