Çözüldü✓ Ssd görünmüyor depolamada

Razzwil

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
253
arkadaşlar gelimde gen4 ve gen3 olarak iki ssd var
öncelikle gen3 eski ve içinde windows vs kurulu
ve ilk sokete gen4 yeni aldığım ve ana ssd olarak kullanacağımı taktım
alttaki yuvaya da diğerini taktım ama açıtpımda yerel disk c olarak gen3 ve diğer ssd görünmüyor acaba yanlış mı yaptım
1 numaralı sokete gen4 ü
ve 2 numaralı sokete de gen3 ü taktım

EDİT: Depolama alanlarını yönet bölümüne girip fiziksel disk kısmında depolama alanı oluştur olması lazım tam hatırlamıyorum şuan oradan girip oluşturabilirsiniz

Ekler

• IMG_3292.webp
    IMG_3292.webp
    73.3 KB · Hit: 39
  • Ekran görüntüsü 2025-10-22 231329.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-22 231329.webp
    13.2 KB · Hit: 36
Son düzenleme:
arkadaşlar gelimde gen4 ve gen3 olarak iki ssd var
öncelikle gen3 eski ve içinde windows vs kurulu
ve ilk sokete gen4 yeni aldığım ve ana ssd olarak kullanacağımı taktım
alttaki yuvaya da diğerini taktım ama açıtpımda yerel disk c olarak gen3 ve diğer ssd görünmüyor acaba yanlış mı yaptım
1 numaralı sokete gen4 ü
ve 2 numaralı sokete de gen3 ü taktım
Hangi slota taktığının görünüp görünmemesiyle alakası yok, windowsta disk management/yönetimine gir orda yeni aldığın ssd yi tanımla sonra kullanabilirsin.

Hangi slota taktığının görünüp görünmemesiyle alakası yok, windowsta disk management/yönetimine gir orda yeni aldığın ssd yi tanımla sonra kullanabilirsin.
hocam disk yönetiminde görünmüyor ssd bu şekilde eylem kısmında arayınca da çıkmıyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-23 013336.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-23 013336.webp
    31.9 KB · Hit: 38
Yukardaki Eylemler menüsünden önce yenile, ssd gelmezse ssd ekle adımından devam edin hocam. Ntfs veri yolu olarak eklemelisiniz ssd gözükürse

windows logosuna sağ tıkla disk yönetimine git ssdye sağ tıkla yeni birim oluştur de full ileri de gelecektir

windows logosuna sağ tıkla disk yönetimine git ssdye sağ tıkla yeni birim oluştur de full ileri de gelecektir
affınıza sığınıyorum hocam bu konuda bilgisizim de tam olarak nereye sağ tıklamam gerek
disk 1 e tıklayınca yeni birim oluşyur gibi bir şey çıkmıyor da

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-23 013336.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-23 013336.webp
    31.9 KB · Hit: 31
affınıza sığınıyorum hocam bu konuda bilgisizim de tam olarak nereye sağ tıklamam gerek
sen yazılan ekrandasın zaten ssdyi görmüyor windows , siyahta olsa görebilmen laızmdı burda
1761208179542.webp

colorful belirtmemiş bi cpu bi chipset diye ordan mı sıkıntı var acaba
burda ssdleri tek tek gpu yanındaki slota takıp bak ikisinide sorunsuz görüyorsan 2. sağ alttaki porta bi bakmak lazım

nebi reis bi yerde anlatıyordu cpu ve chipset ssd kısmı icin

sen yazılan ekrandasın zaten ssdyi görmüyor windows , siyahta olsa görebilmen laızmdı burda
Alıntıyı görüntüle
burda ssdleri tek tek gpu yanındaki slota takıp bak ikisinide sorunsuz görüyorsan 2. sağ alttaki porta bi bakmak lazım

gen3 ssd gen4 slottaydı gen5 e aldım şimdi görüntü de vermiyor neyse akşam geldiğimde uğraşacağım artık giderken oyunu indirmeye atayım diyordum

Alıntıyı görüntüle

Hocam diğer slota taktım eskiyi durum aynı tek tek denemedim ancak bios görüyor hala

ama disk görünmüyo ki c diskin görünüyo sadece ya yanlış yere taktığını zannettin ya da bozuk

ama disk görünmüyo ki c diskin görünüyo sadece ya yanlış yere taktığını zannettin ya da bozuk
Disk bios üzerinde görünüyor hocam disk yönetiminde çıkmıyor anlam veremedim

Geri