Neler Yeni

Tanrı Niye Bu Kadar Acımasız?

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Öncelikle şunu belirtmek isterim, başlıktanda anlayacağınız üzere bir Tanrının var olduğunu varsayarak bu konuyu açıyorum, o yüzden bu konuda “varlık” konuşulmaz ise sevinirim. Şimdi gelelim konuya, uzun zamandır zihinsel olarak acı çektiğim için (bu bambaşka bir şey, sorduğunuz sorulara cevap alamamam ve yaşamın keyif vermemesinden dolayı böyle bir şey yaşıyorum) aklımı bu soru kurcalıyor fakat son zamanlarda artan sinirim, üzüntüm ve cevap arayışımdan ötürü bu konuyu açma gereksinimi duydum. Yaklaşık bir haftadır ailemden birisi rahatsızlık geçiriyor, baş dönmesi. Bilimsel adı ise Vertigo, aslında bir hastalık olarak geçmez. Bunuda ek olarak söyleyim. Bu aile ferdim baş dönmesinden dolayı, sersemlik, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlar yaşıyor. Fakat en önemlisi ise uykusuzluk. Ne ben ne de o 1 haftadır doğru düzgün uyuyamıyoruz, ani baş dönmesi yaşayabileceği için sabah kadar yanında kalıyorum, yattığı anda gözlerini kapatıyor ve başı dönüyor. Çok çok az uyuyabiliyor (beterin beteri vardır farkındayım fakat yaşadığım şeyler üzerinden konuşuyorum), bu soruyu daha önceki zamanlarda da düşündüğümü söylemiştim fakat bugün en üst noktasını yaşadım. Uyuyamadığı ve başının döndüğü için gözlerinden akan yaşı görünce çok üzüldüm ve resmen içimden bu soruyu haykırdım. Dünya’da olup biten savaşları, açlıkları, corona virüsünü geçtim çünkü böyle bir şeyi ancak başınıza gelirse anlayabildiğinizi düşünüyorum. Bunların hepsi niçin oluyor? Bu bir sınav mı? Eğer sınav ise neden bu kadar acı dolu? İslama göre kullarını bu kadar çok sevdiğini ve merhametli olduğunu söyleyen Allah niçin bize bunları yaşatıyor? Neden yarattığı varlığı yaşam amacı zihinsel ve fiziksel olarak sadece acı çekmek olan bir Dünya’ya yollamış? Bütün bunların hepsi sadece ona inanıp inanmama davası mı? İnanıp inanmamız ona nasıl bir artı sağlayabilir? Bunların hepsini keyif için mi yapıyor? Tanrı niye bu kadar acımasız?

Lütfen bu konuya troll kişilikler ve saçma yorum yazacaklar gelmez ise sevinirim.

Son düzenleme:

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,636
İsim
Özgürcan
Sınav eşit şartlarda yapılır.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,636
İsim
Özgürcan
Hmm, o zaman kimse acı çekmesin. Daha mantıklı, değil mi?
Bir acı çekilecekse herkes çeker kim dayanır o zaman anlaşılır, herkese aynı dozda acı ama birine yüksek doz birine az doz böyle sınav olmaz.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir acı çekilecekse herkes çeker kim dayanır o zaman anlaşılır, herkese aynı dozda acı ama birine yüksek doz birine az doz böyle sınav olmaz.
Doğru bir düşünce fakat Dünya üzerinde eşit olarak acı çekilmiyor zaten.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,636
İsim
Özgürcan

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
https://sorularlaislamiyet.com/allah-neden-bana-aci-cektiriyor (bu soruna cevap.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca bunun için inanç kavramını da sorgulamak gerekir.

