Neler Yeni

Tanrının Varlığı

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Valla bende en son çelişkiler içerisinde araştırmalar yapıyordum. En sonunda deist oldum :D

robin

80+ Silver
Bana bunu birisi açıklasın.

Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık.

Ahzâb 50

Dayı kızı, amca kızı hepsi helal 🥳

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Her şeyden çift çift (erkekli dişili) yarattık, inceden inceye düşünesiniz diye.

Zariyat 51(49)

her şey diyorsunuzda tek cinsiyetli canlılar var veya 2'den fazla cinseyetli canlılar.

Bilimsellik?
Örnek örnek örnek
Mantıksız diyorsun ancak örnek vermiyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana bunu birisi açıklasın.

Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık.

Ahzâb 50

Dayı kızı, amca kızı hepsi helal 🥳
E iyide zaten bu bilinen bir şey amca kızı dayı kızı ya da teyze kızı ile evlenen çok kişi var bu neden yanlış olsun?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Şimdi düşünüyorum yanlış anlamayın Müslüman'ım. Eğer bizi yaratan tanrının Allah olduğuna inanıyoruz ama belki başka bir tanrı var? Belki başka bir tanrı yok? Belki bizim soyumuz evrenin yozlaşmasından çıkan bir sonuç? Belki bizi uzaylılar tasarlayarak yarattı? Diye düşünüyorum. Evet Allah'a inanıyorum ama son dönemlerde bu soruyu aşırı sorguluyorum kendime.
Sorgulamak kötü bir şey değil ki :D Sorgula ve sana mantıklı gelen şeye inan.

robin

80+ Silver
Örnek örnek örnek

E iyide zaten bu bilinen bir şey amca kızı dayı kızı ya da teyze kızı ile evlenen çok kişi var bu neden yanlış olsun?
Cidden ensest ilişki yanlış değil mi? Nasıl bir ahlak yapısı bu?

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Cidden ensest ilişki yanlış değil mi? Nasıl bir ahlak yapısı bu?
Sen ciddimisin dalgamı geçiyorsun
Ensest ilişki kardeşin kardeşine duyduğu iğrenç ötesi birşeydir.
Ancak amca kızı dayı kızı bilindik birşeydir
İslamiyet öncesi destanlardada çokça kez kuzen aşkına değinir.

robin

80+ Silver
Örnek örnek örnek

mantarların bazı türlerinde 20.000 ila 36.000 arasında farklı cinsiyet bulunduğu bilinmektedir. Örneğin Schizophyllum commune türünün tam 28.000 farklı cinsiyeti tanımlanmışt

Sen ciddimisin dalgamı geçiyorsun
Ensest ilişki kardeşin kardeşine duyduğu iğrenç ötesi birşeydir.
Ancak amca kızı dayı kızı bilindik birşeydir
İslamiyet öncesi destanlardada çokça kez kuzen aşkına değinir.
Harbi nasıl bir kafa?

Ensest, yakın akrabalar arasında gönüllü ya da gönülsüz cinsel ilişkidir.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Kanka cevapları okumadan yazıyorum. Eğer gerçekten islam dini doğru ise, Allah var ise, Cennet cehennem var ise ve ben ibadet yapıyorsam, İslam dinine uygun bir şekilde yaşıyorsam, ben cennete gideceğim. Ama inanmayan biri cehenneme gidecek. Eğer gerçekten Allah yok ise, İslam dini yanlış ise her şey tesadüf ise benim tek kaybım Ölümlü dünya da Vakit kaybı olacak, kendimden bir şey eksilmeyecek. Karar senin, bilmem ne kadar anlatabildim. :)
Buda bir bakış açısı.

Kafan neden açık, elin açık, kolun açık, bacağın açık. Fakat mahrem denilen yerler kapalı. Senin bilincinde bile mahrem yer kavramı varken dinin bunu koruması mı yanlış? Bu şekil bakarsak çıplak gezebilirsin :D, gezmiyorsun. Kendini kısıtlıyorsun bir bakımda.
Söyleninenlere göre Hz. Adem ve Hz. Havva cennette çıplaklarmış. Şu yasak meyve olayını herkes biliyor zaten. O meyvayı yiyince "Allah" onların gözlerini açmış ve ikisi de utanıp yaprakla mahremlerini kapatmaya çalışmışlar. Benim çocukluğumda duyduğum şeyler bunlar. Bir çoğunuz da bunları duymuşsunuzdur. Bu da demek oluyor ki mahrem deniyen yerler benim bilincimde değil, Allah'ın bilincinde mahrem. Bana oranın mahrem olduğunu aşılayan kişi tanrı. Ben değilim.

Son düzenleme:

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Buda bir bakış açısı.

Söyleninenlere göre Hz. Adem ve Hz. Havva cennette çıplaklarmış. Şu yasak meyve olayını herkes biliyor zaten. O meyvayı yiyince "Allah" onların gözlerini açmış ve ikisi de utanıp yaprakla mahremlerini kapatmaya çalışmışlar. Benim çocukluğumda duyduğum şeyler bunlar. Bir çoğunuz da bunları duymuşsunuzdur. Bu da demek oluyor ki mahrem deniyen yerler benim bilincimde değil, Allah'ın bilincinde mahrem. Bana oranın mahrem olduğunu aşılayan kişi tanrı. Ben değilim.
Bunu ilk defa senden duyuyorum ayrıca hiçbiryerde elma yediklerinden bahsetmez.
Yasak meyveyi yediklerinden bahseder.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Elma demedim meyva dedim. İlk başta elma demiştim ama paylaşmadan önce meyva olarak düzeltmiştim.

robin

80+ Silver
Pogonomyrmex cinsine ait karıncalarda 3 veya 4 farklı cinsiyet, Spinicaudata takımından midye ıstakozlarında da 3 farklı cinsiyet bulunmaktadır.

Top Bottom