Neler Yeni

Telefoncu IMEI numarami çekti

flowzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Fre Pover
2. El alım satan yapan bir dükkana dek geldim çarşıda girdim ve sordum IMEI numarami cekti sorgulamak için cihazım Xiaomi bir şey olur mu ?

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
OZAN TANKUŞ
Bende zamanında halamın telefonunun şarj soketini tamir ettirmiştim. 2 gün sonra imei klonlandı uyarısı almıştık. Güven yok artık kimseye. Klonlandı uyarısı gelir ise telefonun faturasıyla servise gidiyorsun onlar hallediyor.

OrkunJJ

80+ Silver
Bende zamanında halamın telefonunun şarj soketini tamir ettirmiştim. 2 gün sonra imei klonlandı uyarısı almıştık. Güven yok artık kimseye. Klonlandı uyarısı gelir ise telefonun faturasıyla servise gidiyorsun onlar hallediyor.
Halloluyor ama o telefona bir daha başka sim kartı takılamıyor diye biliyorum

flowzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Fre Pover
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekrar sıfır bir IMEI yapıyorlar değil mi herşeyi var bende faturası falan telefonun

OrkunJJ

80+ Silver
Tekrar sıfır bir IMEI yapıyorlar değil mi herşeyi var bende faturası falan telefonun
Benim bildiğim sıfır IMEI yapmıyorlar. O IMEI yi sadece faturada ki isim üzeriden kullanılabilir hale getiriyorlar. Yani fatura da Ahmet yazıyor diyelim, Ahmet'in üzerine kayıtlı sim kartıyla çalışıyor sadece.

flowzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Fre Pover
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim bildiğim sıfır IMEI yapmıyorlar. O IMEI yi sadece faturada ki isim üzeriden kullanılabilir hale getiriyorlar. Yani fatura da Ahmet yazıyor diyelim, Ahmet'in üzerine kayıtlı sim kartıyla çalışıyor sadece.
Kendi ismim yaziyor kullanabilir miyim oluyor bu ? Tam anlamıyorum boyle konuyu

OrkunJJ

80+ Silver
Kendi ismim yaziyor kullanabilir miyim oluyor bu ? Tam anlamıyorum boyle konuyu
Evet, senden başkası kullanamaz. O işlemi yaptırmadan önce bilgi vermelerini iste, yarın öbür gün telefonu satmak istediğinde o yaptıkları işlem eski haline getirilebiliyor mu diye. Yoksa telefonu başka birine veremezsin ya da satamazsın.

Top Bottom