SSD Oneisi ve Secimi

Reaksiyon skoru
51
1tb yada 2tb bir SSD arıyorum ama FP olarak siz ne önerirsiniz indirimlerden felan kovalarken hangi özelliklerine dikkat etmeliyim SSD bin birde o ayrıntıları soylermisiniz

Valla ben de arıyorum hocam gözüme samsung 9100pro kestirdim

Çok kopyala/yapıştır yapacaksan yani yükte kullanacaksan DRAM'li bir model bakabilirsin. Ama sadece oyun/depolama için kullanacaksan DRAM'siz, hatta Gen3 SSD bile olabilir. 2. elde bakabilirsin. İndirimler de bu aralar çok SSD oluyor. Denk getirebilirsin takip edersen.

Çok kopyala/yapıştır yapacaksan yani yükte kullanacaksan DRAM'li bir model bakabilirsin. Ama sadece oyun/depolama için kullanacaksan DRAM'siz, hatta Gen3 SSD bile olabilir. 2. elde bakabilirsin. İndirimler de bu aralar çok SSD oluyor. Denk getirebilirsin takip edersen.
Oyun için ya işte indirim kovalarken nelere dikkat etmeliyim diye sordum

Oyun için ya işte indirim kovalarken nelere dikkat etmeliyim diye sordum

İndirime giren ürünün kullandığı parçaları araştırmak lazım. A ürünü girdiyse indirime onu araştırıp "alınır mı" diye forumlar da yazılır zaten. Yorumlara göre bakabilirsin.

f/p veya indirimde bir ssd gördün diyelim, bu linke giriyorsun
ssd'yi buluyorsun, tabloda zaten 1'den 5'e kadar puanlama var 1 = garbage (çöp) 5 = high end (kral)
daha detay olarak ssd'de önemli olan şeyler: kontrolcü, kaç katmanlı olduğu, tlc mi qlc mi başka bir şey mi, dram var mı, gen kaç? bunlar önemli

İndirime giren ürünün kullandığı parçaları araştırmak lazım. A ürünü girdiyse indirime onu araştırıp "alınır mı" diye forumlar da yazılır zaten. Yorumlara göre bakabilirsin.
çoğu zaman yorumları takip ederken stok kalmıyor dikkatli olun en azından çekin araştırın sipariş iptali yaparsınız

Hepiniz sağolun hocam 1yada2tb için ortalama kaç k gözden çıkarmak gerekli hesabımı ona göre yapaym

Hepiniz sağolun hocam 1yada2tb için ortalama kaç k gözden çıkarmak gerekli hesabımı ona göre yapaym
1tb için 6500 7000 kaliteli bir şey alınıyor 2tb için 11 12 civarı
indirimlerde çok daha ucuz olabiliyor

çoğu zaman yorumları takip ederken stok kalmıyor dikkatli olun en azından çekin araştırın sipariş iptali yaparsınız

Yani o da olabilir. Bana kalsa 2. el daha mantıklı da fiyat yüzünden. Arkadaşın tercihi tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,526
Üyeler
197,489
Son üye
Erdem16
Geri