Öncelikle şunu belirtmek isterim, başlıktanda anlayacağınız üzere bir Tanrının var olduğunu varsayarak bu konuyu açıyorum, o yüzden bu konuda “varlık” konuşulmaz ise sevinirim. Şimdi gelelim konuya, uzun zamandır zihinsel olarak acı çektiğim için (bu bambaşka bir şey, sorduğunuz sorulara cevap alamamam ve yaşamın keyif vermemesinden dolayı böyle bir şey yaşıyorum) aklımı bu soru kurcalıyor fakat son zamanlarda artan sinirim, üzüntüm ve cevap arayışımdan ötürü bu konuyu açma gereksinimi duydum. Yaklaşık bir haftadır ailemden birisi rahatsızlık geçiriyor, baş dönmesi. Bilimsel adı ise Vertigo, aslında bir hastalık olarak geçmez. Bunuda ek olarak söyleyim. Bu aile ferdim baş dönmesinden dolayı, sersemlik, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlar yaşıyor. Fakat en önemlisi ise uykusuzluk. Ne ben ne de o 1 haftadır doğru düzgün uyuyamıyoruz, ani baş dönmesi yaşayabileceği için sabah kadar yanında kalıyorum, yattığı anda gözlerini kapatıyor ve başı dönüyor. Çok çok az uyuyabiliyor (beterin beteri vardır farkındayım fakat yaşadığım şeyler üzerinden konuşuyorum), bu soruyu daha önceki zamanlarda da düşündüğümü söylemiştim fakat bugün en üst noktasını yaşadım. Uyuyamadığı ve başının döndüğü için gözlerinden akan yaşı görünce çok üzüldüm ve resmen içimden bu soruyu haykırdım. Dünya’da olup biten savaşları, açlıkları, corona virüsünü geçtim çünkü böyle bir şeyi ancak başınıza gelirse anlayabildiğinizi düşünüyorum. Bunların hepsi niçin oluyor? Bu bir sınav mı? Eğer sınav ise neden bu kadar acı dolu? İslama göre kullarını bu kadar çok sevdiğini ve merhametli olduğunu söyleyen Allah niçin bize bunları yaşatıyor? Neden yarattığı varlığı yaşam amacı zihinsel ve fiziksel olarak sadece acı çekmek olan bir Dünya’ya yollamış? Bütün bunların hepsi sadece ona inanıp inanmama davası mı? İnanıp inanmamız ona nasıl bir artı sağlayabilir? Bunların hepsini keyif için mi yapıyor? Tanrı niye bu kadar acımasız?
Lütfen bu konuya troll kişilikler ve saçma yorum yazacaklar gelmez ise sevinirim.