Tanrı Niye Bu Kadar Acımasız?

"Felsefe tanrıyı bilmektir ve gerçek felsefeyle, gerçek din özdeştir." - Augustinus.​

arz ederim : )
Fakat bu Augustinus’un düşüncesi, yani böyle bir kural yok. Zaten bahsettiğimiz kişi yanılmıyorsam din adamı.

Ayet, felsefe değildir. İstediğiniz kadar linçleyin, ben kaçıyorum.
Ayet felsefedir diyen oldu mu? Bakıyorum? Allah Allah ben göremedim herhalde :) neyse iyi günler dilerim ve felsefeyi biraz daha araştırmanızı umarım :)

Konunun başında belirtmiştim, fiziksel ve zihinsel olarak acı dolu bir Dünya’da yaşıyoruz. Böyle bir Dünya’da yaşamak yerine yaratılmamış/doğmamış olmak daha mantıklı geliyor.

Değerli cevapların için teşekkürler, düşüneceğim.
yaratılmamış olmak daha kötü olurdu inan

Fakat bu Augustinus’un düşüncesi, yani böyle bir kural yok. Zaten bahsettiğimiz kişi yanılmıyorsam din adamı.
Evet haklısın böyle bir kural yoktur. Felsefede kural diye bir şey olamaz zaten. Benim demeye çalıştığım şey felsefenin tıpkı diğer bilimlerle olduğu gibi din ile de doğrudan bir ilişkisinin olduğudur.

Son düzenleme:
evet ama deediğin mantıklı değilki hastalıklar bu dünyanın mükemmeliyetini görmene engel değil
Hastalıklardan dolayı öyle bir şey söylemedim, zaten savaşları, açlıkları, bu zamana kadar yaşanan acı ölümleri geçiyorum. Bunlar herkes tarafından bilinen şeyler, en büyüğü ise düşünce olarak açı çekmek. Bu kelimelerle anlatılabilecek bir şey değil maalesef.

Hastalıklardan dolayı öyle bir şey söylemedim, zaten savaşları, açlıkları, bu zamana kadar yaşanan acı ölümleri geçiyorum. Bunlar herkes tarafından bilinen şeyler, en büyüğü ise düşünce olarak açı çekmek. Bu kelimelerle anlatılabilecek bir şey değil maalesef.
uzun uzun dök konuyu

Direk dine kayıyor bu yorumun. Merhametli ve kullarını çok sevdiğini nereden çıkardın?
Burada Allah’tan bahsettim zaten, fakat direkt Tanrı diye bahsetmenin yanlış olmayacağını düşündüm sanırım. Düzenleyeyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,150
Üyeler
175,171
Son üye
SARI_BEY
Geri