Neler Yeni

Tanrı varsa bile neden 1 tane var?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
651
İsim
Forget

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş
Beni bilmeden etmeden senden çok daha iyiyim he.. Sana iletişim numaramı verdim oran buran kaynadı, yemedi arayamadın, instagram verdim yemedi yazmadın. Umarım sanal mafialığa devam etmezsin :D
Çok iyi biliyorum dostum çok iyi merak etme :) Sanal mafya kimin olduğu belli erkeklik yapmaya çalışmandan sağa sola iletişim bilgilerini dağıtma merakından :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pardon, şunu mu arıyordunuz?:

Frkndmt

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Çok iyi biliyorum dostum çok iyi merak etme :) Sanal mafya kimin olduğu belli erkeklik yapmaya çalışmandan sağa sola iletişim bilgilerini dağıtma merakından :)

Dostum samimi bir şekilde soruyorum, neden ilgini çekmeyen bir konuya özellikle girip, konuyu konuşmak, tartışmak isteyen insanların canını sıkıyorsun, konuşmalarına izin vermiyorsun?

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş
Evet, adam gelip tüm sohbeti mahvetmiş, birde şey diyor "senin dinin bana, benim dinim sana, karışacak değilim" , tüm sohbetin içinden geçmiş ama...

Kendisi sorgulamaktan korkuyor ve insanlarında sorgulamamasını istiyor.
Tamam tek konuşma yetkisine sahip kişi sensin burada dostum senin dediğinden başka hiçbir şey diyemez kimse de, en faydalı insan da sensin.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
651
İsim
Forget

Arayıp yüzüme soylesene o zaman

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş
Dostum samimi bir şekilde soruyorum, neden ilgini çekmeyen bir konuya özellikle girip, konuyu konuşmak, tartışmak isteyen insanların canını sıkıyorsun, konuşmalarına izin vermiyorsun?
Konu açılmış düşüncemi belirttim abicim.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Sırf farklı görüştesin diye bu şekilde saldırmanın bir lüzumu yok kendisinin yanlış konuştuğunu hiç görmedim Türk milletine de hiçbir düşmanlığı olmadı bir şey biliyorsan kanıtla.

Öncelikle sorgulamak = video izlemektir gibi bir cümle kurmadım. Ad hominem yapmadan cümle kuramıyor musunuz abicim siz? İlla karşı tarafa sallamak veya saldırmak zorunda mısınız?

Sen burada tanrının tekliğini savunmak yerine tanrının varlığını savunmuşsun. Öncelikle big bang'in nereden geldiğini ve neden yaşandığını bilmiyoruz. Einstein zaman big bang'den sonra başladı bundan dolayı big bang'den öncesi olamaz diyor, kimi bilim adamı kuantum boşluğunda kuantum dalgalanmalarından bahsediyor, kimisi de sonsuz big bang döngüsü veya çoklu evren diyor. Burada yine bir yerlerinden uydurmuşsun. Evrenin yasalarının bu şekilde olmasının sebebine gelecek olursak, buna birçok argüman sunulabilir. Bulunduğumuz evrenin dışında farklı yasalara sahip yüzbinlerce hatta belki yine sonsuz sayıda evren olabilir ve bunlardan bir tanesi bulunduğumuz evren olabilir. Sen de yaşanılabilir olmayan yasalara sahip bir evrende doğamayacağından dolayı burada doğduğun ve ötesini göremediğin için tek evrenin burası olduğunu ve tanrının yarattığını düşünüyor olabilirsin. Big bang'den öncesi hakkında ve bulunduğumuz evrenin dışında hiçbir bilgiye sahip değiliz. Sadece sorgulayıp düşünme kabiliyetimizi kullanıyoruz bu noktada.

"Çok tanrı olsaydı hepsi dünya gibi gezegen yaratırdı" demişsin, zaten bulunduğumuz evrende milyarlarca gezegen ve galaksi var dostum daha bulunduğun evreni mi bilmiyorsun? Ve teknolojimizin son derece ilkel olmasına rağmen şuana kadar milyonlarca potansiyel yaşanılabilir gezegen keşfettik. Kaçında yaşam vardır orasını henüz bilemiyoruz tabii. Bence sen önce bir bilgi dağarcığını genişlet sonra millete sallarsın burada.
İmza atıyorum.

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
651
İsim
Forget
Sıkıntı cümlende gizli kardeşim, sorgulamayı böyle şeyler zannettiğin için :)

Devam mı edeceksin gerçekten böyle sabaha kadar :D
Evet, sana zahmet bir ara beni :D

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
teknolojimizin son derece ilkel olmasına rağmen şuana kadar milyonlarca potansiyel yaşanılabilir gezegen keşfettik. Kaçında yaşam vardır orasını henüz bilemiyoruz tabii.
Bilmem kaç ışık yılı uzaktaki gezegene bakınca şimdiki halini gördüklerini sananlar çıkıp; olsaydı bulurduk görürdük falan derse patlarım ama burada

Sıkıntı cümlende gizli kardeşim, sorgulamayı böyle şeyler zannettiğin için :)
Ben gizliyi ayırt edemiyorum. Biraz açar mısın gizli olan şeyi?

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Konu açılmış düşüncemi belirttim abicim.
"Başlamış yine çocuk çocuk boş konular açmaya" diyerek mi fikirini tartışıyorsun, fikrini belirtiyorsun? Kardeşim sen herşeyden önce saygısız bir insansın, kendi değerlerini insanlara ANLATMIYORSUN, DİKTE EDİYORSUN, insanların senden farklı düşünmelerini dayanamıyorsun.
Neden ilk mesajın bu; "başlamış yine çoluk çocuk boş konular açmaya" ? Neden insanları "aşşağıladığını zannediyorsun" ? Gelip insan gibi fikrini anlatsaydın, veya dinin ne diyorsa, aklına ne yatıyorsa anlatsaydın sence insanlar sana tilt olur muydu ? Gerçekten samimi bir şekilde kendinde suç bulmuyor musun?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom