Sosyal Fobi

2 sene yüzmeye gittim. Ama yine aynı şeyler ki gittiğim yerde de hiç arkadaşım olmadı. Kendi halimde takılıyordum.

okulunda klüp varsa hobi olarak bir topluluğa girebilirsin.

Şu virüs illeti bitsin artık ne gerekiyorsa yapmayı düşünüyorum artık sıktı bu durum çünkü.

sıkıldığını biliyorsun bu yüzden üstesünden geleceksin.
Ben senden beterdim. Şimdi ki halimi sorma :D

Arkadaşlar selamlar. Ben çok çekingen bir insanım yani çekingenliğinde ötesinde buna başlığa yazdığım şey deniyormuş. Küçüklüğümden beri böyleyim. Kalabalık ortamlarda kafamı kaldırıp kimsenin yüzüne bakamıyorum, ailem dışında kimseyle uzun süreli göz teması kuramıyorum. Tanımadığım birinden bir şey isteyemiyorum. Çok samimi olmadığım birine bir şey söylerken 15-20 dakika düşünüyorum 1 kelime için. Yine çok samimi olmadığım birisiyle konuşurken planlayarak konuşmuyorum yani kendi isteğimle bir şey söyleyemiyorum o sırada heyecanlandığım için. Tanımadığım birisiyle yan yana saatlerce dursam asla bir şey söyleyemem o konuyu başlatmadığı sürece gibi gibi buna benzer bir sürü problem yaşıyorum günlük hayatta. Yani bazen oyunlarda mikrofon basmaya bile utanıyorum. Bu sorunu,problemi nasıl çözebilirim? Cevaplarınız için teşekkürler.
Spora gitmeni öneririm insanı çok değiştiriyor

Benim saçlarım uzun iken göz teması kuramıyorum niye bilmiyorum, saçlarım omzumdaydı sırf bu yüzden gittim 3 gün önce kestim. Artık yoruyor ve zaman alıyor, tamam bu sefer uzatacağım diyorum 7-10 ay sonra dayanıp kesiyorum. :D

bendede ya samimi olucaz yada hiz yüzüne bile bakmıcaksın çekingenlik var ama öyle abartı değil bazen çok rahatım bazen gereksiz çekiniyorum çok yapay geliyor selamalar hatır soramlar falan sanki uzaylıyla konuşuyorum

Seni çok iyi anlıyorum ben de 10 17 yaşlar arasında çok çekingendim her şeyden korkardım arkadaşlarımla sohbet edemezdim öğretmenin gözüne bakamazdım, kuzenlerim hep saf bu çocuk deyip dalga geçerlerdi. Ama büyüyünce bir şeylerin farkına varıyorsun yavaş yavaş okulda kafa dengi arkadaş buluyorsun. Takılıyorsun net kafeye gidiyorsun. Eğleniyorsun kendini sosyal hayata alıştırıyorsun. Şu an 19 yaşındayım ve hiç heycanlanmam ne konu açılırsa bende katılırım yok spor yok kız muhabbeti falan felan. Dediğim o ki zamana bırak ve kimseyi kendine ezdirtme bağır ki kimse senin üstüne oynamasın. Ve önerim arkadaşların falan varsa her hafta da bir halısahı maçına git :D orda daha samimi ortam oluyor.

Herkese karşı böyleysen maalesef sıkıntı dostum,Mesela hiç FAST FOOD dükkanından bişey istedinmi karşıdakinin yüzüne baka baka.Travma geçirmiş olabilirsin küçüklüğünde bunu atlatmak için Arkadaşlarınla sürekli bi yerlere çık varsa,Arkadaş edinmeye çalış mesela,iyi bir insansan arkadaşın olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Seni çok iyi anlıyorum ben de 10 17 yaşlar arasında çok çekingendim her şeyden korkardım arkadaşlarımla sohbet edemezdim öğretmenin gözüne bakamazdım, kuzenlerim hep saf bu çocuk deyip dalga geçerlerdi. Ama büyüyünce bir şeylerin farkına varıyorsun yavaş yavaş okulda kafa dengi arkadaş buluyorsun. Takılıyorsun net kafeye gidiyorsun. Eğleniyorsun kendini sosyal hayata alıştırıyorsun. Şu an 19 yaşındayım ve hiç heycanlanmam ne konu açılırsa bende katılırım yok spor yok kız muhabbeti falan felan. Dediğim o ki zamana bırak ve kimseyi kendine ezdirtme bağır ki kimse senin üstüne oynamasın. Ve önerim arkadaşların falan varsa her hafta da bir halısahı maçına git :D orda daha samimi ortam oluyor.
Haklısın hocam,Eğer kendini bir kere ezdirip alttan alırsan sen hep eziliyorsun.Hep cevap vermek lazım.Yaşadım aynısını.

