Neler Yeni

Tanrının Varlığı

DonanımFikir

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,813
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu

DonanımFikir

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,813
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Anlamadın herhalde? Tanrı geleceği görüyor diyorsun değil mi? O zaman bizi neden sınav yapıyor? Ne yapacağımızı biliyor? Ona göre herkesi Cennete / Cehenneme koyardı?
Tanrının geleceği görüyor olması senin özgür seçimlerine müdahale etmesi anlamına gelmez sen iyi ve kötüye eşit mesafedesin!
Bir senaristi yazarı düşün onlarda kaleme aldıklarını gayet iyi biliyor bu o kitabı veya filmi yayınlamalarına engel değil.
Yaşadığın dünya ve diğer alemler de onun perdesidir, oyunun yazarı da odur, senin tüm yapacaklarını önceden biliyor olması da gayet doğaldır (y)

HAYALETT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
oğuzhan demirhan
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
dunyayı dusun gezegenlerı dusun bunların hepsının bır sebebı olmalı senın nasıl sahıbın yanı annen baban var bunlarında basıt anlamda bır sahıbı var hangı dın e mensup olursun bılemem ama allaha ınancını yıtırme arkadasların dedıgı gıbı sorgulamak senın yaptıgın bır yanlıs degıl arastırmak en dogrusu

robin

80+ Silver
Gec gordum simdi kanitliyorum soruyorum madem Kur-an i Hz.Muhammed yazcak nasil yazcak? Adamda okuma yazma yok ama 6236 cumlelik kitap yazcak
Hazreti Muhammed gibi büyük bir önderi, eşsiz bir devrimciyi okuma yazma bilmeyen bir cahil gibi göstermek ve bunu ısrarla iddia etmek hatta bunu bir inanç konusu olarak ikame etmek aslında İslam’a, Kur’an’a ve peygambere karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır.
Hazreti Muhammed’in ticaretle uğraşan biri olduğu malumken ve ticaret kervanlarıyla pek çok ülkeyi dolaştığı da biliniyorken nasıl olur da okuma yazma bilmediği iddia edilebilir?

Bu konuda bir kısım Kur’an sözlerinin/ayetlerinin delil olarak ileri sürüldüğünü ve ne acı ki söz konusu sözlerin/ayetlerin yanlış anlaşılıp yanlış tefsir edildiğini belirtmeliyiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben elemanı izledim. Hem sorguluyor hem Allah'a inanıyor. Kendi kendine çelişiyor
kim?

Bu arada konuyu lütfen amacından saptirmayalım burada islam konuşmaya gelmedik. tanrının varlığı önemli.

Mehmet Anıl

80+ Silver

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Hazreti Muhammed gibi büyük bir önderi, eşsiz bir devrimciyi okuma yazma bilmeyen bir cahil gibi göstermek ve bunu ısrarla iddia etmek hatta bunu bir inanç konusu olarak ikame etmek aslında İslam’a, Kur’an’a ve peygambere karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır.
Hazreti Muhammed’in ticaretle uğraşan biri olduğu malumken ve ticaret kervanlarıyla pek çok ülkeyi dolaştığı da biliniyorken nasıl olur da okuma yazma bilmediği iddia edilebilir?

Bu konuda bir kısım Kur’an sözlerinin/ayetlerinin delil olarak ileri sürüldüğünü ve ne acı ki söz konusu sözlerin/ayetlerin yanlış anlaşılıp yanlış tefsir edildiğini belirtmeliyiz.

kim?

Bu arada konuyu lütfen amacından saptirmayalım burada islam konuşmaya gelmedik. tanrının varlığı önemli.
İyide o zaman okuma yazma bilen sayısı çok azdı.
Ticaret yapıyor diye okuma yazma bilmesimi gerekir.
Utanmadan bide bazıları kuranı kerimi hz muhammed (sav) yazdı diyor.
Madem öyle bir şey var incille tevrat yüzlerce kez değiştirildiği halde neden kuranı kerimin tek bir hecesine dokunamıyorlar.

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Anlamadın herhalde? Tanrı geleceği görüyor diyorsun değil mi? O zaman bizi neden sınav yapıyor? Ne yapacağımızı biliyor? Ona göre herkesi Cennete / Cehenneme koyardı?
Tanrı tek bir geleceği görmüyor.
Bütün olası gelecekleri görüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,281
Üyeler
166,187
Son üye
sezer19
Top Bottom