Neler Yeni

Steam tekrar TL'ye geçer mi?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben temelli bıraktım almayı. Beter olsun steam. 30 liralık oyunu 20 dolar yaptılar. Eskiden bakardık indirimde oyun ne var vs göz gezdirirdik alırdık. Şimdi mağaza kısmına bakmıyorum bile.

Beter olsun Steam lafına biraz koptum, kusura bakmayın. 3. dünya ülkelerini umursamıyorlar diye bu sitemi satıcıya değil de, başka yerlere yapmanız gerekiyor gibi.

Zaten random bir AB ülkesi kadar oyun alan bir toplum değiliz, bu bağlamda umursanacak da bir tarafı yok haklı olarak. Onlarda uğraşmamak adına böyle bir şey yaptılar. Kullanıcı olarak biraz üzücü oldu fakat bu tarz durumlarda şirket kendi içerisine bakar.

Bunun yanında bu toplumun o platform üzerinde yaptığı uyanıklıkları göze alınca komple kapatmadıkları için bile şükür edilebilir.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
Zannetmiyorum.Globalde dolara geçen bölgelerden çok baskı gelmesi lazım eskiye dönmesi için.Şuan kimse umursamıyor.

Escanor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yunus emre
Benim anlamadığım şey neden çoğu firmanın bana daha alt yazı desteği bile sağlamadan benden tam fiyat talep ettiği? Yani sen benim ödediğim paranın içinden 15 tane dilin alt yazısı ve dublajı nin parasını alıyorsun ama benim dilime yatırım yapmıyorsun. Dolara geçtikten sonra çevremden kimse oyun almıyor. Benim steam hesabımın değeri 110k ben de almıyorum artik. Eğer ki Türkiye'den gözle görülür bir kar elde ediyorlarsa bence gelir eski sistem tl yi sabitler ler yine belli bir miktara. Ama gelir düşükse ve bizdeki düşük fiyatlar diğer ülkelerdeki insanların ucuz oyun alma araciysa sadece gelmez. İkinci olan daha olası.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan Kemal
Biraz da fikrinizi almak istediğim için aslında açıyorum bu konuyu. Dora Özsoy'un dediğine göre kendine ait olan oyunun Türkiye'deki oyun satışları günde ortalama 90'dan 13'e, pazar payı ise %22'den %3'e gerilemiş. Yani Türkiye'deki satışları oldukça düşmüş durumda. Bazı anketler de ne kadar resmi olmasalar da oyuncuların Türkiye'de Steam'den oyun almayı temelli bir şekilde bıraktıklarını söylüyor.
Sizin yorumunuz nedir? Steam geri adım atar mı yoksa aynı düzenden devam mı eder?
Bence kimse bir şey almazsa geri dönebilir

serwer12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Serhat
Geçmez. Eskiden 10 kişinin 20tl den aldıgı oyunu şuan 1 kişi 10 dolardan alıp tüm zararı sırtlıyor zaten.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Beter olsun Steam lafına biraz koptum, kusura bakmayın. 3. dünya ülkelerini umursamıyorlar diye bu sitemi satıcıya değil de, başka yerlere yapmanız gerekiyor gibi.

Zaten random bir AB ülkesi kadar oyun alan bir toplum değiliz, bu bağlamda umursanacak da bir tarafı yok haklı olarak. Onlarda uğraşmamak adına böyle bir şey yaptılar. Kullanıcı olarak biraz üzücü oldu fakat bu tarz durumlarda şirket kendi içerisine bakar.

Bunun yanında bu toplumun o platform üzerinde yaptığı uyanıklıkları göze alınca komple kapatmadıkları için bile şükür edilebilir.
Aynı tepkiyi verdim .d Steamle alakası sıfır olayın

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Geçmemeli. Çünkü haketmiyoruz ülke olarak. Kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef.

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
Ben şunu diyebilirim maalesef ülkemizdeki cahil insanlar steam'in suçuymuş gibi global fiyatlardan haberleri bile olmadan gereksiz yorum yapıyorlar. Ülkemizin ekonomisi leş gibi berbat olduğu için oyunlarını satan firma ve steam için aşırı zor oluyordu. 40 dolara satılan oyunu biz 99 TL'ye alıyorduk. Üstelik kur 27 TL yani 27 katı olmasına rağmen biz bu fiyatları ödüyorduk. Global fiyatı 40 dolar oyunu bizim 99 TL'ye almamız demek, ne demek? cahil insanların haberi yok.
40 dolar yani dolara geçmeden önceki kurla 1100 TL olan oyunu biz 99 TL'ye alıyorduk. 99 TL'yi o zamanki kurla 3-4 dolar arası bir şey. Ve şuan daha da arttı. Adamlar 10 kişiden kazanacağını bizim ülkemizdeki fiyatlarla tek kişiden kazanıyordu. Kazanacağını kazanıyor zaten diyen cahil insanlara da söylemeliyim ki kimse böyle bir şeyi kabul edemez.

