Neler Yeni

Tanrı varsa bile neden 1 tane var?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş
Valla kral ben seni çözemedim bak keyfine rüya görmemle ne alakası var konunun anlamadım, umarım kız arkadaşın yoktur. Gerçekten, onun adına üzüldüm.
Kendi kendine bir şeyler çıkarıyorsun ya ondan :D Bu kadar kız arkadaş düşkünü olduğunu bilmiyordum sürekli söylediğine göre. Yoksa istiyorsan ayarlayayım yaparım bir iyilik hayrına.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Zaten böyle her şeyi saçmalık olarak gördüğün için böylesin bu zihniyettesin önce onu anlaman gerek. Eyv dostum eyv. Hadi iyi geceler..
Zihniyetimi açıklamadım. Kapa çeneni ve uyumaya git bence.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
651
İsim
Forget
Kendi kendine bir şeyler çıkarıyorsun ya ondan :D Bu kadar kız arkadaş düşkünü olduğunu bilmiyordum sürekli söylediğine göre. Yoksa istiyorsan ayarlayayım yaparım bir iyilik hayrına.
Yok kral, kız arkadaş düşkünü değilim. Hayatında olan tüm arkadaşlıklar ilişkilerin için üzülüyorum, hali sahaya çağırmadığımız eleman var ya, aha sensin işte o.

Son düzenleme:

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş
Zihniyetimi açıklamadım. Kapa çeneni ve uyumaya git bence.
Zaten hal hareketlerinle açıklıyorsun illa söyleyerek yazarak belirtmene gerek yok dostum :) Böyle herkese kurduğun artist tavırlar bana sökmez ona göre adam akıllı düzgünce konuşacaksan konuş. Ne zaman uyuyacağımı sana soracak değilim.

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan Demirtaş
Yok kral, kız arkadaş düşkünü değilim. Hayatında olan tüm arkadaşlıklar inişlilerin için üzülüyorum, hali sahaya çağırmadığımız eleman var ya, aha sensin işte o.
Belli kanka belli kafandan çıkmıyor :D Üzülme üzülme senden çok daha iyi haldeyim önce kendine üzül bence. Hahah benzetme bile yaşına göre :D

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Zaten hal hareketlerinle açıklıyorsun illa söyleyerek yazarak belirtmene gerek yok dostum :) Böyle herkese kurduğun artist tavırlar bana sökmez ona göre adam akıllı düzgünce konuşacaksan konuş. Ne zaman uyuyacağımı sana soracak değilim.
İyi geceler kankim.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Eğer tanrı kendi kendine var olduysa ve olabiliyorsa, neden birden fazla tanrı kendi kendine var olmadı? 1'de durduran şey neydi?

Soru bazılarına basit veya saçma görünebilir fakat gerçekten derin ve sorgulanması gereken bir soru.
Tanrı'yı bir kabul eden din çok fazla yok aslında, İslam'da tanrı birdir, Yahudilik baş tanrı yehova olmakla birlikte çok tanrılıdır, Hristiyanlık 1 tanrının 3 görüntüsü olarak resmedili, Hindu, Yunan, Nordic, Mısır, Çin, Türk, Moğol,Afrika dinleri veya mitolojilerine gelirsek burada birsürü tanrı ve tanrıçalar vardır.

Yani tanrı var mıdır ? Varsa bilinebilir mi ? Kitap, peygamber göndermiş midir ? İnsanlarla, veya evrenin düzeniyle ilgileniyor mu yoksa yaptı ve bıraktı mı ? Simülasyonda mıyız ? Gibi gibi binlerce soru var, yani HAYIR, tanrı birtane olabileceği gibi binlerce tanrı da olabilir, hiçbir tanrı olmayadabilir, varsa ilgilenmiyor olabilir..

Ben agnostiğim, bana göre bilinebilen herhangibirşey tanrı olamaz, tanrı dahi (herşeyden üstün ve herşeyi yaratandan bahsediyorum) kendisinin bir simülasyonda olmadığını kanıtlayamaz. Bana kendisinin varlığını net bir sekilde kanıtlayabilir tanrı iddasina sahip varlık, elini şıklatıp dünyayı yokta edebilir, bu onun "bana nazaran" çok güçlü olduğunu kanıtlar, ama O dâhi kendisinin bir simülasyonda olmadığını kendisi dahil kimseye HİÇBİRŞEKİLDE KANITLAYAMAZ bence.

