Telefonun güneşte kalması

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar bugün telefonumu arabada bırakmıştım geldiğimde acayip ısınmıştı 45.8 48 aralığındaydı sizce telefon çok zarar görür mü

Telefon senin elinde olduğu için bunu en iyi sen anlarsın diye düşünüyorum haksızmıyım:) ?

Kontrol et test et sorun yoksa takma kafana

Anlık bilgisayarın işlemcisinin 105 dereceyi görmesiyle konu açmışsındır ve 1 saat sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam edersin.

Sıkıntı olmamıştır ama pil aşırı ısınıp patlayabilirdi. Ekran yüzeyi siyah olduğu için güneşte ısıyı emiyor soğuyamıyor

Bir şey olmaz yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıkıntı olmamıştır ama pil aşırı ısınıp patlayabilirdi. Ekran yüzeyi siyah olduğu için güneşte ısıyı emiyor soğuyamıyor
Note 7

Aşırı uzun bir süre durmadıysa sıkıntı olmaz. Sadece alır almaz gölgede bekleyip soğumasını beklemen gerek. Sadece o şekilde kullanırsan sıkıntı olur. iPhone'larda bununla ilgili bir koruma mevcut mesela. Sıcakta kaldığı zaman kullanmana izin vermiyor. Sadece acil aramalar diyor. Demek istediğim o sıcaklıkta kullanmamak lazım.

Aşırı uzun bir süre durmadıysa sıkıntı olmaz. Sadece alır almaz gölgede bekleyip soğumasını beklemen gerek. Sadece o şekilde kullanırsan sıkıntı olur. iPhone'larda bununla ilgili bir koruma mevcut mesela. Sıcakta kaldığı zaman kullanmana izin vermiyor. Sadece acil aramalar diyor. Demek istediğim o sıcaklıkta kullanmamak lazım.
30-45 dakika öyle kaldı

Bi de İnternette gezindim sadece bu konuyu açtım işte

Güneş ışığı telefon üstüne vurursa zarar görür. Güneş ışığı olmadan sadece sıcaklık varsa zarar görmez muhtemelen.

Peki telefonun bostaykenki normal sıcaklık değeri ne kadar olmalı

Güneş ışığı telefon üstüne vurursa zarar görür. Güneş ışığı olmadan sadece sıcaklık varsa zarar görmez muhtemelen.
Hangi parçaları zarar görür bir de normal sıcaklık ortalaması kaç boştayken

Boştayken en fazla 30 °C idi sanırım :)

Hangi parçaları zarar görür bir de normal sıcaklık ortalaması kaç boştayken
Sıcaklık ortalamasını bilmem ama en başta dış bölümü zarar görür. Ekran eriyebilir. Tabii saatlerce güneşte kalırsa. Kalma süresine bağlı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,126
Üyeler
197,377
Son üye
atesoglu35
Geri