Neler Yeni

Tanrının Varlığı

TheFaLcoN

80+ Bronze
Bu sorunun cevabını Kuran'ı Kerim de bulabilirsin. Ve her şey apaçık ortada lakin. Felsefede de ulaşabilirsin. Din Felsefesinde tanrının imkanını kanıtlamaya yönelik 4 esas var ( öyle hatırlıyorum) 1-) Teleolojik 2-( ontolojik: varlık) 3-) Kozmolojik : İLK NEDEN ) 4-( Düzen ve Amaç kanıtı ) bunları iyi bir ilahiyatçı ile tartışabilirsin. Felsefe ile aklımdaki sorular da silindi gitti sagolsun felsefe hocamdan da yardım aldım.

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
Ne alakası var :d? Mars örneğini sadece daha oraya zor gidiyoruz ilerisini nerden biliyorsun anlamında söyledim :ddd
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi geceler 😘
Kanka biraz saçma konuşmuş olabilirim, gece gece kafam bulanık. Kuran'ı Kerim'in Türkçe mealini okudun mu daha önce, okumadıysan okur musun?

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
İyide düzeni biz nasıl algılarız sadece düzgü bir şekilde ilerlemekmidir düzen.
Belki 2 galaxinin çarpışması düzenin bir parçasıdır.
Ya da yıldızların sönmesi
Karadelikler...
Birde galaxilerinde düzen içinde olduğu bilinen bir gerçek
Üsttekl yazdıkların hakkında haklısın fakat ben 2 tane maks 140-150 iq olan bilim adamının dediklerine tamamen güvenmem açıkcası gidip görmediler sonuçta o galaksilerin içinde neler neler var acaba gözlemleyemediğimiz meraktan ölüyorum.

ilkzg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
ilker
Evrim yok kanka zaten
Bunu çoğu bilim adamıda destekliyor
Evrim ikiye ayrılır
Mikro evrim ve makro evrim
Mikro evrim aynı cinsin dallanıp budaklanmasıyla oluşur örn kedi aslan
Makro evrim ise türler arası geçişi ele alır örn timsah kedi
Şuan için makro evrime dair en ufak bilimsel kanıt yoktur
Mimro evrim diye nitelendirilen kısım ise ispatlanmıştır ancak anlatılan şey evrim değildir epigenetiktir yani zaman içinde aynı dnaya sahip canlının görünüş donanım olarak değişikliğe uğramasıdır örneğin kuzeydeki develerin tüylü olması
Umarım ironi falandır bu mesaj. Makro evrime dair kanıt yok demek için bir gram araştırma yapmamış olmak gerekiyor. Memelilere bile ufak göz attığında makro evrimle ilgili birçok şey bulursun.

Burada konuyu uzatmaya gerek yok, soruyu soran arkadaş da ilginç şekilde ben bilime karşıyım demiş. Bilime neden, nasıl karşı olunur onu anlamamakla birlikte, ateizmdeki evrime inanmıyorum demek de ayrı bir şaka olmalı. Ateizm ne bir din, ne de bilimsel bir görüştür. Ateizm din karşıtlığı da değildir. Ateizm'e göre zaten din diye bir şey yoktur. Bahsi geçen tüm dini metinler, dini alıntılar da ateizme göre yok hükmündedir zaten. Bence burada önce terimleri oturtup, o şekilde tartışmak daha doğru olur.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Herkese iyi geceler arkadaşlar bir sonuca varamadık ama seviyeli tartışma içinde ayrıyetten teşekkürler 😘

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Güntaç Aydın
Dier tarafa gittiğinde aklında soru işareti kalmayacak merak etme. böyle sorgulamak yerine namaz kılıp dua etsen anlarsın Allah ın varlığını hatta çevreye bak çiçeklere böceklere her şey çok harika şekilde yararılmıştır hiçkuşkusuz bize büyük gibi gelen dünya uzayda herhangi bi yerde bi yıldız fazla kafaya takma böyle şeyleri psikolojin bozulur. Şüphe duyman bile seni dinden çıkmana sebep olacaktır.

