Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
İnanmayanı da gidip dövmem ama bazen bariz şeyleri de görememelerinin nedenini sorgularım.
Biraz bahsedebilir misiniz bu bariz şeyleri?
Mesaj otomatik birleştirildi:

şöyle bir durum var biz kocaman bir dünyada yaşıyoruz sonsuz bir evrende bize göre büyük ama evrene göre küçük bir dünyada sen bir kalem üretiyorsun mesela sen üretmeden olmaz işte bu yüzdende bu bize göre büyük evrene göre küçük dünya ve insanlık kendiliğinden olamaz o yaratıcı da ALLAH c.c dir o bizlere zemini hazırlamış akıl fikir vermiş güç kuvvet vermiş yani bir kalemin bile üreticisi varsa bizlerin bir yaratıcısı neden olmasın
Yaratıcı nasıl var olmuştur?

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Arkadaşlar, biyoloji ve fizik dersi gören bir insan mantıken bu kadar olağanüstü bir düzenin insan vücudundaki her bir hücrenin ayrı bir görevi milisaniyelerin içinde devamlı olarak yapmasından tutun da dünyadaki doğadaki uzaydaki gezegenlerin birbirine olan uzaklıkları yörüngelerindeki birbirlerine olan çekimleri vs vs yani bu kadar düzen bilim insanlarının öne sürdüğü basit bir big bang teorisinden oluşacak değil diye düşünüyorum. Mantıken insan bir yaratıcının olduğuna inanmalı.

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Tabikide vardır. En basit Örneğin Yıllar önce yaşanmış olağan üstü olaylardan olduğunu anlayabiliriz.
Veya biraz araştırırsak mantıksal olarak da vardır. Ama mesela şunu anlayamayız tanri nasıl var oldu e doğmadı dogurulmadi nasıl vardı peki? İşte bizde bunu anlayacak kapadite yok , bundan bile tanrının olduğuna inanabiliriz
Gözünüzle görmediğiniz, kanıtlanamayan her şeye inanır mısınız?

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Saygı çerçevesinde tartışırsak sevinirim ve konunun kilitlenmesine gerek kalmaz .
Tanrıya inananlar neden inandığına inanmayanlar ise neden inanmadığını açıklayabilir mi ?
Elbette vardır :) Çünkü O ''oldurandır'' O olmadan ''olma'' diye bir şey olmaz. Hayatın ve her türlü yaşamın kaynağıdır. O sadece ol der ve ne dilediyse olur. Ruhlarımızı ve bedenlerimizi O oldurdu dönüşümüz sadece ona olacaktır. Allah imandan ayırmasın :)

• Beğen
Reaksiyonlar: AK47

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Düşündüğünüz şeyleri insanlara aktarma konusunda başarısız mısınız yoksa cool mu görünmeye çalışıyorsunuz anlayamadım.
Cool falan değilim. Bkz. İhlas suresi 3. ayet

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Sevgili arkadaşlar, bir çoğunuz semavi kitaplardan duyduklarınızla konuşuyorsunuz. Binlerce yıllık semavi kitapların yazıtlarıyla değil, gerçekliğe hitap eden somut kanıtlarla konuşalım.

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Elbette vardır :) Çünkü O ''oldurandır'' O olmadan ''olma'' diye bir şey olmaz. Hayatın ve her türlü yaşamın kaynağıdır. O sadece ol der ve ne dilediyse olur. Ruhlarımızı ve bedenlerimizi O oldurdu dönüşümüz sadece ona olacaktır. Allah imandan ayırmasın :)
Kanka şimdi senin söylediğin şey yaratıcının olmadığına inanan birine saçma geliyor :D bu arkadaşlara hiçbir şekilde cevap veremezsin anlatamazsın da. Ben de bir ara bu bataklığa düştüm bana da kimse cevap veremiyordu. Sorduğum sorulara ne hocalar cevap verebildi ne alimler. Ama bir gün :D :D :D . İşte bir gün köy evinde yalnız kalınca insan Allah sınıyor. Ben tamamım dedim aga varlar :D Allah'da var onlar da var :D . O yüzden çok da zorlamadan salmak lazım insanları herkes kendisi düşünüp ermeli bunlara.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet
Sevgili arkadaşlar, bir çoğunuz semavi kitaplardan duyduklarınızla konuşuyorsunuz. Binlerce yıllık semavi kitapların yazıtlarıyla değil, gerçekliğe hitap eden somut kanıtlarla konuşalım.
Kanka somut kanıt istiyorsan spinoza nın ethica sını okumanı öneririm ama biraz beyin yakıyor felsefe ve geometri söz konusu sonuçta

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,766
Üyeler
168,194
Son üye
thetixss_
Top Bottom