ForgettaShow
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 690
Pardon, şunu mu arıyordunuz?:Türkiye neden gelişmiyor, mesajları okuyunca birkere daha anladım.
Frkndmt
Pardon, şunu mu arıyordunuz?:Türkiye neden gelişmiyor, mesajları okuyunca birkere daha anladım.
Evet, adam gelip tüm sohbeti mahvetmiş, birde şey diyor "senin dinin bana, benim dinim sana, karışacak değilim" , tüm sohbetin içinden geçmiş ama...Pardon, şunu mu arıyordunuz?:
Frkndmt
Çok iyi biliyorum dostum çok iyi merak etmeBeni bilmeden etmeden senden çok daha iyiyim he.. Sana iletişim numaramı verdim oran buran kaynadı, yemedi arayamadın, instagram verdim yemedi yazmadın. Umarım sanal mafialığa devam etmezsin![]()
Pardon, şunu mu arıyordunuz?:
Frkndmt
Dostum samimi bir şekilde soruyorum, neden ilgini çekmeyen bir konuya özellikle girip, konuyu konuşmak, tartışmak isteyen insanların canını sıkıyorsun, konuşmalarına izin vermiyorsun?Çok iyi biliyorum dostum çok iyi merak etmeSanal mafya kimin olduğu belli erkeklik yapmaya çalışmandan sağa sola iletişim bilgilerini dağıtma merakından
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tamam tek konuşma yetkisine sahip kişi sensin burada dostum senin dediğinden başka hiçbir şey diyemez kimse de, en faydalı insan da sensin.Evet, adam gelip tüm sohbeti mahvetmiş, birde şey diyor "senin dinin bana, benim dinim sana, karışacak değilim" , tüm sohbetin içinden geçmiş ama...
Kendisi sorgulamaktan korkuyor ve insanlarında sorgulamamasını istiyor.
Arayıp yüzüme soylesene o zamanÇok iyi biliyorum dostum çok iyi merak etmeSanal mafya kimin olduğu belli erkeklik yapmaya çalışmandan sağa sola iletişim bilgilerini dağıtma merakından
Konu açılmış düşüncemi belirttim abicim.Dostum samimi bir şekilde soruyorum, neden ilgini çekmeyen bir konuya özellikle girip, konuyu konuşmak, tartışmak isteyen insanların canını sıkıyorsun, konuşmalarına izin vermiyorsun?
İmza atıyorum.Sırf farklı görüştesin diye bu şekilde saldırmanın bir lüzumu yok kendisinin yanlış konuştuğunu hiç görmedim Türk milletine de hiçbir düşmanlığı olmadı bir şey biliyorsan kanıtla.
Öncelikle sorgulamak = video izlemektir gibi bir cümle kurmadım. Ad hominem yapmadan cümle kuramıyor musunuz abicim siz? İlla karşı tarafa sallamak veya saldırmak zorunda mısınız?
Sen burada tanrının tekliğini savunmak yerine tanrının varlığını savunmuşsun. Öncelikle big bang'in nereden geldiğini ve neden yaşandığını bilmiyoruz. Einstein zaman big bang'den sonra başladı bundan dolayı big bang'den öncesi olamaz diyor, kimi bilim adamı kuantum boşluğunda kuantum dalgalanmalarından bahsediyor, kimisi de sonsuz big bang döngüsü veya çoklu evren diyor. Burada yine bir yerlerinden uydurmuşsun. Evrenin yasalarının bu şekilde olmasının sebebine gelecek olursak, buna birçok argüman sunulabilir. Bulunduğumuz evrenin dışında farklı yasalara sahip yüzbinlerce hatta belki yine sonsuz sayıda evren olabilir ve bunlardan bir tanesi bulunduğumuz evren olabilir. Sen de yaşanılabilir olmayan yasalara sahip bir evrende doğamayacağından dolayı burada doğduğun ve ötesini göremediğin için tek evrenin burası olduğunu ve tanrının yarattığını düşünüyor olabilirsin. Big bang'den öncesi hakkında ve bulunduğumuz evrenin dışında hiçbir bilgiye sahip değiliz. Sadece sorgulayıp düşünme kabiliyetimizi kullanıyoruz bu noktada.
"Çok tanrı olsaydı hepsi dünya gibi gezegen yaratırdı" demişsin, zaten bulunduğumuz evrende milyarlarca gezegen ve galaksi var dostum daha bulunduğun evreni mi bilmiyorsun? Ve teknolojimizin son derece ilkel olmasına rağmen şuana kadar milyonlarca potansiyel yaşanılabilir gezegen keşfettik. Kaçında yaşam vardır orasını henüz bilemiyoruz tabii. Bence sen önce bir bilgi dağarcığını genişlet sonra millete sallarsın burada.
Sıkıntı cümlende gizli kardeşim, sorgulamayı böyle şeyler zannettiğin içinKarışmıyorsan sırf sorguladım diye niye bu kadar ardın yandı madem müslüman?![]()
Devam mı edeceksin gerçekten böyle sabaha kadarArayıp yüzüme soylesene o zaman
Evet, sana zahmet bir ara beniSıkıntı cümlende gizli kardeşim, sorgulamayı böyle şeyler zannettiğin için
Devam mı edeceksin gerçekten böyle sabaha kadar![]()
Tamam kanka devam et kendi kendine o zaman serbestsinEvet, sana zahmet bir ara beni![]()
Bilmem kaç ışık yılı uzaktaki gezegene bakınca şimdiki halini gördüklerini sananlar çıkıp; olsaydı bulurduk görürdük falan derse patlarım ama buradateknolojimizin son derece ilkel olmasına rağmen şuana kadar milyonlarca potansiyel yaşanılabilir gezegen keşfettik. Kaçında yaşam vardır orasını henüz bilemiyoruz tabii.
Ben gizliyi ayırt edemiyorum. Biraz açar mısın gizli olan şeyi?Sıkıntı cümlende gizli kardeşim, sorgulamayı böyle şeyler zannettiğin için![]()
"Başlamış yine çocuk çocuk boş konular açmaya" diyerek mi fikirini tartışıyorsun, fikrini belirtiyorsun? Kardeşim sen herşeyden önce saygısız bir insansın, kendi değerlerini insanlara ANLATMIYORSUN, DİKTE EDİYORSUN, insanların senden farklı düşünmelerini dayanamıyorsun.Konu açılmış düşüncemi belirttim abicim.