..

umtb

80+ Bronze
Ben kendisi hakkında bir yorumda bulunmadım. Uzun uzun yazmak yerine videosunu attım çünkü videoda gayet iyi özetlemiş diamond. Seversin veya sevmezsin videoda söylediklerinde bir yanlış yok ve videoyu kullandım ben de zaten.
Uyarmak için söyledim hocam ben şahsen kendisini her hangi bir konuda ciddiye almam kendisi Atatürk e iftira atan kitapları öneren üstüne Türk milletine düşman birisi

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
651
İsim
Forget
Belli kanka belli kafandan çıkmıyor :D Üzülme üzülme senden çok daha iyi haldeyim önce kendine üzül bence. Hahah benzetme bile yaşına göre :D
Beni bilmeden etmeden senden çok daha iyiyim he.. Sana iletişim numaramı verdim oran buran kaynadı, yemedi arayamadın, instagram verdim yemedi yazmadın. Umarım sanal mafialığa devam etmezsin :D

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Tanrı'yı bir kabul eden din çok fazla yok aslında, İslam'da tanrı birdir, Yahudilik baş tanrı yehova olmakla birlikte çok tanrılıdır, Hristiyanlık 1 tanrının 3 görüntüsü olarak resmedili, Hindu, Yunan, Nordic, Mısır, Çin, Türk, Moğol,Afrika dinleri veya mitolojilerine gelirsek burada birsürü tanrı ve tanrıçalar vardır.

Yani tanrı var mıdır ? Varsa bilinebilir mi ? Kitap, peygamber göndermiş midir ? İnsanlarla, veya evrenin düzeniyle ilgileniyor mu yoksa yaptı ve bıraktı mı ? Simülasyonda mıyız ? Gibi gibi binlerce soru var, yani HAYIR, tanrı birtane olabileceği gibi binlerce tanrı da olabilir, hiçbir tanrı olmayadabilir, varsa ilgilenmiyor olabilir..

Ben agnostiğim, bana göre bilinebilen herhangibirşey tanrı olamaz, tanrı dahi (herşeyden üstün ve herşeyi yaratandan bahsediyorum) kendisinin bir simülasyonda olmadığını kanıtlayamaz. Bana kendisinin varlığını net bir sekilde kanıtlayabilir tanrı iddasina sahip varlık, elini şıklatıp dünyayı yokta edebilir, bu onun "bana nazaran" çok güçlü olduğunu kanıtlar, ama O dâhi kendisinin bir simülasyonda olmadığını kendisi dahil kimseye HİÇBİRŞEKİLDE KANITLAYAMAZ bence.

..
Benzer bir düşünce yapımız var seninle. Bence öyle kudretli bir varlığın olduğuna sadece ve sadece inanabilirsin çünkü öyle bir şeyi insan olarak anlayıp kavrayabilmek imkansız. Bizlerin basit beyinleri bunu anlayamaz. İnanmakta belirsizlik getirir beraberinde. Şüpheye düşer insan. Ya yoksa? Boşa mı bu ibadetlerim, dualarım? Boşa gitmesini istemeyen insan mecburen inanır ama yaşamı o yönde değildir. Düşünürsen çevrendeki hemen hemen herkes bu davranışı sergiliyor. tabii ki hiçbir insan bunu bu yazdığım gibi -Ya yoksa? Boşa mı bu ibadetlerim, dualarım?- diye net bir şekilde düşünmez. Bence tanrı varsa bunu bilemeyiz ama yokluğunun kesin olduğunu da bilemeyiz. İnanmak isteyenler inanır istemeyenler inanmaz. Bu kadar basit. İş buraya geldiğinde hemen şu konu açılır; vicdan, iyi veya kötü olmak. Bu konular tamamen insanın kendi özüne ve karakterine bağlı olan şeyler.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Türkiye neden gelişmiyor, mesajları okuyunca birkere daha anladım.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom