Neler Yeni

Tanrı Niye Bu Kadar Acımasız?

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hic yaratilmamayi mi yoksa bu gibi gecici acilari yasamayi mi tercih ederdin?

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tanrı, sadece ona olan imanımı ölçmek için bana/size bunları yaşatıyorsa; hiç yaratılmamalı tercih ederdim.
bunu biz istemesek bile sonucta tanri herkesten daha buyuk bizi yaratabilir biz sorgulayamayiz
soyle birsey duydum biz yaratilmadan once bize soruluyormus bu gibi seyleri yasayacaksin kabul ediyormusun diye(tabi biz hatirlamiyoruz)
dogru mu bilmiyorum

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Eğer Allah'tan bahsediyorsak kendisi insanların acı çekmesinden zevk alan, sadist bir varlık. Ahiret hayatımızın nasıl sonlanacağını bilerek sınav adı altında bir şeyler uydurmuş ve bizi Dünya'ya postalamış.

Çok daha detaylı konuşulabilir ama şahsen İslam dini çatısı altında Allah adlı yaratıcıya inanmıyorum. Bu yüzden, ortada acımasız olan biri yok.
Konuda genel bir Tanrı’dan da bahsettim, Allah’tan da. O yüzden herhangi bir Tanrı hakkında konuşabiliriz.

Chaos

80+ Bronze
Genel bir Tanrı çok genel bir kavram. 3 büyük dinde de aynı sonuca ulaşabiliriz, yukarıdaki yazdıklarım.

Onun dışında daha çok bizi unutan bir yaratıcı olabilir. Bir örnek olarak uçuk da olsa uzaylıların bir deneyi olabiliriz. Bir noktada sadece bizi gözlemleyeceklerdi; kozmik bir savaşta yok oldular, gibi. Dolayısıyla biz de yok oluşumuzu bekliyoruz sadece 😅

Milyonlarca teori ve fikir öne sürülebilir.

Tanrı'nın acımasızlığı ise bir noktada kendisi ile ters düşer. Herkes sınava bağlamış örneğin. ''Her şey bir sınav.'' gibisinden. Bu yaratıcı ilgili sınavın sonucunu biliyor, değil mi? Eksiksiz ve noksanlıktan uzak Tanrı, neden bizi sonucunu bildiği sınava zorluyor? Madem cehenneme gireceğimi biliyorsun, neden? Eğlenceli mi buluyor? Acıdan mı zevk alıyor?

Dolayısıyla, ilgili ''acımasız Tanrı'' yok. Dediğim gibi.

Son düzenleme:

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Tanrı'nın acımasızlığı ise bir noktada kendisi ile ters düşer. Herkes sınava bağlamış örneğin. ''Her şey bir sınav.'' gibisinden. Bu yaratıcı ilgili sınavın sonucunu biliyor, değil mi? Eksiksiz ve noksanlıktan uzak Tanrı, neden bizi sonucunu bildiği sınava zorluyor? Madem cehenneme gireceğimi biliyorsun, neden? Eğlenceli mi buluyor? Acıdan mı zevk alıyor?
İnsanların suçlamaması adına olabilir. Çünkü sorgusuz "bilindiği" için cehenneme atılsaydın bu sefer de "Belki cennete gidecektim" derdin.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Ben artık sorgulamamaya karar verdim ama aklımdan çıkmıyor çok 50 yıl sonra ölüp gidecegim o yüzden şuan sadece dinleri araştırıyorum

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Furkan Sır
İsyan etmeyin Allah derdi verdiyese dermanı da verir
Öncelikle şunu belirtmek isterim, başlıktanda anlayacağınız üzere bir Tanrının var olduğunu varsayarak bu konuyu açıyorum, o yüzden bu konuda “varlık” konuşulmaz ise sevinirim. Şimdi gelelim konuya, uzun zamandır zihinsel olarak acı çektiğim için (bu bambaşka bir şey, sorduğunuz sorulara cevap alamamam ve yaşamın keyif vermemesinden dolayı böyle bir şey yaşıyorum) aklımı bu soru kurcalıyor fakat son zamanlarda artan sinirim, üzüntüm ve cevap arayışımdan ötürü bu konuyu açma gereksinimi duydum. Yaklaşık bir haftadır ailemden birisi rahatsızlık geçiriyor, baş dönmesi. Bilimsel adı ise Vertigo, aslında bir hastalık olarak geçmez. Bunuda ek olarak söyleyim. Bu aile ferdim baş dönmesinden dolayı, sersemlik, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlar yaşıyor. Fakat en önemlisi ise uykusuzluk. Ne ben ne de o 1 haftadır doğru düzgün uyuyamıyoruz, ani baş dönmesi yaşayabileceği için sabah kadar yanında kalıyorum, yattığı anda gözlerini kapatıyor ve başı dönüyor. Çok çok az uyuyabiliyor (beterin beteri vardır farkındayım fakat yaşadığım şeyler üzerinden konuşuyorum), bu soruyu daha önceki zamanlarda da düşündüğümü söylemiştim fakat bugün en üst noktasını yaşadım. Uyuyamadığı ve başının döndüğü için gözlerinden akan yaşı görünce çok üzüldüm ve resmen içimden bu soruyu haykırdım. Dünya’da olup biten savaşları, açlıkları, corona virüsünü geçtim çünkü böyle bir şeyi ancak başınıza gelirse anlayabildiğinizi düşünüyorum. Bunların hepsi niçin oluyor? Bu bir sınav mı? Eğer sınav ise neden bu kadar acı dolu? İslama göre kullarını bu kadar çok sevdiğini ve merhametli olduğunu söyleyen Allah niçin bize bunları yaşatıyor? Neden yarattığı varlığı yaşam amacı zihinsel ve fiziksel olarak sadece acı çekmek olan bir Dünya’ya yollamış? Bütün bunların hepsi sadece ona inanıp inanmama davası mı? İnanıp inanmamız ona nasıl bir artı sağlayabilir? Bunların hepsini keyif için mi yapıyor? Tanrı niye bu kadar acımasız?

Lütfen bu konuya troll kişilikler ve saçma yorum yazacaklar gelmez ise sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,087
Üyeler
172,968
Son üye
fahriikayaa
Top Bottom