Mehmet Anıl

80+ Silver
Öncelikle şunu belirtmek isterim, başlıktanda anlayacağınız üzere bir Tanrının var olduğunu varsayarak bu konuyu açıyorum, o yüzden bu konuda “varlık” konuşulmaz ise sevinirim. Şimdi gelelim konuya, uzun zamandır zihinsel olarak acı çektiğim için (bu bambaşka bir şey, sorduğunuz sorulara cevap alamamam ve yaşamın keyif vermemesinden dolayı böyle bir şey yaşıyorum) aklımı bu soru kurcalıyor fakat son zamanlarda artan sinirim, üzüntüm ve cevap arayışımdan ötürü bu konuyu açma gereksinimi duydum. Yaklaşık bir haftadır ailemden birisi rahatsızlık geçiriyor, baş dönmesi. Bilimsel adı ise Vertigo, aslında bir hastalık olarak geçmez. Bunuda ek olarak söyleyim. Bu aile ferdim baş dönmesinden dolayı, sersemlik, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlar yaşıyor. Fakat en önemlisi ise uykusuzluk. Ne ben ne de o 1 haftadır doğru düzgün uyuyamıyoruz, ani baş dönmesi yaşayabileceği için sabah kadar yanında kalıyorum, yattığı anda gözlerini kapatıyor ve başı dönüyor. Çok çok az uyuyabiliyor (beterin beteri vardır farkındayım fakat yaşadığım şeyler üzerinden konuşuyorum), bu soruyu daha önceki zamanlarda da düşündüğümü söylemiştim fakat bugün en üst noktasını yaşadım. Uyuyamadığı ve başının döndüğü için gözlerinden akan yaşı görünce çok üzüldüm ve resmen içimden bu soruyu haykırdım. Dünya’da olup biten savaşları, açlıkları, corona virüsünü geçtim çünkü böyle bir şeyi ancak başınıza gelirse anlayabildiğinizi düşünüyorum. Bunların hepsi niçin oluyor? Bu bir sınav mı? Eğer sınav ise neden bu kadar acı dolu? Kullarını bu kadar çok sevdiğini ve merhametli olduğunu söyleyen bir Tanrı niçin bize bunları yaşatıyor? Neden yarattığı varlığı yaşam amacı zihinsel ve fiziksel olarak sadece acı çekmek olan bir Dünya’ya yollamış? Bütün bunların hepsi sadece ona inanıp inanmama davası mı? İnanıp inanmamız ona nasıl bir artı sağlayabilir? Bunların hepsini keyif için mi yapıyor? Tanrı niye bu kadar acımasız?

Lütfen bu konuya troll kişilikler ve saçma yorum yazacaklar gelmez ise sevinirim.
öncelikle geçmiş olsun kardeşim bu olay cidden üzücü bizzat çok yakın akrabam işitme olarak rahatsız cihaz kullanıyor ve hani hala bir şey duymuyor bu onu psikolojik olarak o kadar etkiliyorki sessiz yerlerde duymadığı için bağırabiliyor sokakta avmde farketmeksizin duymadığı için dalga geçildiği için sinir seviyesi anlık olarak çok değişiyor gelelim meseleye bahsettiğin şey kötülük problemi ateist deist agnostik her ne varsayarsak tanrının yokluğuna bir iddia olarak yansıtılıyor bu konuda platon kötülüğün ruhlardan kaynaklı olduğunu gazalinin ise bu dünyanın olabilecek en iyi dünya olduğunu söylüyor gelelim konuya hastalıkların olması senin acı çekmen allahın merhametsizliği değildir asıl hastalıkların olmadığı depremlerin olmadığı bir dünya olamazdı bu dünyaya gönderiliş amacımız allahı tanımak yarattıklarını anlamaktır sadece şunu soruyorum hiç hastalık olmasa hiç para derdi olmasa hangi birimiz allaha ibadet edicekti teşekkür edicekti şu durumda bile allaha en sıkıştığımız zamanda sadece yalvarıyoruz yardım istiyoruz eğer hastalıklar olmasaydı allahın şifa veren şafi ismini anlayamayacaktın eğer maddi geçim derdi olmasa malı mülkü veren ismini anlayamayacktın ve bu dünya o zaman amacı dışında olucaktı yaşadığın durum çok kötü belki bunları okurken sen yaşadınmıda öyle diyorsun diyebilirsin bu kadar kötü bir olay yaşamadım ama yinede benim çin çok zor bir olay bu ki ben buna isyan etmiyorum afrikada çikolata üretip çikolatayı ağzına sürmeyen açlıktan ölen milyonlarca çocuk var bunlardan ders çıkarıp halimize şükretmeliyiz sadece şükret demiyorum şükrederken iyiyide örnek al bende büyüyünce bu adam gibi çocuklarıma iiyi bakıcam onlarla arkadaş gibi olucam iyi bir yaşam sunacağım onlara de benden bu kadar inş anlamışssındır

