Neler Yeni

Steam tekrar TL'ye geçer mi?

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
kendi ülke ekonomisini sorgula yok ülkenin başındakilere söyleyeceksin onu fln diyen arkadaşlar cidden boş konuşuyorsunuz
zaten burada herkes ekonomimin kötü olduğu konusunda hemfikir
steam parasına bakar burada kazancı yoksa yine dolar bazında ucuza sattırabilir atıyorum diğer ülkelere göre %30 daha ucuz yapar bu tamamen steame kalmış bir şey ki şuan yerel fiyatlandırma bile yok.
Diğer ülkelere göre daha ucuz yapıyor zaten çok daha uyguna hatta yarı fiyatına alıyoruz biz.

Bünyamina

80+ Platinum
Diğer ülkelere göre daha ucuz yapıyor zaten çok daha uyguna hatta yarı fiyatına alıyoruz biz.
Genelinde yerel fiyatlandırma yok. Asgari ücretin 500 küsür dolar olduğu ülkede genel olarak bir oyuna 70 dolar 35 dolar yok 25 dolar vermek istemezler haklılarda. Gerçekten hakkaniyetli yerel fiyatlandırma dediğin 4-5 katı ucuz olduğunda geçerli olur. Diğer ülkelerin aldığı genel maaşa göre hesapladığında. Gayet ortada bir hesaplama ile bu sonuca varırsın.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Papara hesaplarını 5000 TL cebine para girsin diye yabancılara kiralayanlar şimdi 5000 TL'siyle bir oyun iki oyun bile alamayacak.
Şu olayın daha büyüğü yabancılar VPN açıp oyun alıyordu.
adamların suçu olmayan bir konudan dolayı boykot etmeyi düşünmüyorum.
Sistemi geliştirselerdi. Steamde sen sisteminün özelliklerini ipni paylaşmasını istemediğin halde erişiyor. VPN sistemi geliştirilse sorun da olmazdı daha millet vpn açıp oyun alıyor 😃. Konumun Arjantin ama ne hikmetse TR gözüküyon ne iş diye düşür bi steam

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,351
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Şu olayın daha büyüğü yabancılar VPN açıp oyun alıyordu.

Sistemi geliştirselerdi. Steamde sen sisteminün özelliklerini ipni paylaşmasını istemediğin halde erişiyor. VPN sistemi geliştirilse sorun da olmazdı daha millet vpn açıp oyun alıyor 😃. Konumun Arjantin ama ne hikmetse TR gözüküyon ne iş diye düşür bi steam
VPN çözüm değil, türk kartlarıyla alışveriş yapıldı. Buna nasıl engel olacaksın mesela? Adamlar 5000 TL'ye kiraladı Papara hesaplarını aldı istediği oyunları ucuza.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Biraz da fikrinizi almak istediğim için aslında açıyorum bu konuyu. Dora Özsoy'un dediğine göre kendine ait olan oyunun Türkiye'deki oyun satışları günde ortalama 90'dan 13'e, pazar payı ise %22'den %3'e gerilemiş. Yani Türkiye'deki satışları oldukça düşmüş durumda. Bazı anketler de ne kadar resmi olmasalar da oyuncuların Türkiye'de Steam'den oyun almayı temelli bir şekilde bıraktıklarını söylüyor.
Sizin yorumunuz nedir? Steam geri adım atar mı yoksa aynı düzenden devam mı eder?
geçmesinin tek şartı var kurun stabil olamsı gerekiyor.
Kaç olduğu değil mesele aslında sabit durduğu sürece fiyatlandırma ayarlanabilir ancak oynadıkça hızla ayarlamak zorlaşır ve böyle çözüm bulunur kısacana geçme ihtimali var ama ne zaman bilemiyoruz?
ve yurt dışındaki insanları türkiye pazarına girmesinin engellenmesi gerekiyor.
bu hesap kiralama mevzuları kısacana.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
VPN çözüm değil, türk kartlarıyla alışveriş yapıldı. Buna nasıl engel olacaksın mesela? Adamlar 5000 TL'ye kiraladı Papara hesaplarını aldı istediği oyunları ucuza.
Oyunu geçirdikleri hesaplar ile indirilen konumlar farkşıysa steamin müdahale etmesi gerekiyor. Buna erişimleri de var müdahale etmezlerse olacağı bu. Sistem her zaman sabote edilir sistemini bozmalarını engelleyeceksin.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,351
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Oyunu geçirdikleri hesaplar ile indirilen konumlar farkşıysa steamin müdahale etmesi gerekiyor. Buna erişimleri de var müdahale etmezlerse olacağı bu. Sistem her zaman sabote edilir sistemini bozmalarını engelleyeceksin.
Sürekli seyahat eden kişiler ne yapacak mesela, bunun hiçbir çözümü yok. Bu sorunu çözsen bile TL'deki inanılmaz değer kaybı her türlü zarar ettiriyor. Doların 2026da 48 TL olması bekleniyorken bu adamlar her gün nasıl güncelleyecek bu fiyatları.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sürekli seyahat eden kişiler ne yapacak mesela, bunun hiçbir çözümü yok. Bu sorunu çözsen bile TL'deki inanılmaz değer kaybı her türlü zarar ettiriyor. Doların 2026da 48 TL olması bekleniyorken bu adamlar her gün nasıl güncelleyecek bu fiyatları.
Ülkenin aylık maaşı 400 küsür dolar 1 oyun 40-70 arası.

