Neler Yeni

Çözüldü✓ Şöyle bi durum yaşadım,neden kaynaklanabilir?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Hacı
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Melih Tufan
2 gün önce sistemimi güncellemeye karar verdim e yeni anakart işlemci ve ram aldım.b550 ryzen 5600x 32gb ram ve 6800 xt ekran kartı kullanıyordum.Şu an b650 gaming plus wifi,ryzen 7600,32 gb ram ve 6800xt kullanıyorum.Sorunum şu; sistemi güncellemeden önce ekran kartım full yükte 72 73 dereceyi görüyordu furmark testinde.sistemi güncelledikten sonra 85 derecelere çıkıyor bir türlü anlam veremedim.Tek farklılık önceki anakartta ekran kartını taktığım yer 2 slot üstteydi bu anakartta 2 slot aşağı geldi bu durumdan ısı değerleri farkeder mi?
Kasam da şu şekilde
Ekran kartı fan ayarlarını güncellemelisin benzer bir olay benimde başıma geldi

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,206
İsim
Arda doğan
Eski işlemcide darboğazdan dolayı daha düşük watt ve yüzdelik kullanımda olduğu için 70 derecelerde. Yeni işlemci darboğazı kesip %99 100 kullanım yaptırdığı için watt kullanımı ve buna bağlı sıcaklık yükselmiştir.
Aynen Öyle Ve Kartın Bakım Vakti Gelmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mehmet Emirhan Çetinel
Instagram
mecetinel
Steam
MehmetÇ

PoLyNa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bilal Garanlı
Eski işlemcide darboğazdan dolayı daha düşük watt ve yüzdelik kullanımda olduğu için 70 derecelerde. Yeni işlemci darboğazı kesip %99 100 kullanım yaptırdığı için watt kullanımı ve buna bağlı sıcaklık yükselmiştir.
Hocam bu bilgi yanlış olabilir bende tam bilmiyorum ama furmark testinde işlemci etkilenmez yük doğrudan ekran kartına verilir. Eğer bu fark bir oyunda olsaydı mesela pubg vs. Gibi dediğiniz olabilirdi çünkü darboğaz olacağından dolayı işlemci tam yükte çalışmaz ve sıcaklığa etki edebilir. Ama furmark testinde işlemciye herhangibi bir yük binmez bütün yük ekran kartına biner. Kendimden örnek vereyim bende i5 4560 ve 1060 6gb vardı ve geçen i5 11400f aldım aynı burdaki gibi anakart Ram ve işlemci yüklesttim ama ekran kartı sıcaklık değerlerim aynı. Burdaki ısı farkı nedir bilmiyorum yanlış bilgide vermek istemiyorum.

Konudan bağımsız klavye ve mouse modeliniz nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mehmet Emirhan Çetinel
Instagram
mecetinel
Steam
MehmetÇ
Hocam bu bilgi yanlış olabilir bende tam bilmiyorum ama furmark testinde işlemci etkilenmez yük doğrudan ekran kartına verilir. Eğer bu fark bir oyunda olsaydı mesela PUBG vs. Gibi dediğiniz olabilirdi çünkü darboğaz olacağından dolayı işlemci tam yükte çalışmaz ve sıcaklığa etki edebilir. Ama furmark testinde işlemciye herhangibi bir yük binmez bütün yük ekran kartına biner. Kendimden örnek vereyim bende i5 4560 ve 1060 6gb vardı ve geçen i5 11400f aldım aynı burdaki gibi anakart Ram ve işlemci yüklesttim ama ekran kartı sıcaklık değerlerim aynı. Burdaki ısı farkı nedir bilmiyorum yanlış bilgide vermek istemiyorum.

Klavye asus rog scope
Hocam bu bilgi yanlış olabilir bende tam bilmiyorum ama furmark testinde işlemci etkilenmez yük doğrudan ekran kartına verilir. Eğer bu fark bir oyunda olsaydı mesela PUBG vs. Gibi dediğiniz olabilirdi çünkü darboğaz olacağından dolayı işlemci tam yükte çalışmaz ve sıcaklığa etki edebilir. Ama furmark testinde işlemciye herhangibi bir yük binmez bütün yük ekran kartına biner. Kendimden örnek vereyim bende i5 4560 ve 1060 6gb vardı ve geçen i5 11400f aldım aynı burdaki gibi anakart Ram ve işlemci yüklesttim ama ekran kartı sıcaklık değerlerim aynı. Burdaki ısı farkı nedir bilmiyorum yanlış bilgide vermek istemiyorum.

klavyem asus rog scope 2 , mouse glorious model O wireless

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,206
İsim
Arda doğan

İyide İşlemci Isınıyor Demiyor ekran kartı ısınıyo Diyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Melih Tufan
Bende rx 6650xt var geçen gün pc ye format attım tabi ayarlarda gitmiş oyunlarda 80 dereceleri falan görüp Drop yemeye başladı fan ayarlarını yaptım %40-60 de 60 derecede sabit kalıyor

chèvre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Reda Nadir
2 gün önce sistemimi güncellemeye karar verdim e yeni anakart işlemci ve ram aldım.b550 ryzen 5600x 32gb ram ve 6800 xt ekran kartı kullanıyordum.Şu an b650 gaming plus wifi,ryzen 7600,32 gb ram ve 6800xt kullanıyorum.Sorunum şu; sistemi güncellemeden önce ekran kartım full yükte 72 73 dereceyi görüyordu furmark testinde.sistemi güncelledikten sonra 85 derecelere çıkıyor bir türlü anlam veremedim.Tek farklılık önceki anakartta ekran kartını taktığım yer 2 slot üstteydi bu anakartta 2 slot aşağı geldi bu durumdan ısı değerleri farkeder mi?
Kasam da şu şekilde
Konudan bağımsız fotoğrafı indirebilirmiyim? Yakında düzgün bir masa alacağım sistemin dizilişini senin dizilişin gibi yapacağımda unutmamam adına

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mehmet Emirhan Çetinel
Instagram
mecetinel
Steam
MehmetÇ
Konudan bağımsız fotoğrafı indirebilirmiyim? Yakında düzgün bir masa alacağım sistemin dizilişini senin dizilişin gibi yapacağımda unutmamam adına
Sorun değil hocam,indirebilirsiniz.

ciftlavas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim Çınar
Hocam tek bir sebebe bağlamamak lazım birden fazla nedeni olabilir misal havaların da ısınmış olmasının etkisi ekran kartının bakım zamanının gelmiş olması gibi gibi sebepler çoğaltılır FM testinden ziyade misal setup modifikasyonundan sonra şu oyunda FPS değerim gözle görülür derecede attı drop yiyordum artık o olay ortadan kalktı gibi olumlu şeylerle karşılaşıyorsanız çok da kafaya takmamak lazım en azından bu denli hastalık derecesine gelmemesi lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,667
Üyeler
163,534
Son üye
seneranli
Top Bottom