Telefon seçimi için yardım

Ovesna

80+
Reaksiyon skoru
7
Öncelikle hayırlı geceler, İphone 15 Plus 256gb sıfır fiyatını 54bin TL'ye bir yerde buldum telefon sıfır ve garantili bilindik bir mağazadan alacağım fakat sizlere danışıp fikir almak istedim . Halıhazırda 5-6 yıllık bir android telefon kullanıyorum Apple istediğim için bu telefon fiyatı piyasadan ucuz olması sebebi ile beni cezbediyor fakat plus modeli ve 60hz oluşu konusunda çekinceliyim ama dediğim gibi bu fiyat farkıda bunlara göz yummamı sağlıyor. Sizce bu fiyata alınır mı?
NOT : android veya yenilenmiş telefon önermeyin şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız ve görüşleriniz için.

valla hocam hiç iphone kullanmadım şuanda kullandığım telefonda note 20 ultra 120 hz bende son 1 2 aydır 60 hz kullanıyorum insan bi süre sonra alışıyor alınır alınmaz hakkında yorum yapmam ama ilk başta akıcı gelmeyebilir

kanka ben bir ürünü gereğinden fazla ucuza ve tırnak içinde tanıdık bilindik gibi bir muhabbet olunca soğuyorum mutlaka bir kıllık çıkıyor bence alma. Bir diğer husus olan android kullanıcısının apple ekosistemine geçmesi ise 1-2 ay iphone 12 kullanmıştım 2 sene önce saf bir android kullanıcısı için gerçekten zor bir deneyimdi kendini direk hapsedilmiş hissediyorsun ve en ucuz androidde bile olan özelliklerin olmaması can sıkıcı sürekli şarj cihazı ile gezmek en bilinen örnek. Kaç sene cafelerde çalıştım en çok şarj için priz soranlar %80-85 iphone

Ben 2 yıldır iPhone 11 kullanıyorum ve pek öneri yapabileceğim kadar iPhone kullanmadım. Telefonum da çok ultra özellikli bir model değil sadece MFİ (Made for iPhone) işitme cihazımla bağlantı ve ses akışı yapabiliyorum diye almıştım.

Eğer hz takıntınız varsa veya bilgisayarda hz yüksek ise telefonda ki 60hz size dert olacaktır. Bundan önce Xiaomi kullandım bir sürü ve birisi 90hz. Aradaki fark pek hissedilmiyor telefonda gezinmek, web'de gezinmek dışında. Çünkü izlediğimiz videolar YouTube olsun, filmler veya diziler olsun çoğunlukla 60fps olduğu için çok fark edemiyoruz. Telefondaki hz durumu bilgisayardaki gibi değil. Tabii oyunlar için işler değişir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka ben bir ürünü gereğinden fazla ucuza ve tırnak içinde tanıdık bilindik gibi bir muhabbet olunca soğuyorum mutlaka bir kıllık çıkıyor bence alma. Bir diğer husus olan android kullanıcısının apple ekosistemine geçmesi ise 1-2 ay iphone 12 kullanmıştım 2 sene önce saf bir android kullanıcısı için gerçekten zor bir deneyimdi kendini direk hapsedilmiş hissediyorsun ve en ucuz androidde bile olan özelliklerin olmaması can sıkıcı sürekli şarj cihazı ile gezmek en bilinen örnek. Kaç sene cafelerde çalıştım en çok şarj için priz soranlar %80-85 iphone
Alışma konusu kişiden kişiye değişir. Ben 1-2 günde alıştım. Şarj konusunda ise pil sağlığı %79 ip11 kullanıyorum ve günde 1 defa şarj ediyorum genelde.

Alışma konusu kişiden kişiye değişir. Ben 1-2 günde alıştım. Şarj konusunda ise pil sağlığı %79 ip11 kullanıyorum ve günde 1 defa şarj ediyorum genelde.
ya kanka yanlış anlama da adam akıllı şarj olmuyor ki 80 sağlık harbi kötü ben 90 da 2-3 defa şarj ediyordum hareketli işlerde olduğum için ama öyle diyorsan öyledir

or bir deneyimdi kendini direk hapsedilmiş hissediyorsun ve en ucuz androidde bile olan özellikle
yani bu hapsedilmiş olarak bahsettiğin konuya katılıyorum haklısın evet ama bu ucuz muhabbetinden kız kardeşime 3 ay önce 26kya iphone 13 aldım sorunsuz bir şekilde kullanıyor aynı yerden bu ürünü denk düşürdüm.

Ben 2 yıldır iPhone 11 kullanıyorum ve pek öneri yapabileceğim kadar iPhone kullanmadım. Telefonum da çok ultra özellikli bir model değil sadece MFİ (Made for iPhone) işitme cihazımla bağlantı ve ses akışı yapabiliyorum diye almıştım.

Eğer hz takıntınız varsa veya bilgisayarda hz yüksek ise telefonda ki 60hz size dert olacaktır. Bundan önce Xiaomi kullandım bir sürü ve birisi 90hz. Aradaki fark pek hissedilmiyor telefonda gezinmek, web'de gezinmek dışında. Çünkü izlediğimiz videolar YouTube olsun, filmler veya diziler olsun çoğunlukla 60fps olduğu için çok fark edemiyoruz. Telefondaki hz durumu bilgisayardaki gibi değil. Tabii oyunlar için işler değişir.

