Tanrının sonsuz gücü

Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
Bunu bir tür sınama olarak da anlayabilirsin. Zenginleri zenginlik içinde sınıyor, fakirleri fakirlik içinde sınıyor

Çünkü Allah kimileri şükredecek mi diye sınıyor, kimilerini de parası olduğu için şimarıp kötü biri mi olacak diye sınıyor

Çünkü düşünmek herkese nasip olmaz şanslısın. Fakat allah insanları bir sınava tabii tutar aldığı notla ise hak ettiği yere gider.

İnsanları sınıyor.Mesela zengin bir insan var birde karnını bile doyuramayan bir fakir yardım edecekmi diye test ediyor.İki seçenek var.Yardım eder veya etmez.Yardım etmesi doğru bir şeydir ve o kişiye sevap yazılır.Doğru cevabı verirsen sınavda o soru kadar puan kazanırsın.

Son düzenleme:
Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
sonsuz bir dünyada lamborghinin olmasi vs 60 yillik dünyada lamborghininin olmasi

Fakirler olmasaydı fakirlerin de imtihanı olmayacaktı zenginlerinde.
(Zenginlerin fakirlere yardımi gerekiyor. Ama herkes eşit olsaydı yardim gerekmezdi ve imtihan olmazdı)

Şu anki dünyanın durumu Tanrı'nın suçu değil tam tersi bizim suçumuz. Dünyanın bir yerlerinde yoksulluk, açlık, savaş varsa bu bizim suçumuzdur. Çünkü Tanrı başlangıçta hiç bir şeyi böyle yaratmamıştı. Bunu bozan bizleriz. Haliyle sonuçlarına da katlanıyoruz. Bu dünya adil veya kalıcı değil. Kalıcı ve sonsuz olan Tanrı'nın adaletidir. Yani dünya sonsuza dek böyle böyle kalmayacak elbet bir gün son bulacak.

Allah herkesi doyurursa açlığı kim anlayacak , yokluğu kim anlayacak? Zaten saçma olan yardım etmesidir. Bu sınavda kopya çekmeye benziyor.

hayatta her şey imtihandır. :( başımıza gelen herşeyi imtihan olarak görmeliyiz.:cautious: asla umutsuzluğa kapılmamalı.

herkesin kendi iradesi varken neden karınları aç kalır (bazıları dışında) şuan dünyanın en zenginleri eskiden fakirlerdi

Geri