Neler Yeni

Tanrının Varlığı

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
E bu cinsiyet olayı nedir?
Dediğim gibi mantıksız olan bir şey yok canlıların yüzde 99 undan daha da fazlası dişili erkekli olarak yaratılmış.
Kuranda direk hepsi demesi daha mantıklı biz bile düz olarak yuvarlıyoruz rakamları.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Hepsini olmasa da çoğunu okudum. Bence Yaratıcıyı aramadan önce temel kavramları öğrenmek, kavramak gerekiyor. Tanrı nedir? Kimdir? Nasıl olmalıdır diye kendinize sorabilirsiniz. Tanrı öncesiz ve sonrasız olmalıdır yani yarattığı zamanın dışında yer alıyor zaman onu etkilemiyor, gibi cevaplar verebilirsiniz kendinize veyahut da tam tersi. Bütün bu soruları kendi içinizde aştıktan sonra bütün teolojik kitapları okumanız gerekiyor tavsiyem kronolojik olarak başlayın yani önce Tevrat, Zebur, İncil ve son olarak da Kuran'ı okuyun ardından kafanızda bir şeyler oturmaya başlar ve kendi kararlarınızı verirsiniz.

En önemlisi eğer Yaratıcını arıyorsan bütün dinleri unutup direkt ona dua edebilirsin ve ona direkt olarak sorabilirsin; Bana yol göster, seni tanımak, bilmek istiyorum. Gibi dualar edebilirsin. Belki bu şekilde bir karara varabilirsin.

Birde bir kaç mesaja cevap vermek istiyorum.

Seni na kadar tatmin eder bilmiyorum ama Tanrı (Allah) ın varlığı ile Kuran - ı Kerimin değiştirilmeden gelmiş tek kitap olmasını belli mantıki kanıtlar ile açıklayabilirim.

Öncelikle Kuran - ı Kerim den neden bahsediyorum ? Çünkü müslamnlık dinini sorguluyor isen yani Allah ın varlığı vs. Sana verebiliceğimiz en güvenilir kaynak Kuran - ı Kerim dir.

Peki Kuran - ı Kerim in hiç değişmeden aynı halde geldiğini nasıl mantıki olarak kanıtlaırm ?

Eğer ki kuranı kerim diğer dinlerin kitapları gibi değiştirilmiş olsaydı, günümüze göre yapılması haram olan günah olan zevk işleri ile ilgili bilgiler Kuran - ı Kerim den kaldırılırdı, çünkü değişenler bu tarz zevk meselelerinin kötü ve günah değilmiş gibi yaşamak isterdi, he şuan çok bir fark varmı pek umursayan varmı dersen hayır yani Faiz de normal de yasak olan bir şey dinimiz ce ve oda değiştirilmemiş mesela ama yine de millet uymuyor bunlar ayrı konular ama bu mantıki düşünce ile Kuran - ı Kerim in değiştirilmemiş olduğunu anlamışşındır çünkü değiştirilse idi bizim şuan da "kötü alışkanlık ve zevkler" dediğimiz şeyler hakkın da Kuran - ı Kerim de değişiklik yapılır ve iyimiş gibi gösterilirdi.

Tanrı nın (Allah ın) varlığı konusuna gelir isek, temel cümlemiz tabii ki de, "Bir tükenmez kalemin bile bir yapıcısı - yaratıcısı olduğuna inanıyor iken, bu koca evrenin - kahinatın ve bu mükemmel düzenin bir yaratıcısı yokmudur ?" dir. Yani eğer gerçekten mantıklı düşünür isen zaten bu koca evrenin kendi kendine tesadüfen bu düzenlilik te olamayacağını anlarsın, mesela bu evren ufak moleküler yapılardan oluşmuştur tarzı teoriler vardı, şimdi yalan olmasın tam hatırlamıyorum o "moleküler yapıları oluşturan maddeleri" ama protein ile bir başka şey olmalıydı, belli bilim araştırmalarına göre zaten protein ve diğer yapıdan her hangi biri olmayınca öbürü de oluşamıyor, bu demektir ki o moleküler yapı kendiliğinden oluşamıyor.

Sana tavsiyem youtube da Sözler Köşkünü izlemen, daha çok genç kesime hitap eden güzel anlatımları var ve bu konulara çok değiniyorlar, tüm cevaplarını detaylıca alırsın.

Kuran'ın değişmezliği ile ilgili bi argüman bana mantıksız geldi çünkü bahsettiğin günah kavramları diğer kitaplarda da yer alıyor (Tevrat, Zebur, İncil) Yani Kuran'da zina yasak da Tevrat'ta serbest diye bir şey yok.