Eğer birini suçlayacaksanız suçlusu malum, herkes biliyor.

Üstelik adamlar hala MENA USD olayını çıkartarak bize çok daha ucuza oyun satıyorlar haberiniz bile yok cahilsiniz çünkü. Bizim için yaptıklarından bile haberiniz yok, cahilin tekisiniz. Ben de istemezdim dolara geçmesini ancak kesinlikle gerekiyordu.

Şimdi şikayet edenlere soruyorum, sizin bir ürünümüz olsa ve bu ürün 500 TL'den global olarak satılıyorsa, atıyorum A ülkesinde bu kendi fiyatından yani 500 TL'den satılıyor. Ama B ülkesinde ekonomi aşırı derecede kötü olduğu için 20 TL'ye satılıyor. Siz bunu kabul edebilir miydiniz?
Hadi cevaplayın.
Abi steam beter olsun inşallah batar eskiden ne güzel arada bi indirim yaparlardı bende harçlığımla alırdım şimdi oyunlar ütopik derece lan öğrenciyim lan ben öğrenci bi oyun 50-60 dolar indirime giriyor 20-30 dolar yav insaf be artık yanından bile geçmiyom ea games dolara geçince canıma tak etti
Sen şu yazdıklarımı bi okusana 😀 arka planda olanlardan haberin bile yok. Bilmeden etmeden ekmeğini kazanan oyun servislerine laf atmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

30 40 lira dediğin oyunlar hep eski oyunlardı. Ayrıca Çoğu da sonradan güncelledi fiyatları 200 TL bandına çekti. yeni çıkan oyunlara bakarsan zaten Hiçbiri bu fiyat bantlarında bile çıkmiyordu ve ayrıca dolara geçtikten sonra da bazı büyük firma oyunları dışında hala bölgesel fiyatlandırmaya uyanlar var. x oyun 70 dolar çıkarken senin bölgende 35 dolara satılıyor ha bu TL olsaydı 100 lira 200 lira yine daha avantajlı olabilirdi.

Bu saatten

Senin gibi kıt beyinlilere çok rast geliyorum. olayı siyasal yöne çeken çok var. fakat onun tam olarak öyle olmadığı Sen de ben de biliyoruz tamamen bu olay yurt dışındaki kullanıcıların Türkiye lokasyonu üzerinden oyun almaları ve buna engel olamamalarından sebep yapıldı. düne kadar da dolar 10 TL iken Steam kuru 2 TL idi. Düz mantık bakarsan o zaman da kazanamıyorlardı. 8 yıl öncesinde 600 TL globalde sattıkları oyunu Türkiye'de 24 TL satıyorlardı en son kurda, 2.000 liralık oyunu 900 lira satıyorlardı. Hesap aynı ve hatta son kur güncellemesine göre eskiye oranla daha yüksekti oyun fiyatları. Şimdi 30 TL olduktan sonra ne değişti yine kur güncellemesi yapabilirlerdi.
Siyasal yöne çekilmeli zaten asıl sebep bu. Dediğiniz şey bizim kıytırık ekonomizden kaynaklanıyor. Ekonomi iyi olsaydı biz oyunları yine çok ucuza alacaktık ve kimse vpn açıp bizim fiyatlardan almaya çalışmayacaktı.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Türkiye'deki çalkantılı dolar hareketleri sebebiyle Steam'ın TL'ye geçmesi söz konusu olmadığı gibi, birçok firma da zamanla Türkiye'den çekilecektir.

