- Reaksiyon skoru
- 166
Cevap 1 ve 2.
a=3 için p(3.3)'ten farklı asal sayı toplamı 3 olucaktır bu yüzden 1'i alamayızCevap 1 ve 2.
Doğru, onu gözden kaçırmışım. Hatamı düzelttiğin için teşekkürler.a=3 için p(3.3)'ten farklı asal sayı toplamı 3 olucaktır bu yüzden 1'i alamayız
Çok teşekkür ederim ama mantığını anlamadım mesela a ya 3 verdiğimizde 1. de 3+3 6 oluyor yani 2 tane 3 asal çarpanı olduğu için mi olmuyor?
Hayır neden 3+3 yaptın ki?Çok teşekkür ederim ama mantığını anlamadım mesela a ya 3 verdiğimizde 1. de 3+3 6 oluyor yani 2 tane 3 asal çarpanı olduğu için mi olmuyor?
Evet onu demek istedim yani aynı asal bölenden iki tane olmuyor. Bir de asal bölenlerin toplamı asal olmak zorunda değil doğru mu anlamışım?Hayır neden 3+3 yaptın ki?
Eğer 3.a da a ya 3 verince 9 oluyor ve 9 un sadece 1 asal böleni var o da 3 cevap 3 çıkması gerekirken 3+3 den 6 oluyor bu da yanlış oluyor
Evet mesela 21 in asal bolenleri 3 ve 7 toplamı 10. 10 asal değil yani toplamı asal olmak zorunda değil.Evet onu demek istedim yani aynı asal bölenden iki tane olmuyor. Bir de asal bölenlerin toplamı asal olmak zorunda değil doğru mu anlamışım?