Neler Yeni

Tanrının Varlığı

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Evrim nedir ne değildir az araştırmam var çok iyi bilmiyorum. Ama benim evrime inanan arkadaşım var okulda, bir de bizden bir yaş büyük üst sınıflardan dininde. Şu muhabbet geçti müslüman olan arkadaşıma sordu evrimin amacı insanın neslini en iyi ve hızlı şekilde devam ettirmesi değil mi tarzı bir soru. Diyorum ya evrimi çok iyi bilmiyorum buna yakın bir soru sordu. Arkadaşım da iyi araştırmış biri evrimi, evet dedi. Diğer müslüman olanbu mantıkla bakarsak insan aklı sürekli çiftleşmeye evrilirdi, her şekilde herkesle her halükarda. Ama insan aklı ahlakla evrildi -neden?- vicdanla evrildi -neden?-. Bunu duyunca ben de ihtimal verdiğim evrimi araştırmama rağmen reddettim tabi ileride araştırırım orası ayrı ama bana mantıklı geldi. Yani bu da tanrının varlığına bir kanıt bence. Evrimciler linçlemeyin efendi efendi konuşalım xd.

robin

80+ Silver
Örneğin çocuk yaptın diyelim kim kimin çocuğu belli olmaz he desen korunurum ona da artık aciklayak bı lafim yok
Prezervatif diye bir şey var kardeşim. Çocuk yapılırsa günah olsun. He evlenince noluyor anne baba zaten çocuğu evlenmeselerde ortada bırakacaksa evlenince ne fark edecek aynı anne baba... Yine ortada kalacak

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Ya diyorum ki niye böyle bir şey var? Harbiden bilgin kadar konuş. Bak müslüman olmana bir şey demiyorum diyememde fakat müslümanlairn genel olarak böyle bir sorunu var. Sorgulayamama... Mantıklı bir açıklaman yok İslam öyle emrediyor diyeceksen sus otur.
Müslümanların genel olarak sorgulayamama sorunu var diyemezsin müslümanım ve konu sahibi benim

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Prezervatif diye bir şey var kardeşim. Çocuk yapılırsa günah olsun. He evlenince noluyor anne baba zaten çocuğu evlenmeselerde ortada bırakacaksa evlenince ne fark edecek aynı anne baba... Yine ortada kalacak
Kafan neden açık, elin açık, kolun açık, bacağın açık. Fakat mahrem denilen yerler kapalı. Senin bilincinde bile mahrem yer kavramı varken dinin bunu koruması mı yanlış? Bu şekil bakarsak çıplak gezebilirsin :D, gezmiyorsun. Kendini kısıtlıyorsun bir bakımda.

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
“Zinaya yaklaşmayın, zira o bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur” denilmiş. Kötü ve çirkin bir yol olduğu açıklanmış.

robin

80+ Silver
Kafan neden açık, elin açık, kolun açık, bacağın açık. Fakat mahrem denilen yerler kapalı. Senin bilincinde bile mahrem yer kavramı varken dinin bunu koruması mı yanlış? Bu şekil bakarsak çıplak gezebilirsin :D, gezmiyorsun. Kendini kısıtlıyorsun bir bakımda.
N alaka?

robin

80+ Silver
“Zinaya yaklaşmayın, zira o bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur” denilmiş. Kötü ve çirkin bir yol olduğu açıklanmış.
İşte niye kardeşim niye Allah Allah anlama yerin yok galiba... Kabalaşmak istemiyorum ama burada o kadar şey yazıyorum attığın şeye bak ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genel olarak dersen genelleme yapmış olursun:cool::cool:😫😫
Hayır dostum.

Furkii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Başar
İşte niye kardeşim niye Allah Allah anlama yerin yok galiba... Kabalaşmak istemiyorum ama burada o kadar şey yazıyorum attığın şeye bak ya.
Hocam sen inanıyor musun yoksa inanmıyor musun anlayamadım (Alah Allah kullandığın için sordum inanmadığını düşünyordum)

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Neden çıplak gezmiyorsunuz mesela ben bunu merak ediyorum, ne alaka olduğunu soru cevap şeklinde ilerlersek neden böyle düşündüğümü anlatmaya çalışırım tabi isterseniz.

Top Bottom