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
Ben temelli bıraktım almayı. Beter olsun steam. 30 liralık oyunu 20 dolar yaptılar. Eskiden bakardık indirimde oyun ne var vs göz gezdirirdik alırdık. Şimdi mağaza kısmına bakmıyorum bile.
Sizin gibi kıt insanlar arka planda olanlardan habersiz bir şekilde dır dır dır konuştuğu için böyle saçmalamanız normal. Adamlar size 40 dolarlık oyunu 99 TL'ye satıyordu. Dolar 10 TL'yken dolar kurunu 1 TL'den sayıp bize çok daha ucuza oyun veren steam'di. Sizin gibi cahiliyetler yüzünden ülke bu durumda zaten. 99 TL'yi dolara geçmeden önceki kurla hesaplarsak 3-4 dolar arası bir şey. Yani sen global fiyatı 40 dolar olan oyunu 3 4 dolardan alıyordun, oyunun firması ise 1 kişiden kazanacağı parayı anca 10 kişiden kazanabiliyordu. Tabi siz sadece kendini düşünen bencil insanlardan olunca, nereden bilebilirsiniz ki? Size verilen imkanlara değer bile biçmiyorsunuz. Şuan steam'deki çoğu oyun mena usd üzerinden satılıyor. Sen tabi hiç global fiyatlara bile yeltenmediğin için mena usd fiyatlardan haberin bile yok. Bak bakalım oyunların kendi fiyatı ve bize satılan mena USD fiyatlarına.

Bazı oyun firmaları hiç mena usd falanmış filanmış bunları da kullanmıyor. Ama siz onlara laf edemezsiniz çünkü adamlar oyunu kendi fiyatından herkese satılan fiyatından satıyorlar. Senin bir ürünün olsa 500 TL atıyorum A, B ve C ülkesine 500 TL'den sattığın ürün D ülkesinde 20 TL'ye satılıyor kabul eder miydin? Burada cahil cahil bencil bencil konuşacağınıza git bir araştırma yap insanlık uğruna.

Lunar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
hsn
Dolara geçmek Steam'in elinde değildi firmalar istemişti. TL'e geçmek için de yine oyun firmalarının istemesi gerekir. Bu durumda yorum yapmak için detaylı bir rapora ihtiyacımız var. Dora'nın ve o tip indie oyunlar satan firmalar çok satmıyordur. Başka veya daha büyük oyun firmaları çok satıyordur? Bilemiyorum.

Ayrıca Mena diye bir şey var. Oyunları 20 dolarsa, Türkiye'de 9 dolara koyabilirler. Kısaca TL'e geçmesi imkansız. Dora ve benzer arkadaşlar yerelleştirmeye hiç sahip çıktılar mı bilmiyorum ama TL iken ben olsam buna canla başla sahip çıkardım. Fakat şimdi tren kaçtı.

Son düzenleme:

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
Dolara geçmek Steam'in elinde değildi firmalar istemişti. TL'e geçmek için de yine oyun firmalarının istemesi gerekir. Bu durumda yorum yapmak için detaylı bir rapora ihtiyacımız var. Dora'nın ve o tip indie oyunları satmıyordur başka veya daha büyük oyunları satıyordur? Bilemiyorum.

Ayrıca Mena diye bir şey var. Oyunları 20 dolarsa, Türkiye'de 9 dolara koyabilirler. Kısaca TL'e geçmesi imkansız. Dora ve benzer arkadaşlar yerelleştirmeye hiç sahip çıktılar mı bilmiyorum ama TR iken ben olsam buna canla başla sahip çıkardım. Fakat şimdi tren kaçtı.
Artık yapılacak bir şey yok ve dolar artmaya devam ediyor. Steam'e laf eden cahil, her şeyden habersiz insanlara da hiç prim vermem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülkemizde 30-40 liraya satılan oyunlar. Dolara çevircez dediler hani bölgesel fiyatlandırmalar nereye gitti? Amerika ile aynı parayı veriyoruz oyunlara şu an? Böyle mi geçirilir dolara. Harbiden geçirdiler zaten. Ben mi geçirdim dolara başka kime kızayım, sen yaptıysan sana kızayım adres ver. Amerika fiyatlarını kopyala, yapistir tr fiyatlarına ohh miss harbi iyi. Sen 30 dolarlık oyun diyorsan vermeye devam et tutan yok.
Yalnız 30 dolarlık oyunu herkes 30'dan alıyor. Türkiyedeki biz oyunu ucuza alıyorduk adam bunu demek istemiş. Sen de o cahil kitleden birisin ne yapalım işte.

Lunar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
hsn
Artık yapılacak bir şey yok ve dolar artmaya devam ediyor. Steam'e laf eden cahil, her şeyden habersiz insanlara da hiç prim vermem.
Şuanda Steam TR satış raporu gerçekten azalmışsa bu iyi. Çünkü firmalar yavaş yavaş Mena fiyatı girmeyi hatırlarlar. Örneğin Elden Ring 60$ iken 40$ oldu üstüne %40 indirime girdi. İlerde indirim oranı artabilir ki %80 olan oyunlar var hepimiz biliyoruz. Yani ancak bu senaryolar beklenir yapılacak tek şey bu.

Top Bottom