Herkese karşı böyleysen maalesef sıkıntı dostum,Mesela hiç FAST FOOD dükkanından bişey istedinmi karşıdakinin yüzüne baka baka.Travma geçirmiş olabilirsin küçüklüğünde bunu atlatmak için Arkadaşlarınla sürekli bi yerlere çık varsa,Arkadaş edinmeye çalış mesela,iyi bir insansan arkadaşın olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haklısın hocam,Eğer kendini bir kere ezdirip alttan alırsan sen hep eziliyorsun.Hep cevap vermek lazım.Yaşadım aynısını.
Maalesef öyle hocam bazi kendini bilmez insanlarla dalga geçmeyi seven tipler var. Sesini çıkartmassan afedersin kendilerini bir b*k zannediyorlar. Böylelerinin ta a.

Öncelikle çok teşekkür ederim kendinizi yormanıza gerek yok. Sanırım virüs bitince yardım alacağım bu konuda artık çok sorun olmaya başladı çünkü korona başladığından beri 4-5 kere çıktım evden iyice artmış söylediğim şeyler.
Özellikle stres zamanlarında böyle şeyler daha da artar ben de size tavsiyelerde bulunduktan sonra yardım almanızı da önerecektim. Korona dolayısıyla maalesef OKB, sosyal fobi, paranoya gibi birçok durum artış gösterdi.

Ancak yardım alırken dikkat etmeniz gereken şu; kesinlikle psikiyatri ye gitmeyin size ilaç takviyesi yapar. Psikolojik danışman veya psikoloğa gidin. Önerim psikolojik danışma dan yana hem daha ekonomik olur hem de daha işlevsel olur. Gideceğiniz psikolojik danışmanın BDT eğitimi alıp almadığını mutlaka öğrenin ve kimden aldığını sorgulayın.
BDT: Bireysel Davranışçı Terapi, sizin sorun yaşadığınız alanlarda kullanılan bilimsel bir yöntem. Bahsettiğim eğitimi almamış birisine gitmeniz sizin için boşa zaman kaybı olabilir. İstediğiniz zaman da bana ulaşabilirsiniz soracağınız sorulara, ihtiyacınız olan şeye yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Arkadaşlar selamlar. Ben çok çekingen bir insanım yani çekingenliğinde ötesinde buna başlığa yazdığım şey deniyormuş. Küçüklüğümden beri böyleyim. Kalabalık ortamlarda kafamı kaldırıp kimsenin yüzüne bakamıyorum, ailem dışında kimseyle uzun süreli göz teması kuramıyorum. Tanımadığım birinden bir şey isteyemiyorum. Çok samimi olmadığım birine bir şey söylerken 15-20 dakika düşünüyorum 1 kelime için. Yine çok samimi olmadığım birisiyle konuşurken planlayarak konuşmuyorum yani kendi isteğimle bir şey söyleyemiyorum o sırada heyecanlandığım için. Tanımadığım birisiyle yan yana saatlerce dursam asla bir şey söyleyemem o konuyu başlatmadığı sürece gibi gibi buna benzer bir sürü problem yaşıyorum günlük hayatta. Yani bazen oyunlarda mikrofon basmaya bile utanıyorum. Bu sorunu,problemi nasıl çözebilirim? Cevaplarınız için teşekkürler.
Biraz sosyalleş açıl yeni arkadaşlıklar dene ve kendine özgüvenin tam olsun

sadece dene rezil ol dışarda milyonlarca insan var illaki biriyle anlaşırsın anlaşamazsan üzülme sürekli diğerine geç rezil ola ola utana sıkıla geçiriceksin bu sorununu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,929
Üyeler
190,299
Son üye
UTUK
Geri