Tanrı Sizce Var mıdır ?

Dinin indirilişinin üstünden yüz yıllar geçmiş. Hiçbir şekilde elimizde kur'anın değiştirilip değiştirilmediği bilgisi yok. Şuan dünya üzerinde inanılan 4.300 tane din var neden onlar değilde islam ? İslam dinin kendi ile çeliştiği birçok nokta var Allah her şeyi biliyorsa bizim yaşama amacımız ne ? Veya madem Allah var kur-anı neden sadece Araplara indirdi ? O zaman kullanılan Arapça ile günümüz Arapçası bile çok farklı. Din kanıtı olamadığı için birçok soruya geçiştirme cevap verir mesela tanrıyı neden göremiyoruz çünkü göremiyoruz yani bitti. Veya Tanrı her şeyi biliyorsa neden bizi hesapa çekecek ? Neden hz Muhammet son peygamber ? Basit mantıkla sorulmuş sorulara geçersek Tanrı her şeyi biliyorsa İncilin Tevratın değiştirileceğini bilmiyor muydu ? Madem evrensel bir din o zaman neden herkesin koşulları dünyanın yarısı bile müslüman değil Tanrı böyle olacağını bilmiyor muydu ?
yazıcam knk dersim bitsin

Farklı inançlara, dinlere saygısızlık.
4300 dinin kaytnağı ne https://tr.wikipedia.org/wiki/Din
elinde yaprak poposunda yaprak olan adam din çıkarıyor sen bunu din sayıyorsan büyük sıkıntı dünya üzerinde 4 musevi din var çeliştği noktaları yazmamışsın ilsamın allah her şeyi biliyor yaşamına yön veren sensin külli ve cüzi iradeyi bilmen gerek tanrıyı görememizin sebebi maddesel bir dünyada yaşamamız ve tanrının öyle istemesi tevrat incil zebur kabilelere indirilmiştir ve insanlara emanet edilmiştir insanlar onu koruyamamıştır müslüman olmayanlar cennete gitmeyecek diye bir şey yok cehenneme gidecek diye bir şeyde yok haberdar olmayan kişiler için cennet umulabilir araf konusuda var tabi
Dinin indirilişinin üstünden yüz yıllar geçmiş. Hiçbir şekilde elimizde kur'anın değiştirilip değiştirilmediği bilgisi yok. Şuan dünya üzerinde inanılan 4.300 tane din var neden onlar değilde islam ? İslam dinin kendi ile çeliştiği birçok nokta var Allah her şeyi biliyorsa bizim yaşama amacımız ne ? Veya madem Allah var kur-anı neden sadece Araplara indirdi ? O zaman kullanılan Arapça ile günümüz Arapçası bile çok farklı. Din kanıtı olamadığı için birçok soruya geçiştirme cevap verir mesela tanrıyı neden göremiyoruz çünkü göremiyoruz yani bitti. Veya Tanrı her şeyi biliyorsa neden bizi hesapa çekecek ? Neden hz Muhammet son peygamber ? Basit mantıkla sorulmuş sorulara geçersek Tanrı her şeyi biliyorsa İncilin Tevratın değiştirileceğini bilmiyor muydu ? Madem evrensel bir din o zaman neden herkesin koşulları farklı ? Dünyanın yarısı bile müslüman değil Tanrı böyle olacağını bilmiyor muydu ? Aklımdaki soruların bazıları.

4300 dinin kaytnağı ne https://tr.wikipedia.org/wiki/Din
elinde yaprak poposunda yaprak olan adam din çıkarıyor sen bunu din sayıyorsan büyük sıkıntı dünya üzerinde 4 musevi din var çeliştği noktaları yazmamışsın ilsamın allah her şeyi biliyor yaşamına yön veren sensin külli ve cüzi iradeyi bilmen gerek tanrıyı görememizin sebebi maddesel bir dünyada yaşamamız ve tanrının öyle istemesi tevrat incil zebur kabilelere indirilmiştir ve insanlara emanet edilmiştir insanlar onu koruyamamıştır müslüman olmayanlar cennete gitmeyecek diye bir şey yok cehenneme gidecek diye bir şeyde yok haberdar olmayan kişiler için cennet umulabilir araf konusuda var tabi

Külli ve Cüzi iradenin benim dediğim ile alakası yok ben istediğimi yapabiliyorsam ve Tanrı ne yaptığımı ve yapacağımı biliyorsa bu iradeden çıkar.

İşte niye delidir ben sana bunu soruyorum? Adamın elinle araştırdığı kanıtlar deliller vardır kanıtlayabilirim der.
şöyle maddenin en küçük yapı taşı atom insan atomlardan oluşuyor milyarlarca milyonlarca atomdan ve her biri cansız olan bu atomlar daha anne karnındayken senin vücut hatlarını cinsiyetini kulağını ağzını burnun oluşturuyor daha dışarıyı göremeyen aklı olmayan atom senin vücudunu neden bu şekilde oluşturabilir bir irade olmadan yapması mümkün değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Külli ve Cüzi iradenin benim dediğim ile alakası yok ben istediğimi yapabiliyorsam ve Tanrı ne yaptığımı biliyorsa bu iradeden çıkar.
hayır treni sen yönlendirirsin mesela ama tanrı o trenin nereye gitceğini bilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana tanrıyı kanıtlar mısın?
yazdım aşağıya

Ne fark eder o zaman ?
nasıl ne fark eder anlamadım iraden var işte ya cennete ya cehenneme gideceksin bunu sen belirliyorsun sorun ne tanrı seni zorlamıyor emir ve yasaklarını belirtmiş içki içip içmemeyi sen belirliyorsun

nasıl ne fark eder anlamadım iraden var işte ya cennete ya cehenneme gideceksin bunu sen belirliyorsun sorun ne tanrı seni zorlamıyor emir ve yasaklarını belirtmiş içki içip içmemeyi sen belirliyorsun
Tanrı her şeyi bildiğine göre nereye gideceğimi biliyordur.

Yaşam amacın ne Allahın sana çizdiği yolu takip etmek mi ? Ya o yol cehenneme çıkıyorsa ?

Geri