Tanrı Sizce Var mıdır ?

senin ananı kim doğurdu
onun annesini kim doğurdu
onun da annesini kim doğurdu
onu kim yaptı
Yaradannn
anamı anası doğurdu.
Anamın ansının anası doğurdu.

Anamın anasının anasını anası doğurdu.

İlk insanları Allah yarattı.

Saygı çerçevesinde tartışırsak sevinirim ve konunun kilitlenmesine gerek kalmaz .
Tanrıya inananlar neden inandığına inanmayanlar ise neden inanmadığını açıklayabilir mi ?
şöyle bir durum var biz kocaman bir dünyada yaşıyoruz sonsuz bir evrende bize göre büyük ama evrene göre küçük bir dünyada sen bir kalem üretiyorsun mesela sen üretmeden olmaz işte bu yüzdende bu bize göre büyük evrene göre küçük dünya ve insanlık kendiliğinden olamaz o yaratıcı da ALLAH c.c dir o bizlere zemini hazırlamış akıl fikir vermiş güç kuvvet vermiş yani bir kalemin bile üreticisi varsa bizlerin bir yaratıcısı neden olmasın

inanıyorum ama bazı yt kanalları video çekip "krDsm bu tuĞLaNIn YArAtICısI VaRSa BUnUndA vaRdıR" diyince inanasım kaçıyor :d

şöyle bir durum var biz kocaman bir dünyada yaşıyoruz sonsuz bir evrende bize göre büyük ama evrene göre küçük bir dünyada sen bir kalem üretiyorsun mesela sen üretmeden olmaz işte bu yüzdende bu bize göre büyük evrene göre küçük dünya ve insanlık kendiliğinden olamaz o yaratıcı da ALLAH c.c dir o bizlere zemini hazırlamış akıl fikir vermiş güç kuvvet vermiş yani bir kalemin bile üreticisi varsa bizlerin bir yaratıcısı neden olmasın
@robin komik olan ne knk

@Lecter bak dostum konu açıyorsun komik olmayan bir durumu komik reaksiyonu veriyorsun derdin ne senin saygı çerçevesinde olsun istemiyormuydun sen ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Lecter yaptığın ayıp rapor ediyorum madem kişinin görüşünü alaya alacaksın konu açma o zaman

Son düzenleme:
@Lecter bak dostum konu açıyorsun komik olmayan bir durumu komik reaksiyonu veriyorsun derdin ne senin saygı çerçevesinde olsun istemiyormuydun sen ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Lecter yaptığın ayıp rapor ediyorum madem kişinin görüşünü alaya alacaksın konu açma o zaman
Saçma sapan argüman sunarsan gülerim tabii :d

Saygı çerçevesinde tartışırsak sevinirim ve konunun kilitlenmesine gerek kalmaz .
Tanrıya inananlar neden inandığına inanmayanlar ise neden inanmadığını açıklayabilir mi ?
bence yok ama bi arkhe'nin olduğuna inanıyorum bunun da enerji olduğunu düşünüyorum ve reenkarnasyona inanıyorum dolayısıyla ruhsal evrene ve boyutlara da inanıyorum

Olmazsa bura nasıl oldu yiğenim

Olabilir de olmayabilir de.
Olduğuna veya olmadığına dair somut kanıtlar sunabilecek birisi var mı?
Varsa bu kanıtlar nelerdir?
"Her şeyin bir yaratıcısı olmalı." derler. Yaratıcının yaratıcısı kimdir?
Her şeyin bir yaratıcısı olmalıysa yaratıcıyı yaratan bir yaratıcı olması gerekir.
Bu da bize birden fazla Tanrı olduğuna dair kesin olmayan yargılar ekler.
Her şeye gücü yeten Tanrı, neden kolu olmayana kol vermez? Dua ile kol çıkar mı? Etrafınızda bir tane gördünüz mü?
Dolayısıyla bana göre Agnostisizm en mantıklı ve sorgulayıcı felsefi akımdır.
Dinler tarihi ve felsefi olarak ele alındığında insanları ayrıştırır, ötekileştirir.

Tabikide vardır. En basit Örneğin Yıllar önce yaşanmış olağan üstü olaylardan olduğunu anlayabiliriz.
Veya biraz araştırırsak mantıksal olarak da vardır. Ama mesela şunu anlayamayız tanri nasıl var oldu e doğmadı dogurulmadi nasıl vardı peki? İşte bizde bunu anlayacak kapadite yok , bundan bile tanrının olduğuna inanabiliriz

Bunu öğrenmenin tek bir yolu var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,222
Üyeler
184,121
Son üye
zaltun
Geri