Buda bir bakış açısı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Söyleninenlere göre Hz. Adem ve Hz. Havva cennette çıplaklarmış. Şu yasak meyve olayını herkes biliyor zaten. O meyvayı yiyince "Allah" onların gözlerini açmış ve ikisi de utanıp yaprakla mahremlerini kapatmaya çalışmışlar. Benim çocukluğumda duyduğum şeyler bunlar. Bir çoğunuz da bunları duymuşsunuzdur. Bu da demek oluyor ki mahrem deniyen yerler benim bilincimde değil, Allah'ın bilincinde mahrem. Bana oranın mahrem olduğunu aşılayan kişi tanrı. Ben değilim.

Hayır düşündüğün gibi değil. Yaratıcı başta her şeyi kusursuz ve çıplak olarak yaratmıştı yani Adem ve Havva başta çırılçıplaktılar bunda utanılacak bir şey de yoktu. O bölgelerin mahrem olduğunu aşılayan Yaratıcı değil. Eğer o bölümü okursan Adem ve Havva günah işledikten sonra aniden günahlarının farkına varıp çok utandılar kaçacak yer aradılar utandılar çekindiler ve başlangıçta çok iyi bir ilişkiye sahip oldukları Tanrı'dan saklanmaya çalıştılar ama tabii ki bunu başaramadılar son çare olarak utançlarını oradan buldukları yapraklarla örtmeye çalıştılar. Yani bu mahkumiyet ve mahremiyet günahın verdiği utançtan geliyor Tanrı'dan değil. Tanrı başta her şeyi böyle yaratmamıştı.

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Buda bir bakış açısı.

Söyleninenlere göre Hz. Adem ve Hz. Havva cennette çıplaklarmış. Şu yasak meyve olayını herkes biliyor zaten. O meyvayı yiyince "Allah" onların gözlerini açmış ve ikisi de utanıp yaprakla mahremlerini kapatmaya çalışmışlar. Benim çocukluğumda duyduğum şeyler bunlar. Bir çoğunuz da bunları duymuşsunuzdur. Bu da demek oluyor ki mahrem deniyen yerler benim bilincimde değil, Allah'ın bilincinde mahrem. Bana oranın mahrem olduğunu aşılayan kişi tanrı. Ben değilim.
Tamam ben de işi oraya getirecektim bir bakıma, Tanrı'nın olmadığını, olursa kısıtlandığını düşünen neden mahremiyet duygusu hissediyor ben de onu vurgulayacaktım aslında.

Batu17

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Batuhan Kurt
Kafile ve Sözler Köşkü kanallarına bakabilirsin orada anlatıyorlar.
sözler köşkü olmaz knk onlar başka işlerde görüldü

Ben sorgulamayan insandan şüphe ederim en başta ama seni yargılamıyorum hepimizin ailesi bizi böyle yetiştirdi eminim :)
müslümansan şahadet getir eşhedü yü oku tövbe de bidaha bu konulara gitme ozaman
Knk Elhamdülillah bende müslümanım inşallah bu kardeşimiz de doğru yolu bulur Allah yardımcısı olsun diyecek birşeyim yok şimdi öncelikle araştırması lazım sorgulaması lazım sorgulamazsa içinde şüphe kalır ve mesela namaz kılacaksa kim için kıldığını bilmeyecek neden kıldığını bilmeyecek içinde hep bir şüphe onu hep düşündürecek o yüzden araştırması lazım araştırmadan olmaz bu işler sanırım içinde büyük bir şüphe var Allah yardımcın olsun ben inanıyorum sen doğru yolu bulursun 1400 yıl önceki bir kitap şu zaman için bilgiler söylüyorsa sen düşün youtube de Kerem Önder hoca var istersen instagram da da hesabı var ona soru sorabilirsin gayet iyi biridir sohbetler dinlemeyi sakın ama sakın ihmal etme youtubeden sohbetleri dinle bir sürü hocamızın istagramda olsun youtubede olsun hesabı var instagradan onlara yaz onlar sana yardımcı olacaktır Allah Hayırlısını eylesin İslam hakkında daha fazla şeyler öğrenmek için çaba harca lütfen her dakikan araştırmakla geçse desem yeridir Allah tekrardan yardımcın olsun

Son düzenleme:

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
sözler köşkü olmaz knk onlar başka işlerde görüldü

