Neler Yeni

Tanrının Varlığı

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
Dostum bilgisini elde edemeyeceğin insan evrimi sırasında ortaya çıkmış şeyler bunlar. Kimse tanrı vardır ya da yoktur diyemez sadece var olduğuna inanabilir yada olduğuna inanmaz. Ama din gönderen tanrıların var olmadığını söyleyebilirim. Tanrıları kendi sıfatları arasında çelişiyor ve duygulara, ayrımlara sahip. Dedikleri gibi mükemmel değiller." Neden tanrı bizi yaratmıştır ? " üzerine düşünsen bile dediğime vararsın.

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Hepimiz başka bir evrendeki birinin proje ödeviyiz. Konu kilitlenebilir. (!)

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Umarım ironi falandır bu mesaj. Makro evrime dair kanıt yok demek için bir gram araştırma yapmamış olmak gerekiyor. Memelilere bile ufak göz attığında makro evrimle ilgili birçok şey bulursun.

Burada konuyu uzatmaya gerek yok, soruyu soran arkadaş da ilginç şekilde ben bilime karşıyım demiş. Bilime neden, nasıl karşı olunur onu anlamamakla birlikte, ateizmdeki evrime inanmıyorum demek de ayrı bir şaka olmalı. Ateizm ne bir din, ne de bilimsel bir görüştür. Ateizm din karşıtlığı da değildir. Ateizm'e göre zaten din diye bir şey yoktur. Bahsi geçen tüm dini metinler, dini alıntılar da ateizme göre yok hükmündedir zaten. Bence burada önce terimleri oturtup, o şekilde tartışmak daha doğru olur.
Emin ol araştırdım ğek çok bilim adamı evrimi savunuyor ancak kanıtlayacak tek delil yok.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Arkadaşlar konuyu tamamen okumuyorsunuz ben zaten ateizmi savunmadığımı defalarca yazdım.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Burda uzun uzun konuşmak yerine kısa bir şey söylemek istiyorum. Kuranı Kerimi iyice okuyun. Ama her şeye anlam çıkaramayabilirsiniz çünkü bazı ayetler üstü kapalıdır ve tartışmaya açıktır. Sizin bu tarz soruları sormak için gittiğiniz o hocaların çoğu hiçbir şey bilmiyorlar öylesine gelmişler. Youtube ile de olacak bir iş değil bu. Eğer gerçekten bilgili birisini bulursanız işte o zaman sorularınızı sorun. Belki de on binlerce kişi bu hiçbir şey bilmeyen hocalar yüzünden ateist oldu veya din değiştirdi

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Burda uzun uzun konuşmak yerine kısa bir şey söylemek istiyorum. Kuranı Kerimi iyice okuyun. Ama her şeye anlam çıkaramayabilirsiniz çünkü bazı ayetler üstü kapalıdır ve tartışmaya açıktır. Sizin bu tarz soruları sormak için gittiğiniz o hocaların çoğu hiçbir şey bilmiyorlar öylesine gelmişler. Youtube ile de olacak bir iş değil bu. Eğer gerçekten bilgili birisini bulursanız işte o zaman sorularınızı sorun. Belki de on binlerce kişi bu hiçbir şey bilmeyen hocalar yüzünden ateist oldu veya din değiştirdi
Tamam, Kuranı Kerim’in Türkçe mealini okuyacağım fakat diğer tarafta evrimi destekleyen veyahut benim dediğim gibi zaman kavramını ortaya atan insanların kitaplarınıda okuyacağım teşekkürler tavsiyen için.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Tamam, Kuranı Kerim’in Türkçe mealini okuyacağım fakat diğer tarafta evrimi destekleyen veyahut benim dediğim gibi zaman kavramını ortaya atan insanların kitaplarınıda okuyacağım teşekkürler tavsiyen için.
Oku tabii ki ama Allah katında zaman kavramı şuan bildiğimiz zaman gibi değildir. Aslında tanrının da yaratıcısı onun da yaratıcısı var mıdır sorusuna da bir nebze cevap veriyor

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Dier tarafa gittiğinde aklında soru işareti kalmayacak merak etme. böyle sorgulamak yerine namaz kılıp dua etsen anlarsın Allah ın varlığını hatta çevreye bak çiçeklere böceklere her şey çok harika şekilde yararılmıştır hiçkuşkusuz bize büyük gibi gelen dünya uzayda herhangi bi yerde bi yıldız fazla kafaya takma böyle şeyleri psikolojin bozulur. Şüphe duyman bile seni dinden çıkmana sebep olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Raad 2' inci Ayet
Allah O’dur ki gökleri sizin görebileceğiniz bir direk olmaksızın yükseltti, sonra da arş üzerine kuruldu ve güneşle ayı emrine boyun eğdirdi. Bunların her biri belirli bir vakte kadar yörüngesinde dönüp duracaktır. O, tam bir nizama koyduğu kâinatta her işi çekip çeviriyor, her şeyi idâre ediyor ve gerçeğin bütün işaret ve delillerini detaylarıyla açıklıyor ki, bir gün gelip Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız.
Şüphe duyman seni dinden çıkarır diyorsun içimdeki şüpheyi gidermek için sorgulamak istiyorum onada itiraz ediyorsun iyi o zaman içimdeki şüpheyle dini yaşamaya devam edeyim sen çok yanlış konuşuyorsun İslam dini bile senin gibi düşünmediğine çok eminim.

robin

80+ Silver
Aga bana ateistlikte su mantıklı gelmiyor: o kadar düzen her şey şans eseri mi gerçekleşti. Moleküllerin birleşip beynimizi vücudumuzu evreni duzende olması bana şans eseri gibi gelmiyor. Ki Hz. Muhammed (sav.) İn yasasigi dönem cahiliyet dönemiydi. Birçok kişi yazmayı okumayı bilmiyordu. Böyle bir yerde birisi çıkıp anca o vakitten 1.000 2.000 yıl sonra o zamanki fazlasıyla olan imkanlarla bulunabiliyorken cahiliyet dönemindeki birinin bu kadar bilgiyi mucize olmadan yazması imkansız.
Bu kadar bilgi? Birçok yanlış bilgi var Kur'an'da.

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Şüphe duyman seni dinden çıkarır diyorsun içimdeki şüpheyi gidermek için sorgulamak istiyorum onada itiraz ediyorsun iyi o zaman içimdeki şüpheyle dini yaşamaya devam edeyim sen çok yanlış konuşuyorsun İslam dini bile senin gibi düşünmediğine çok eminim.
Allah zaten sorgulayın diyor Allah'ın varlığını sorgulamaktan çekinme

robin

80+ Silver
Her şeyden çift çift (erkekli dişili) yarattık, inceden inceye düşünesiniz diye.

Zariyat 51(49)

her şey diyorsunuzda tek cinsiyetli canlılar var veya 2'den fazla cinseyetli canlılar.

Bilimsellik?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Kafile ve Sözler Köşkü kanallarına bakabilirsin orada anlatıyorlar.
Öyle kanallar genelde boş kanallar oluyor. İçeriğini bilmiyorum ama "Ateis vs Müslüman tartışması" gibi videoları varsa büyük ihtimal boş ve bilgi alınması doğru olmayan bir kanaldır.

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
Simülasyon buga girince anlarsın hocam :) Eğer Tanrıya inanan var ise ben de Zeus var diyorum. Kanıtlamama gerek yok, sonuçta yıldırım vb. var kanıt olarak gösterebilirim. Ancak diğer inanışların hiçbiri Tanrıyı kanıtlamaz, sadece kitaplarda yazanı söyler.
Tüh cehenneme gireceğim (!)

Top Bottom