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
Tanrının adaleti insanın adaleti değildir. Senin elinde 6 çikolata var ve bunu 3 çocuğa dağıtırsan 2 şer olarak dağıtırsın ama tanrı bunu 1. çocuğa 4 2. çocuğa 2tane 3. çocuğada 0 tane verip hepsini elindekiyle sınav yapar. Tanrının sınavı eşit şartlarda yapılmaz.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
öncelikle geçmiş olsun kardeşim bu olay cidden üzücü bizzat çok yakın akrabam işitme olarak rahatsız cihaz kullanıyor ve hani hala bir şey duymuyor bu onu psikolojik olarak o kadar etkiliyorki sessiz yerlerde duymadığı için bağırabiliyor sokakta avmde farketmeksizin duymadığı için dalga geçildiği için sinir seviyesi anlık olarak çok değişiyor gelelim meseleye bahsettiğin şey kötülük problemi ateist deist agnostik her ne varsayarsak tanrının yokluğuna bir iddia olarak yansıtılıyor bu konuda platon kötülüğün ruhlardan kaynaklı olduğunu gazalinin ise bu dünyanın olabilecek en iyi dünya olduğunu söylüyor gelelim konuya hastalıkların olması senin acı çekmen allahın merhametsizliği değildir asıl hastalıkların olmadığı depremlerin olmadığı bir dünya olamazdı bu dünyaya gönderiliş amacımız allahı tanımak yarattıklarını anlamaktır sadece şunu soruyorum hiç hastalık olmasa hiç para derdi olmasa hangi birimiz allaha ibadet edicekti teşekkür edicekti şu durumda bile allaha en sıkıştığımız zamanda sadece yalvarıyoruz yardım istiyoruz eğer hastalıklar olmasaydı allahın şifa veren şafi ismini anlayamayacaktın eğer maddi geçim derdi olmasa malı mülkü veren ismini anlayamayacktın ve bu dünya o zaman amacı dışında olucaktı yaşadığın durum çok kötü belki bunları okurken sen yaşadınmıda öyle diyorsun diyebilirsin bu kadar kötü bir olay yaşamadım ama yinede benim çin çok zor bir olay bu ki ben buna isyan etmiyorum afrikada çikolata üretip çikolatayı ağzına sürmeyen açlıktan ölen milyonlarca çocuk var bunlardan ders çıkarıp halimize şükretmeliyiz sadece şükret demiyorum şükrederken iyiyide örnek al bende büyüyünce bu adam gibi çocuklarıma iiyi bakıcam onlarla arkadaş gibi olucam iyi bir yaşam sunacağım onlara de benden bu kadar inş anlamışssındır
“Hastalığın olmadığı, depremlerin olmadığı bir dünya olamazdı” demişsin, sebebinede “Hiç hastalık olmasa hiç para derdi olmasa hangi birimiz Allah’a ibadet edecekti, teşekkür edecekti” demişsin. Bu bir yandan geçerli düşünce fakat şöyle bir şey var. Tanrıdan bahsediyoruz, sonsuz güce sahip. Elbette bir sebep yaratabilirdi, elbette bu farklı şekilde olabilirdi. Zeka olarak kısıtlı canlılar olduğumuz için bu “sebep” bizim aklımıza gelmeyebilir. Fakat böyle olmak zorunda değildi.

