Neler Yeni

Termal macun değişikliği sonrası ekran gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ertuğrul Bulut
Termal macun değişirken biraz fazla sürdüm ve fanını takarken biraz zorladım. İşlemciyi geri takıp pcyi çalıştırdığımda görüntü gelmiyor monitöre. Neden olabilir? (Bios güncel)

Amd Ryzen 5 3600
Asust Tuf b450m Plus

Btengin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Batuhan Engin
Fanı takarken fazla güç uygulamak ya da bağlantı yerlerini kastırmak pinlerin yamulmasına sebep olabiliyor. Söküp kontrol etmekte fayda var.

chary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
𝔖𝔞𝔪𝔢𝔱
İlgilendiği Kategoriler
Sistemsel Sorunlar / Ekipman
Bu sorun genelde ramlerden kaynaklı ikisini de çıkarın tek tek deneyin açıldıktan sonra diğerini de takarsınız 1 denemeyle de açılacak diye bir şey yok bir kaç kez yapın ekran kartını sök tak da yapabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ertuğrul Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sorun genelde ramlerden kaynaklı ikisini de çıkarın tek tek deneyin açıldıktan sonra diğerini de takarsınız 1 denemeyle de açılacak diye bir şey yok bir kaç kez yapın ekran kartını sök tak da yapabilirsin.
denedim ama ramleri zaten öncesinde de ellememiştim. onlarda bir problem yok

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berkecan Ergin
Bir ara banada olmuştu pc yi aldığım yerle görüştüm. Ramleri söktürmüştü 4 adet vardı 2 tane taktırdı yerlerini değiştirerek. Sonra PC ye elektrik gelmiyor konumdayken açma tuşuna 10 saniye basılı tutun dedi. Sonra elektriği açın basın dedi açılacaktır ve açılmıştı.

Sende 2 ram slotu varsa bir tanesini tak yer değişerek istersen bir dene bu şekilde

Farway

80+ Silver
Statik elektrikten kaynaklı olabilir, anakarta dokunmadan önce metal bir cisime dokun ellerinle ki statik elektriğin gitsin. Bilgisayarın fişini çek, bios pilini sök, power tuşuna 1 dk basılı tut, sonra tak bios pilini fişi falan aç bakalım. Olmadı ramleri sök tek tek takarak dene, takmadan önce ramlerin sarı yerlerini silgiyle sil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ertuğrul Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir ara banada olmuştu pc yi aldığım yerle görüştüm. Ramleri söktürmüştü 4 adet vardı 2 tane taktırdı yerlerini değiştirerek. Sonra PC ye elektrik gelmiyor konumdayken açma tuşuna 10 saniye basılı tutun dedi. Sonra elektriği açın basın dedi açılacaktır ve açılmıştı.

Sende 2 ram slotu varsa bir tanesini tak yer değişerek istersen bir dene bu şekil

Statik elektrikten kaynaklı olabilir, anakarta dokunmadan önce metal bir cisime dokun ellerinle ki statik elektriğin gitsin. Bilgisayarın fişini çek, bios pilini sök, power tuşuna 1 dk basılı tut, sonra tak bios pilini fişi falan aç bakalım. Olmadı ramleri sök tek tek takarak dene, takmadan önce ramlerin sarı yerlerini silgiyle sil.
farklı bir işlemci takınca ekran geldi. işlemciden sorun var tamiri mümkün müdür acaba

Godric1461

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Godric
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
Termal macun değişirken biraz fazla sürdüm ve fanını takarken biraz zorladım. İşlemciyi geri takıp pcyi çalıştırdığımda görüntü gelmiyor monitöre. Neden olabilir? (Bios güncel)

Amd Ryzen 5 3600
Asust Tuf b450m Plus
benim de birçok kez karşılaştığım sorunlardan biri.sebebi anakart biosunun mevcut takılı parçalarla işlemci arasındaki bilincini ve uyumunu kaybetmesidir.işlemci sistemin beynidir.beyni bedenden bir anda sökünce tekrar taksanda yerine uyum ve bilinç sorunu yaşanır.çözümü: takılı olan ramlerin yerini değiştirme, ekran kartını söküp takma, bios pilini söküp takma olabilir.ben şekilde giderebildim.beyin bedene ve takılı parçalara uyum sağlayana kadar bu şekilde denemeler yapabilirsin.

Top Bottom