Neler Yeni

Tanrının Varlığı

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Burda sorun senin karşı tarafla anlaşıp cinsel ilişkiye girmen değildirki.
Akabinde ailevi sıkıntılar yaşayabilecek olmandır.
Her haramta hassas dengeler vardır.
Örneğin zihni uyuşturan şeyler yasaklanmıştır.
Günümüzde uyuşturucu kullananların halini görüyoruz.
Zina yasaklanmıştır günümüzde sırf bunun için birbirini bıçaklayan aileleri görüyoruz.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?

Seni na kadar tatmin eder bilmiyorum ama Tanrı (Allah) ın varlığı ile Kuran - ı Kerimin değiştirilmeden gelmiş tek kitap olmasını belli mantıki kanıtlar ile açıklayabilirim.

Öncelikle Kuran - ı Kerim den neden bahsediyorum ? Çünkü müslamnlık dinini sorguluyor isen yani Allah ın varlığı vs. Sana verebiliceğimiz en güvenilir kaynak Kuran - ı Kerim dir.

Peki Kuran - ı Kerim in hiç değişmeden aynı halde geldiğini nasıl mantıki olarak kanıtlaırm ?

Eğer ki kuranı kerim diğer dinlerin kitapları gibi değiştirilmiş olsaydı, günümüze göre yapılması haram olan günah olan zevk işleri ile ilgili bilgiler Kuran - ı Kerim den kaldırılırdı, çünkü değişenler bu tarz zevk meselelerinin kötü ve günah değilmiş gibi yaşamak isterdi, he şuan çok bir fark varmı pek umursayan varmı dersen hayır yani Faiz de normal de yasak olan bir şey dinimiz ce ve oda değiştirilmemiş mesela ama yine de millet uymuyor bunlar ayrı konular ama bu mantıki düşünce ile Kuran - ı Kerim in değiştirilmemiş olduğunu anlamışşındır çünkü değiştirilse idi bizim şuan da "kötü alışkanlık ve zevkler" dediğimiz şeyler hakkın da Kuran - ı Kerim de değişiklik yapılır ve iyimiş gibi gösterilirdi.

Tanrı nın (Allah ın) varlığı konusuna gelir isek, temel cümlemiz tabii ki de, "Bir tükenmez kalemin bile bir yapıcısı - yaratıcısı olduğuna inanıyor iken, bu koca evrenin - kahinatın ve bu mükemmel düzenin bir yaratıcısı yokmudur ?" dir. Yani eğer gerçekten mantıklı düşünür isen zaten bu koca evrenin kendi kendine tesadüfen bu düzenlilik te olamayacağını anlarsın, mesela bu evren ufak moleküler yapılardan oluşmuştur tarzı teoriler vardı, şimdi yalan olmasın tam hatırlamıyorum o "moleküler yapıları oluşturan maddeleri" ama protein ile bir başka şey olmalıydı, belli bilim araştırmalarına göre zaten protein ve diğer yapıdan her hangi biri olmayınca öbürü de oluşamıyor, bu demektir ki o moleküler yapı kendiliğinden oluşamıyor.

Sana tavsiyem youtube da Sözler Köşkünü izlemen, daha çok genç kesime hitap eden güzel anlatımları var ve bu konulara çok değiniyorlar, tüm cevaplarını detaylıca alırsın.

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
İşte niye kardeşim niye Allah Allah anlama yerin yok galiba... Kabalaşmak istemiyorum ama burada o kadar şey yazıyorum attığın şeye bak ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır dostum.
Ya kanka Allaha inanmadığına emin mısın? :D

robin

80+ Silver
Burda sorun senin karşı tarafla anlaşıp cinsel ilişkiye girmen değildirki.
Akabinde ailevi sıkıntılar yaşayabilecek olmandır.
Her haramta hassas dengeler vardır.
Örneğin zihni uyuşturan şeyler yasaklanmıştır.
Günümüzde uyuşturucu kullananların halini görüyoruz.
Zina yasaklanmıştır günümüzde sırf bunun için birbirini bıçaklayan aileleri görüyoruz.
Ya birbirimizi niye bicaklayalim şaka mısın ya

Last King

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Ahmet
Prezervatif diye bir şey var kardeşim. Çocuk yapılırsa günah olsun. He evlenince noluyor anne baba zaten çocuğu evlenmeselerde ortada bırakacaksa evlenince ne fark edecek aynı anne baba... Yine ortada kalacak
Ro in
Prezervatif diye bir şey var kardeşim. Çocuk yapılırsa günah olsun. He evlenince noluyor anne baba zaten çocuğu evlenmeselerde ortada bırakacaksa evlenince ne fark edecek aynı anne baba... Yine ortada kalacak
Robin
Robin https://www.google.com/amp/s/sorularlaislamiyet.com/zina-etmek-neden-gunahtir-0?amp belki daha açıklayıcı olur

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Beyler konu şimdiden 16 sayfa olmuş sanırım bir sonuca varamayacağız herkese iyi geceler:(

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
İnsanlara rahatsızlık vermemek için dostum.
1- İnsanlar neden rahatsız oluyor?

2- Tamamen dinsiz ateist, deist tamamen dinsiz insanların yaşadığı bir yerde çıplak gezer miydiniz?

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,444
İsim
Diyarhan
Ufak bir araştırma için sana Sümer tabletlerini öneririm. Çoğu kitap dan önce vardılar.

Top Bottom