Steam Machine Tahmini Özellikleri :
Zen 4 mimarili / 6 Core 12 Thread / 4.8GHZ / 30W TDP :
Bu Değerlere bakında ryzen 5 ailesinden bir CPU olduğu tahmin edilebiliyor kolaylıkla zaten ama TDP kısmı kafa karıştırıcı olmuş. En düşük 65W çekiyor normalde ama işlemci 30W çekiyor steam machinede. tahminimce Ryzen 5 7600X3D veya Ryzen 5 8600G nin düşük güç tüketimli performansı verecek işlemci olma ihtimali var
CPU ya Bağlı Fan Blok Sızıntısı :
1 adet 120mm boyutunda fan görmekteyiz. eğer hava basıncı ve CFM Değerleri yüksekse büyük soğutucu ve bakırlar sayesinde yüksek işler olmadığı sürece yeterli soğutmayı sağlayacağını düşünüyorum. yinede ilerde pöpülerleşirse PS5 lerde bulunan fanlar tarzı ekstra fanlar yapılacaktır.
AMD RDNA 3 28CUs, 2.45GHz sustained clock, 110W TDP, 8GB GDDR6 :
GPU RDNA 3 deniliyor. 7000 ailesi AMD ekran kartı tercih etmişler kolayca anlaşılacağı üzere, yine TDP değerleri kısıldığından laptoplardaki mobil işlemci tarzı çalışacağını düşünüyorum. Bu değerlerde RX 7600 ailesindeki GPU ya yakın ama TDP, CU değeri düştüğünden normalden az fps vereceğini düşünüyorum.
16GB DDR5 SODIMM :
Laptoplarda Bulunan kompakt ramler tercih edilmiş. Upgrade edilebilir olarak gözüküyor, ilerde laptop ram alırsanız veya elinize geçerse değiştirirsiniz ama kaç soket olacağı belirtilmemiş.
Fits 2230/2280 NVMe SSDs, MicroSD slot :
2230/2280 boyutlarında ekstradan SSD takılabiliyor. Steam Machine ana deposuda
512GB yada 2TB olarak belirtilmiş. ilk başta 500 alıp yetmezse ekstradan SSD takılmaya uygun.
SSD Upgrade Bölmesi :
Makina boyutları :
156mm (w) x 152mm (h) x 162mm (d)
Power Supply :
Internal, AC power 110V/240V bunu tam anlamadım eğer PSU ile uğraşan birileri varsa tahmini ne olduğunu yorumlamasını isterim.
Girişler :
önde 2x USB 3.0 Type-A / MicroSDCard slot
arkada : 2x USB 2.0 Type-A / 1x USB 3.2 Gen 2 Type-A / 1 adet Ethernet (1GBPS) olarak gözüküyor.