Sürekli seyahat eden zahmet olmazsa kanıtlasın kendini sisteme. Steamin oyuncu sayısının %1 i bile etmeyecek sürekli seyahat eden kesimi bahane etmen komik kaçtı. Gabe ile bu konuyu tartışsam o bile böyle şeyler ortaya atmazdı. Azmine hayran kaldım

Oyun fiyatı güncellemek de zor değil. Elle manuel ayarlanmıyor. 2 saatte sistem güncelleniyor direkt.

nocx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arda
Biraz da fikrinizi almak istediğim için aslında açıyorum bu konuyu. Dora Özsoy'un dediğine göre kendine ait olan oyunun Türkiye'deki oyun satışları günde ortalama 90'dan 13'e, pazar payı ise %22'den %3'e gerilemiş. Yani Türkiye'deki satışları oldukça düşmüş durumda. Bazı anketler de ne kadar resmi olmasalar da oyuncuların Türkiye'de Steam'den oyun almayı temelli bir şekilde bıraktıklarını söylüyor.
Sizin yorumunuz nedir? Steam geri adım atar mı yoksa aynı düzenden devam mı eder?
inşallah

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,351
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Ülkenin aylık maaşı 400 küsür dolar 1 oyun 40-70 arası.

Sürekli seyahat eden zahmet olmazsa kanıtlasın kendini sisteme. Steamin oyuncu sayısının %1 i bile etmeyecek sürekli seyahat eden kesimi bahane etmen komik kaçtı. Gabe ile bu konuyu tartışsam o bile böyle şeyler ortaya atmazdı. Azmine hayran kaldım

Oyun fiyatı güncellemek de zor değil. Elle manuel ayarlanmıyor. 2 saatte sistem güncelleniyor direkt.
Benim örnek verdiğim kesim adı üstünde sadece bir örnekti. Bu konuda çok fazla etkilecek kişi ve insan grubu var. Ayrıca fiyatları Steam güncellemiyor oyun yapımcıları yapıyor bunu. Oyunların olması gerektiği fiyat bandında olmasına bu kadar takılmanızı çözemedim. Elbette en ucuzunu almak isterim ancak yapımcıların veya Steam'ın elinden gelecek bir şey yoksa neden asıl suçlular yerine bu platforma suç atayım?

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,352
İsim
Selim
Oyun yaparken yüz milyonlarca dolar ödüyorsun. Bedavaya yapılan bir şey yok yani ortada. Dediğimiz şey kârdan zarar. Oyun maliyetini elbette çıkarıyor satışlardan ama 60 dolarlık oyununu birisi 150TL'ye alırsa bundan zarar edersin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiçbir şey yapmayacaklar, Türkiye TL'deyken kâr ettirmeyi bırak direkt zarar ettiriyordu. Globalden Türkiye fiyatlarından alanlar yüzünden Steam'in kendi satış kârı düşüyordu. Bu da Türk halkının suçuydu. Papara hesaplarını 5000 TL cebine para girsin diye yabancılara kiralayanlar şimdi 5000 TL'siyle bir oyun iki oyun bile alamayacak. Ben açıkçası almaya devam edeceğim, adamların suçu olmayan bir konudan dolayı boykot etmeyi düşünmüyorum.
İşte bunu diyorum zaten kardan zararlik bir durum da yok aslında bi oyunu 40 50 dolara alacak kaç insan var? Eğer herkes o fiyattan alabileceği halde sen fiyatı dusurursen kardan zarar olur ama kaç kişi alabilir?

yusuftheayay

80+ Bronze
Oyun almayı bırak önceden düzenli girer bakardım hangi oyunlar indirimde haftalardır açmıyorum aklıma bile gelmiyor.

Tolga1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Tolga
30 40 lira dediğin oyunlar hep eski oyunlardı. Ayrıca Çoğu da sonradan güncelledi fiyatları 200 TL bandına çekti. yeni çıkan oyunlara bakarsan zaten Hiçbiri bu fiyat bantlarında bile çıkmiyordu ve ayrıca dolara geçtikten sonra da bazı büyük firma oyunları dışında hala bölgesel fiyatlandırmaya uyanlar var. x oyun 70 dolar çıkarken senin bölgende 35 dolara satılıyor ha bu TL olsaydı 100 lira 200 lira yine daha avantajlı olabilirdi.

Bu saatten

Senin gibi kıt beyinlilere çok rast geliyorum. olayı siyasal yöne çeken çok var. fakat onun tam olarak öyle olmadığı Sen de ben de biliyoruz tamamen bu olay yurt dışındaki kullanıcıların Türkiye lokasyonu üzerinden oyun almaları ve buna engel olamamalarından sebep yapıldı. düne kadar da dolar 10 TL iken Steam kuru 2 TL idi. Düz mantık bakarsan o zaman da kazanamıyorlardı. 8 yıl öncesinde 600 TL globalde sattıkları oyunu Türkiye'de 24 TL satıyorlardı en son kurda, 2.000 liralık oyunu 900 lira satıyorlardı. Hesap aynı ve hatta son kur güncellemesine göre eskiye oranla daha yüksekti oyun fiyatları. Şimdi 30 TL olduktan sonra ne değişti yine kur güncellemesi yapabilirlerdi.
Normal şartta cevap vermezdim ama sen kendini böyle avutmaya devam et. Yarın öbür gün tuvalet kağıdı diye kullanırlar paramızı o zaman anlarsın. Gerçi anlasan böyle bir cümle ile giriş yapmazdın. 😂😂

Top Bottom