Tanrı Sizce Var mıdır ?

ben müslümanım ama şüphelerim var sadece o kadar yani en iyisi fazla kurcalamamak gibi oldugunu düşünüyorum
kurcalamazsan müslüman olmazsın körü körüne bağlannma bir ideolojiye yarın bir gün bir ateist çıksa karşına dinden çıkman 2saniye sürer sen şüphe duyduğun yerleri söyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şüphelidir bence. Diyelim ki Tanrı bizi yarattı, Tanrı'yı ne yarattı ya da meydana getirdi ya da oluşturdu. Tanrı'nın bu yaratma gücü nereden geliyor? Diyelim ki Tanrı diye bir şey yok, bizi kim meydana getirdi? Anne babamız. Onlarda da aynı şekilde gider. İlk insana gelesiye kadar gittikten sonra o nasıl oluştu? Karşı cinsiyetteki ilk insan nasıl meydana geldi ve ilişkiye girip üreyip nesillerini devam ettirme fikri geldi? Bunlar sadece birer örnek. İki fikir de aklıma yatmıyor.
peki ben sana sorim ay ışığını güneşten alıyor güneş ışığını nerden alıyor?

kurcalamazsan müslüman olmazsın körü körüne bağlannma bir ideolojiye yarın bir gün bir ateist çıksa karşına dinden çıkman 2saniye sürer sen şüphe duyduğun yerleri söyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

peki ben sana sorim ay ışığını güneşten alıyor güneş ışığını nerden alıyor?
Bahsettiğim nokta da o. Güneş kendi içindeki enerjiyi kullanıyor. Güneş'in enerjisinin kaynağı nedir? Mesela A maddesi olsun. "A maddesi nereden alıyor?" diye gider bu iş. Fakat bu bahsettiklerimiz maddi öğeler olduğu için enerji dönüşümleri gibi şekillerle belki açıklanabilir. Bizim bahsettiğimiz ise ruhani yani elle tutulur gözle görülür bir şey değil.

Bahsettiğim nokta da o. Güneş kendi içindeki enerjiyi kullanıyor. Güneş'in enerjisinin kaynağı nedir? Mesela A maddesi olsun. "A maddesi nereden alıyor?" diye gider bu iş. Fakat bu bahsettiklerimiz maddi öğeler olduğu için enerji dönüşümleri gibi şekillerle belki açıklanabilir. Bizim bahsettiğimiz ise ruhani yani elle tutulur gözle görülür bir şey değil.
güneş enerjisini nerden alıyor diye soruyorsun bu çok saçma sürekkli iteleme yaparsan paradoksa sokarsın kendini sadece

güneş enerjisini nerden alıyor diye soruyorsun bu çok saçma sürekkli iteleme yaparsan paradoksa sokarsın kendini sadece
Var olan her şeyin bir kaynağı, bir sebebi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden paradoksa giriyorum fakat öbür türlü de mantığıma ters düşüyor ve mantığımın doğru olduğunu düşünüyorum.

Var olan her şeyin bir kaynağı, bir sebebi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden paradoksa giriyorum fakat öbür türlü de mantığıma ters düşüyor ve mantığımın doğru olduğunu düşünüyorum.
var olan her şeyin kaynağı varsa diye düşünüyorsan tanrıyı kabul etmen gerek o mantıkla ilk canlınında big banginde bir kaynağı olmalı çünkü tanrı konusunda tanrının yaratıcısı olması gerekmez güneş örneğindeki gibi güneşin özelliği odur tanrınında özelliği yaratılmamış yaratan olandır

