Seni na kadar tatmin eder bilmiyorum ama Tanrı (Allah) ın varlığı ile Kuran - ı Kerimin değiştirilmeden gelmiş tek kitap olmasını belli mantıki kanıtlar ile açıklayabilirim.
Öncelikle Kuran - ı Kerim den neden bahsediyorum ? Çünkü müslamnlık dinini sorguluyor isen yani Allah ın varlığı vs. Sana verebiliceğimiz en güvenilir kaynak Kuran - ı Kerim dir.
Peki Kuran - ı Kerim in hiç değişmeden aynı halde geldiğini nasıl mantıki olarak kanıtlaırm ?
Eğer ki kuranı kerim diğer dinlerin kitapları gibi değiştirilmiş olsaydı, günümüze göre yapılması haram olan günah olan zevk işleri ile ilgili bilgiler Kuran - ı Kerim den kaldırılırdı, çünkü değişenler bu tarz zevk meselelerinin kötü ve günah değilmiş gibi yaşamak isterdi, he şuan çok bir fark varmı pek umursayan varmı dersen hayır yani Faiz de normal de yasak olan bir şey dinimiz ce ve oda değiştirilmemiş mesela ama yine de millet uymuyor bunlar ayrı konular ama bu mantıki düşünce ile Kuran - ı Kerim in değiştirilmemiş olduğunu anlamışşındır çünkü değiştirilse idi bizim şuan da "kötü alışkanlık ve zevkler" dediğimiz şeyler hakkın da Kuran - ı Kerim de değişiklik yapılır ve iyimiş gibi gösterilirdi.
Tanrı nın (Allah ın) varlığı konusuna gelir isek, temel cümlemiz tabii ki de, "Bir tükenmez kalemin bile bir yapıcısı - yaratıcısı olduğuna inanıyor iken, bu koca evrenin - kahinatın ve bu mükemmel düzenin bir yaratıcısı yokmudur ?" dir. Yani eğer gerçekten mantıklı düşünür isen zaten bu koca evrenin kendi kendine tesadüfen bu düzenlilik te olamayacağını anlarsın, mesela bu evren ufak moleküler yapılardan oluşmuştur tarzı teoriler vardı, şimdi yalan olmasın tam hatırlamıyorum o "moleküler yapıları oluşturan maddeleri" ama protein ile bir başka şey olmalıydı, belli bilim araştırmalarına göre zaten protein ve diğer yapıdan her hangi biri olmayınca öbürü de oluşamıyor, bu demektir ki o moleküler yapı kendiliğinden oluşamıyor.
Sana tavsiyem youtube da Sözler Köşkünü izlemen, daha çok genç kesime hitap eden güzel anlatımları var ve bu konulara çok değiniyorlar, tüm cevaplarını detaylıca alırsın.