Neler Yeni

Steam tekrar TL'ye geçer mi?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Biraz da fikrinizi almak istediğim için aslında açıyorum bu konuyu. Dora Özsoy'un dediğine göre kendine ait olan oyunun Türkiye'deki oyun satışları günde ortalama 90'dan 13'e, pazar payı ise %22'den %3'e gerilemiş. Yani Türkiye'deki satışları oldukça düşmüş durumda. Bazı anketler de ne kadar resmi olmasalar da oyuncuların Türkiye'de Steam'den oyun almayı temelli bir şekilde bıraktıklarını söylüyor.
Sizin yorumunuz nedir? Steam geri adım atar mı yoksa aynı düzenden devam mı eder?
TL ile oyun satan başka firmalar varsa, türkler o firmaları çok tercih ediyorsa, vede enflasyon düştüyse geri dönmeyi düşünebilir.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,241
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Ben temelli bıraktım almayı. Beter olsun steam. 30 liralık oyunu 20 dolar yaptılar. Eskiden bakardık indirimde oyun ne var vs göz gezdirirdik alırdık. Şimdi mağaza kısmına bakmıyorum bile.
Ben de önceden her gün girer mağaza gezer gibi oyun gezerdim, şimdi alamayacağımı bildiğim için gezemiyorum:peeposad:

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ibrahim taşdemir
Bazıları kafayı yemiş steam topluluğu ve arayüzü iyi diye oyun alıyorum diyor. diğer platformda 60 TL olan oyuna gidip de steamde 600 tl'ye alacak kadar kafayı sıyırmadım. Bu saatten sonra yeni çıkan oyunlara bakarım steam ile epic arasında fiyatı aynıysa steam'den alırım ki bu ihtimal bile çok zor bu saatten sonra

• Beğen
Reaksiyonlar: 7mit

Niwell

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yakup Yavuz
Biraz da fikrinizi almak istediğim için aslında açıyorum bu konuyu. Dora Özsoy'un dediğine göre kendine ait olan oyunun Türkiye'deki oyun satışları günde ortalama 90'dan 13'e, pazar payı ise %22'den %3'e gerilemiş. Yani Türkiye'deki satışları oldukça düşmüş durumda. Bazı anketler de ne kadar resmi olmasalar da oyuncuların Türkiye'de Steam'den oyun almayı temelli bir şekilde bıraktıklarını söylüyor.
Sizin yorumunuz nedir? Steam geri adım atar mı yoksa aynı düzenden devam mı eder?
Kazandığı paraya göre belki geçebilir

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Fatih Ayhan

Arda_07

80+ Bronze
korktuğumuz şey olabilir, önce sunucuları kapatıp sonra trden çekilme ihtimali var TL'ye bu saatten sonra geçmez bence

Tolga1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Tolga
Steam dolara geçiş sebebinin tek nedeni devletimiz varolsun. Türk Lirası çok değer kazandığı için bu kadarına bizim gücümüz yetmez demiş Şişik Gabe. 😂😂

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Fatih Ayhan

ridvan k

80+ Bronze
Steam'in Türk lirasından vazgeçmesinin asıl sebebi Türkiye ve Arjantin üzerinden VPN ile insanların çok ucuza oyun almaları. Reddit Forumunda o malum gece ağlayan çok insan vardı, Kısacası TL'ye geçmeleri imkansız. Satışlar isterse %1'e düşsün. Şirketler Steam'e bu konu hakkında ağladıklarından dolayı TL'ye geçmeleri imkansız olur.
https://www.reddit.com/r/steamregionaltricks/ Burada insanlar nasıl TR ve Arjantin üzerinden oyun alabildiklerini gösteriyorlardı, Şimdi Bu 2 pazar kapanınca istikametleri Ukrayna pazarı olmuş.
şerefsizler nasıl vpn kullanıp bedava fiyatlarla oyun almaya calısolar
son 1 haftadır epicde bisey alamıolar genel olarak ama :D:D

Daha şey yapsan geçmez dolar 10 olursa geçer belki

Yilmaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Emre Osman
Geri geçse de eskisi gibi olmayacak fiyatlar. Asıl yapmak istediklerini yaptılar. Yayıncısı ölmüş fiyatı 2015-2018 gibi yıllardan kalmış 30tl lik oyunları abd dolar fiyatına çıkardılar. Geri dönse bile bu oyunların fiyatını ayarlayabilecek bir yayıncı olmadığından yine dolar fiyatında en üst fiyatta kalacak. TL fiyatına yine dolarda da fiyatı ayarlayan bu işlerle uğraşan yayıncılar ayarlama yapacak kaldı ki Microsoft SCS software gibi şirketler resmen try fiyatını dolara çevirip koydular bi sıkıntı yok. Bu saatten sonra geri dönülmez gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,964
Üyeler
160,916
Son üye
VKer901
Top Bottom