Tanrının adaleti insanın adaleti değildir. Senin elinde 6 çikolata var ve bunu 3 çocuğa dağıtırsan 2 şer olarak dağıtırsın ama tanrı bunu 1. çocuğa 4 2. çocuğa 2tane 3. çocuğada 0 tane verip hepsini elindekiyle sınav yapar. Tanrının sınavı eşit şartlarda yapılmaz.
İşte ben de şunu soruyorum, neden? Böyle olmak zorunda mıydı?

Mehmet Anıl

80+ Silver
“Hastalığın olmadığı, depremlerin olmadığı bir dünya olamazdı” demişsin, sebebinede “Hiç hastalık olmasa hiç para derdi olmasa hangi birimiz Allah’a ibadet edecekti, teşekkür edecekti” demişsin. Bu bir yandan geçerli düşünce fakat şöyle bir şey var. Tanrıdan bahsediyoruz, sonsuz güce sahip. Elbette bir sebep yaratabilirdi, elbette bu farklı şekilde olabilirdi. Zeka olarak kısıtlı canlılar olduğumuz için bu “sebep” bizim aklımıza gelmeyebilir. Fakat böyle olmak zorunda değildi.

İşte ben de şunu soruyorum, neden? Böyle olmak zorunda mıydı?
insanı en iyi tanıyan yaratıcıdır knk senin ne zaman ne yapacağıno en iyi o bilir demekki bunlar olmasa ibadet etmiyeceğini bildiği için bu sebepleri vermiş

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
https://sorularlaislamiyet.com/allah-neden-bana-aci-cektiriyor (bu soruna cevap.)

Ayrıca bunun için inanç kavramını da sorgulamak gerekir.
Attığın 2 linkide okudum, fakat üstteki tarzda İslam sitelerini okumayı çoktan bıraktım. Çünkü verilen cevaplar cidden tatmin etmiyor. Attığın linktede aynısını yaşadım.

insanı en iyi tanıyan yaratıcıdır knk senin ne zaman ne yapacağıno en iyi o bilir demekki bunlar olmasa ibadet etmiyeceğini bildiği için bu sebepleri vermiş
Mantıklı bir sebep olabilir fakat yine aynı şeyi sormak söylemek zorundayım, hiçbir şekilde böyle olmak zorunda değildi dostum.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Attığın linkide okudum, fakat üstteki tarzda İslam sitelerini okumayı çoktan bıraktım. Çünkü verilen cevaplar cidden tatmin etmiyor.
Bak ben cevap vereyim. İnsanı sen sadece yiyip içip takva etmesi gerekn bir canlı olarak görüyorsun fakat insan sever, insan sosyal hayata muhtaçtır. Sosyal hayatın devamı için kademe şarttır. herkes zengin olsa kim üretecek? Herkes eşit olsa kim kimi dinleyecek hayat nasıl devam edecek?
(Resulüm!) Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar? Onların dünya hayatındaki rızıklarını / geçimliklerini aralarında biz taksim ettik. Birbirlerine işleri gördürsünler diye, biz onların kimini diğerinden derecelerle üstün kıldık. Rabbinin rahmeti ise, onların biriktirdikleri şeylerden daha üstündür.”

Ayrıca sen sıralamayı bu dünyaya göre yapıyorsun. Şu fani dünyada yapman gereken tek şey sabır. Eğer baş ucundan Kur'an aklından sünnetleri çıkarmaz elbet günün birined mükafata ereceksin.
“Allah katında en değerliniz, en çok takvalı olanlarınızdır.”

Ayrıca emin ol yaradan seni senden çok seviyor. Kimseye gücünün yetmeyeceği bir şey sorulmaz zira Kur'anda şöyle buyuruyor:
“Hiç kimseye gücünün üstünde bir imtihan sorusu sorulmaz.” İnanmak duygusu burada başlıyor.

Top Bottom