Raad 2' inci Ayet
Allah O’dur ki gökleri sizin görebileceğiniz bir direk olmaksızın yükseltti, sonra da arş üzerine kuruldu ve güneşle ayı emrine boyun eğdirdi. Bunların her biri belirli bir vakte kadar yörüngesinde dönüp duracaktır. O, tam bir nizama koyduğu kâinatta her işi çekip çeviriyor, her şeyi idâre ediyor ve gerçeğin bütün işaret ve delillerini detaylarıyla açıklıyor ki, bir gün gelip Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız.

Son düzenleme:

TheFaLcoN

80+ Bronze
Dier tarafa gittiğinde aklında soru işareti kalmayacak merak etme. böyle sorgulamak yerine namaz kılıp dua etsen anlarsın Allah ın varlığını hatta çevreye bak çiçeklere böceklere her şey çok harika şekilde yararılmıştır hiçkuşkusuz bize büyük gibi gelen dünya uzayda herhangi bi yerde bi yıldız fazla kafaya takma böyle şeyleri psikolojin bozulur. Şüphe duyman bile seni dinden çıkmana sebep olacaktır.

Raad 2' inci Ayet
Allah O’dur ki gökleri sizin görebileceğiniz bir direk olmaksızın yükseltti, sonra da arş üzerine kuruldu ve güneşle ayı emrine boyun eğdirdi. Bunların her biri belirli bir vakte kadar yörüngesinde dönüp duracaktır. O, tam bir nizama koyduğu kâinatta her işi çekip çeviriyor, her şeyi idâre ediyor ve gerçeğin bütün işaret ve delillerini detaylarıyla açıklıyor ki, bir gün gelip Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız.
Yasin suresini mana ve tefsiriyle okuması bile yetecektir.

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
Aga bana ateistlikte su mantıklı gelmiyor: o kadar düzen her şey şans eseri mi gerçekleşti. Moleküllerin birleşip beynimizi vücudumuzu evreni duzende olması bana şans eseri gibi gelmiyor. Ki Hz. Muhammed (sav.) İn yasasigi dönem cahiliyet dönemiydi. Birçok kişi yazmayı okumayı bilmiyordu. Böyle bir yerde birisi çıkıp anca o vakitten 1.000 2.000 yıl sonra o zamanki fazlasıyla olan imkanlarla bulunabiliyorken cahiliyet dönemindeki birinin bu kadar bilgiyi mucize olmadan yazması imkansız.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,074
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Olmayan bir şeyle olmayan bir şeyi ispatlıyorsun garip, bu yorumu sil yoksa gören insan da ateist olur
Gayet düzgün bir biçimde açıkladım, sen algilayamadin herhalde. Gidip bir ilahiyatciya da sorabilirsin, benzer bir açıklama yapacaktır.

WellGoat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Salim
Kardeşim imanın sağlamsa ve artık şüphe ediyorsan şu sözü hatırla biz ALLAH'A kanıtsız inandık .

Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
Tanrının varlığını sorgulamadan önce yaratıcı ve tanrı kavramlarının farkını öğren. İnternette çeşitli üniversitelerin ilahiyat bölümlerinin ders notları vs var oralardan bulabilirsin. Bana sorarsan dinlerdeki tanrı yok ama bir yaratıcı var onu da bilmiyorum

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
bizim okulda bilim adamı gibi din hocamız vardı , bana şunu dedi islamın hak dini oldugu kesin dedi mesala hristiyanlar günah çıkartmak için papa ya gidiyorlar oda bizim gibi insan tanrı degil bizde peki dua ederken Allah ile konuşuyorsun günahlarını söylüyorsun affetmesi için yani burdan bile hristiyanlıgı elerim ,bende senin gibi araştırmıştım baya birde islam hoşgörü dini tabi şuan hoşgörü görmek zor ama Osmanlı zamanında bunu çok iyi yapıyorlarmış.

Top Bottom