tanrı olsa neden bize görünmüyor,yada kaderimizi nasip'imizi o belirliyorsa neden yakıyor bizi birdaha yada neden bütün dinler ortadogu'da dogdu sanıyorsun ilk medeniyetler hepsi bereketli hilal'de dogdu tanrı diye bişey uydurdular sonra bütün doguya yayıldı. (teori)
Kader Allah'ın bilmesidir. Mesela bizim seçemediğimiz şeyler doğduğumuz yer veya ailemiz vb. bunlar kaderdir bizim tesirimiz hiç olmadığı için ızdırari kaderdir. Ama mesela senin bu yorumu yazman kendi iradenledir, kader bunu kısıtlamaz. İyiyi ve kötüyü seçmen de kendi iradendir. Sen ateşle kendini de yakabilirsin ama gidip ondan faydalanıp yemekte pişirebilir ısınabilirsin de bu da senin iradendir. Allah’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır. Dünyaya geliş amacı yaratıcıyı tanımaksa eğer onu görmek bir nevi saçmalık olmazmıydı o zaman ne anlamı kalırdı tanımanın. Herkes inanırdı. Orta doğu meselesine ise bilim ve yaratılış ağacı gibi sitelerden bakabilirsin derin bir konu.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera
var olan her şeyin kaynağı varsa diye düşünüyorsan tanrıyı kabul etmen gerek o mantıkla ilk canlınında big banginde bir kaynağı olmalı çünkü tanrı konusunda tanrının yaratıcısı olması gerekmez güneş örneğindeki gibi güneşin özelliği odur tanrınında özelliği yaratılmamış yaratan olandır
Tanrı'nın kaynağı ne? Nasıl oluşuyor? İnsanları çamurdan yarattım diyor, cinleri ateşten yarattım diyor. Tanrı bu varlıkları yarattı diyelim. En üst kuvvet Tanrı olur. En üst kuvvetin de bir üstü her zaman olması gerekir.

Tanrı'nın kaynağı ne? Nasıl oluşuyor? İnsanları çamurdan yarattım diyor, cinleri ateşten yarattım diyor. Tanrı bu varlıkları yarattı diyelim. En üst kuvvet Tanrı olur. En üst kuvvetin de bir üstü her zaman olması gerekir.
sen insan zihniyle niye düşünüyorsun tanrı senin gibi madde değil ki sen maddesin ayrıca yazılımı insan yazar insanı kim yazar? insan yazılan bir şeymi

Allah'ı başka bir yaratıcının yarattığını varsayalım peki Allah'ı yaratanı kim yarattı, onu yaratanı kim yarattı, bu böyle o onu yarattı o onu yarattı diye sonsuza kadar uzar ve sonsuza kadar gider ve sonsuz tanrı olması gerekir başını bulamayız.
Tanrı zamana ve mekana bağlı olmamalı çünkü yaratıcı zamanı ve mekanı da yaratması gerekiyor.

Allah'ı başka bir yaratıcının yarattığını varsayalım peki Allah'ı yaratanı kim yarattı, onu yaratanı kim yarattı, bu böyle o onu yarattı o onu yarattı diye sonsuza kadar uzar ve sonsuza kadar gider ve sonsuz tanrı olması gerekir başını bulamayız.
Tanrı zamana ve mekana bağlı olmamalı çünkü yaratıcı zamanı ve mekanı da yaratması gerekiyor.
Başını ve sonunu bulamadığım için şüphedeyim zaten.

'' O ' nu gözler idrak edemez. Fakat O, gözleri idrak eder '' ( el-En'âm 6/103) meâlindeki âyet, Allah 'ın duyularla doğrudan doğruya idrak edilemeyeceğini bildirir. Fakat duyular Allah 'ı tanıyacak olan akla, gönüle ve kalbe malzeme temin ederler. Bu malzeme de yaratılmış olan herşeydir, evrenin âhenk ve düzenidir. Bunlar Allah 'ın varlığını gösteren belirtiler, izler ve delillerdir. İnsan aklı ile bu belirti, iz ve delillerden hareketle yaratıcıyı bulmaya çalışır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,754
Üyeler
183,887
Son üye
Kaloriferci Ahmet
Geri