Knk Elhamdülillah bende müslümanım inşallah bu kardeşimiz de doğru yolu bulur Allah yardımcısı olsun diyecek birşeyim yok şimdi öncelikle araştırması lazım sorgulaması lazım sorgulamazsa içinde şüphe kalır ve mesela namaz kılacaksa kim için kıldığını bilmeyecek neden kıldığını bilmeyecek içinde hep bir şüphe onu hep düşündürecek o yüzden araştırması lazım araştırmadan olmaz bu işler sanırım içinde büyük bir şüphe var Allah yardımcın olsun ben inanıyorum sen doğru yolu bulursun 1400 yıl önceki bir kitap şu zaman için bilgiler söylüyorsa sen düşün youtube de Kerem Önder hoca var istersen instagram da da hesabı var ona soru sorabilirsin gayet iyi biridir sohbetler dinlemeyi sakın ama sakın ihmal etme youtubeden sohbetleri dinle bir sürü hocamızın istagramda olsun youtubede olsun hesabı var instagradan onlara yaz onlar sana yardımcı olacaktır Allah Hayırlısını eylesin İslam hakkında daha fazla şeyler öğrenmek için çaba harca lütfen her dakikan araştırmakla geçse desem yeridir Allah tekrardan yardımcın olsun

Kankam Kerem Önder dediğin adam dört dörtlük cahil bir adam.

Batu17

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Batuhan Kurt

değil knk düşündüğün gibi birisi değil başka hocalara da sorabilirsin buna sor demiyorum sözler köşkü iyiydi ama bazı videolar çıktı ortaya ben pek inanmıyorum artık

birde evrim gibi şeyler saçma sapan bir örneğe dayandırıldığı için adam doğru diyor maymundan insana dönüşemeyiz dönüşseydik irademiz olmazdı çoğu evrim diye hitap ettikleri şey yanlış sen bayağı araştırman gereken şeyler var knk şimdiden başla derim bu hocaya inanmak istemezsen cami hocalarına git ama sana iyi bir şekilde yardımcı olmasını söyle

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
değil knk düşündüğün gibi birisi değil başka hocalara da sorabilirsin buna sor demiyorum sözler köşkü iyiydi ama bazı videolar çıktı ortaya ben pek inanmıyorum artık

birde evrim gibi şeyler saçma sapan bir örneğe dayandırıldığı için adam doğru diyor maymundan insana dönüşemeyiz dönüşseydik irademiz olmazdı çoğu evrim diye hitap ettikleri şey yanlış sen bayağı araştırman gereken şeyler var knk şimdiden başla derim bu hocaya inanmak istemezsen cami hocalarına git ama sana iyi bir şekilde yardımcı olmasını söyle
Kankam konu zaten evrimi herşekliyle kabul etmek değil ayrıca maymun meselesine gelirsek oradaki konu videodaki “hocanın” anlattığı gibi bir şey değil maymundan geldik demez maymunla aynı atadan geldik der bu bambaşka bir olay ama şöyle bir şey var Allah evrimi yaratmış olamaz mı? Yani illaki evrimi kabul etmek için dinden çıkmak gerekmiyor şöyle olmuş olabilir işte Allah balığı yarattı diyelim (sadece örnek veriyorum) bu milyonlarca yılda evrim geçirerek timsaha dönüşmüş olabilir değil mi ?

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ya ben dışarı gittim Mematide gitti, siz hala bu konuyu konuşuyorsunuz

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Bu konular aslında yasak yani
Hayır yasak değil.
1- Dinlere veya farklı inançlara saygısızlık
2- Küfür, küfür kısaltmaları kullanmak
3- Forum huzurunu bozacak davranışlar, üyeleri trollemek
4- Forum üyeleri arasında küfre varan tartışma
5- Spam konu, yorum paylaşımı
6- Hakaret, küçümseme
7- Reklam amaçlı, referal link içeren paylaşımlar
8- Gönderiyi durmadan uplamak
9- +18 İçerik paylaşımı, talebi
10- "İyi geceler, merhaba, selam" gibi ölü paylaşımlar
11- Firmalar ile olan özel yazışmalarınızı forumda ifşalamak
12- Firmaları eleştirmek yerine firmaya hakaret etmek
13- Bilmediği konu hakkında yanlış bilgi vermek
14- Forumu açılana kadar alım-satım
15- İllegal, korsan içerik paylaşımı
16- Karşılıksız ürün talebi, para talebi.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Bir 20 sayfa daha tartışmak lazım.

Top Bottom