hz olarak bir sorunum yok bende aynı şekilde xiaomi kullanıyorum hala

hocaam tüm seçimleri kapatmışsınız bizim için zaten sadece iphone istiyoprsunuz ama madem o paralara çıkıyorsunuz bari doğru düzgün bişey alın 15 dediğiniz cihaz 1-2 seneye güncelleme almayacak hale gelicek apple politikası gereği ve sizi daha da üzebilir bu durum. şahsi fikrim ya daha üst model alana kadar bekleyin yada o cihazı almayın

kanka benim tek diyeceğim iphone alınca mahrum kalacakların bunları söyleyeyim kararını ver
1. batarya: pil düşük olduğu için gün içerisinde 1-2 kere şarj arayacaksın
2. hızlı şarj: aslında batarya ile aynı konu içine alınabilir bence çok farklı çünkü 100w lık şarj cihazlı telefonlar varken 25w seni kanser edecek pil kullanımından bağımsız bir konu o yüzden:
3. parlaklık ve ekran : ekran parlaklığı ve kalitesi en ucuz androidlerde bile 3000 nitlere ulaşıyor
4-ekosistem: android den geçince biraz hapsedilmiş hissi
-
-Eksisi olaraksa tek dezavantajı kamera iphone kamerası gözümüze ve insan beğenisine daha fazla hitap ediyor ki bana hitap etmiyor

Açıkçası kendi fikrimi de belirtmem gerekirse Xiaomi 17 pro alman yada S25ultra alman çok çok daha karlı olacaktır özellikle bu paraya YD alıp server kayıt ile ömürlük kullanırsın. S25 Ultrayı bu şahsi fikrimdir hocam en azından verdiğiniz paranın tam anlamıyla karşılığını alırsınız. Tabi İphone delisi değilseniz

Honor X8c aldım.
iphone 16-17 gibi ekranı var diye baya fazla dikkatleri çekiyor. 120 hz de akıyor baya. :D

Sadece arka tasarım tırt.
Ben hiç beğenmiyom honorun arka kamera tasarımlarını.

Klavyede siyah tema komple siyah. Yani bu telefonun siyahını kullan ve yazı yaz klavye görünümü telefonun kendi siyah boyası gibi duruyor Adamlar ekranı yapmış bildiğin

Kamera renkleri baya dolgun çekiyor. Ölü renk dinamiğine sahip değil Xiaomi gibi.
Redmi note 10 kullanıyordum, Tüm renkleri beyazımsı algılıyordu solgun gibi.

Son düzenleme:
Açıkçası kendi fikrimi de belirtmem gerekirse Xiaomi 17 pro alman yada S25ultra alman çok çok daha karlı olacaktır özellikle bu paraya YD alıp server kayıt ile ömürlük kullanırsın. S25 Ultrayı bu şahsi fikrimdir hocam en azından verdiğiniz paranın tam anlamıyla karşılığını alırsınız. Tabi İphone delisi değilseniz
s25 ultraya server kayıt oluyor mu bi yerde bitti diye görmüştüm

s25 ultraya server kayıt oluyor mu bi yerde bitti diye görmüştüm
hayır hocam yetkili hesap ile yapılıyor ben bıraktım bende yapıyordum forumda çokça arkadaşa da yaptım ( 5 kişiye burada) ama yapan tanıdığım var şuan yönlendirme yaparım

Biraz uzun olacak ama sizin için şunu söyleyebilirim 15 Plus kesinlikle önermiyorum Pro model olmadığı sürece 10 meblağlarda para vermek bana saçma geliyor ve 11 yıllık Apple kullanıcısıydım yani Apple'ın tüm telefonlarını ve tüm ev ürünlerini kullandım son çıkan 17 Pro Max hariç ve yıllarca bunun övücülüğünü yaptım çünkü 3 yıl öncesine kadar Apple gerçekten en iyisiydi bunu hepimiz biliyoruz fakat Yapay Zeka konusunda geride kalması temassız ödeme mobil ödeme veya NFC ile ödeme şekli ile Türkiye'de geride kalması aynı zamanda çevrimdışı Ortamda çok kısıtlı bir telefon olması ve ekranının yıllardır gelişmemesi kalitesizliği artık canımı çok sıkmıştı ben de bir risk aldım Bundan tam bir ay önce tüm Apple ekosistemi satıp Samsung'a geçiş yaptım yıllarca Samsung kullanan herkese linçledim sebepsiz ve tamamen saçma bir şekilde fan boyluk yaparak ve aynı şekilde tüm teknik konularda apple'ı savundum Çünkü için teknik yönünde çok fazla varım hem yazılım mühendisiyim hem de aynı zamanda teknolojiyi sürekli ve sürekli takip edip kendimi yeniliyorum ve şunu söyleyeyim ki son 3 yıldır gerçekten Samsung çok daha başarılı bence gerek donanımıyla gerek yazılımıyla gerekecek dileğiyle gerek özelleştirilebilirliğiyle Hatta güç ve performans anlamında bile daha iyi Bunu ben söylemiyorum veya öncülük de yapmıyorum gidip herkese bunu kontrol edebilir Apple Evet silikon işlemcisine çok güzel girdi nanometrik işlemcilere çok güzel tasarladı fakat belli bir noktaya kadar bunu yapabildi Ben 14 Pro max'ten sonra Apple'ın hiçbir şey yapamadığını açıkça söyleyebiliyorum Yani benim demem o ki eğer Android düşünme şansınız varsa o paralara gidip s24 Ultra gibi mükemmel bir cihaz alabilecekken 15 Plus gibi gerek ekranı gerek hızı gerek donanımı ve gerek kamera anlamında ondan 4.5 yıl önceki telefonlarla eş değer bir telefon almış olacaksınız ikinci el pazarı umurumda değil ikinci el pazarı sürekli alıp satım yapacak bir telefoncu değiliz hiçbiriniz O yüzden ikinci el kısmından hiç bahsetmiyorum ikinci el piyasada Evet Apple daha güçlü olabilir fakat dediğim şeylere de bir değerlendirin derim ben

Geri