Lewis Hamilton
80+ Bronze
@mszeyrek Ahanda buna dedim.Bana mı dedin ?
@mszeyrek Ahanda buna dedim.Bana mı dedin ?
Yanlış hatırlamıyorsam Ellie lezbiyendi250gram uğruna sevdiklerinizden olmayın
ölçtün mü ???250gram uğruna sevdiklerinizden olmayın
Gösteriyor ama sanmam ellieninki bile en fazla 150ölçtün mü ???
ahahhahaGösteriyor ama sanmam ellieninki bile en fazla 150
bu kısıma katılmıyorum eğerki ilk oyunun sonunda doktor eline bıçak çekip diyorki onu almana izin vermeyeceğim kendi kaşındı diğer doktorlar bir şey yapmadı onları öldürmeden geçebiliyoruz fakat o bıçak çekiyor o nolcak ?AĞIR SPOILER UYARISI!
THE LAST OF US PART II
(Ama dürüst olmak gerekirse aslında Joel'un yaptığı bana göre canilik. Abby'nin babasını öldürmeden de Ellie'yi kaçırabilirdi. Bayıltabilirdi ya da ayağına sıkıp saf dışı bırakabilirdi. Ama direkt öldürüyor.)
Aslında haklısın ama ben bu şekilde düşündüm. Bence doktoru öldürmek zorunda değildi.bu kısıma katılmıyorum eğerki ilk oyunun sonunda doktor eline bıçak çekip diyorki onu almana izin vermeyeceğim kendi kaşındı diğer doktorlar bir şey yapmadı onları öldürmeden geçebiliyoruz fakat o bıçak çekiyor o nolcak ?
yani biraz empati yapalım sana bıçak çeken bir kişi var sen ise sadece bayıltıcakmısın ? belki sen öyle yaparsın fakat ben joel e hak veriyorum eğerki bıçak falan çekmemiş olsaydı ve joel genede öldürseydi haklıydın fakat bence yapması gerekeni yaptıAslında haklısın ama ben bu şekilde düşündüm. Bence doktoru öldürmek zorunda değildi.
mükkemmel bie inceleme bana çok güzel geldi ama benim yorumumu dikkate alma ben bu oyuna aşığım en az 7 kere bitirdim her seferinde daha etkileyici geldi ama dediğin gibi değil neden abby ile empati kurmayacakmışsınki hastalığın çözümünü bulmak üzereyken (tabii bu durumda el ölcekti ) joel ellie yi kurtarmak istedi tabii kide doktorlar izin vermedi joel da DÜNAYADA KALAN EN SON BEYİN CERRAHINI (yani ölürse hastalığın çözümünün asla bulunamayacağı adamı öldürdü ( yani abby nin babasını) ayrıca lgbt hakkında böyle düşünmen güzel internet mal kaynıyor dayatma var diyor herkes awk dayatma nerde var lan o sahneler bi oyunun başlarında bide sonlarında var neys bence oyun hereşyiyle ÜDNYANIN EN İYİ OYUNU (hem game awards ta 7 ödül aldı ve bunlardan biride yılın oyunuEvet oyun çıkalı 6 aya yakın bir süre oldu, neden şimdi yapıyorum diye sorabilirsiniz.
Oyun ilk çıktığında bi inceleme yapmıştım ama hem amatörceydi hem de ondan sonra oyunu 2 kez daha bitirince görüşlerim bayağı değişti.
Hem aranızda az da olsa görüşlerimi merak eden arkadaşlar vardı.
Siz de görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
O zaman hazırsanız uzun bir inceleme ile sizi başbaşa bırakıyorum. (Uzun baya )
AĞIR SPOILER UYARISI!
THE LAST OF US PART II
Grafik, Oynanış ve Atmosfer :
Bu oyun şu ana kadar ki en iyi dövüş sistemine sahip, dodge sistemi vuruş hissiyatı mükemmele çok yakın. Grafik ve atmosfer zaten bir PS4 oyununun gelebileceği en üst seviyede. Sadece o grafik, animasyon ve oynanışı deneyimlemek için bile oyun tekrardan oynanır. Ve oyunun atmosferi belki de şu ana kadar oynadığım en içine çekici atmosferlerden biriydi. Bunların yanında animasyonlar falan o kadar gerçekçi ve akıcı ki, bir film izliyormuşçasına sizi içine çekiyor.
Hikaye :
Hikayesi beğenilmedi çoğu kişi tarafından ama benim için cidden iyi bir hikayesi var.
Çoğu kişi flashbacklerde Ellie Joel'a kötü davrandığı için Ellie'yi sevmemeye başladı ama aksine Ellie Joel'u cidden çok seviyordu. Zaten Joel'u sevdiği, Joel öldüğündeki tepkisinden, sonraki psikolojisinden ve davranışlarından belliydi. Çünkü Ellie hayatında babası gibi görebileceği tek adamın değerini bilemeyip onunla arasını açmıştı ve katledilişine kendi gözleriyle tanık olmuştu. Ellie, Joel'un değerini bilemediği düşüncesinde (ki doğru bir düşünce) ve intikam almayı kafasına koyuyor ve öfke dolu şekilde Seattle'a yola çıkıyor.
(Evet, Ellie kötü davrandı Joel'a, değerini bilemedi ama empati yaparsak Ellie'nin biraz da olsa haklı olduğunu görebiliriz. Bir düşünün. Anneniz babanız siz küçük yaştayken ölüyor. Annesiz babasız büyürken bir de en yakın arkadaşınızı kaybediyorsunuz ve tek başına kalıyorsunuz. Kendinizi gereksiz boş bir insan gibi görüyorsunuz. Siz bir insana istediği kadar sevgiyi verin ama onun kendine sevgisi yoksa bu sevginin değeri kalmaz. Joel ve Ellie'nin hikayesi de bu şekilde. Joel onu kızı gibi görüyor ama Ellie o hastanede ölmesi gerekteğini, en azından dünyaya bi yararı olacağını düşünüyor. Şuan kendisini işe yaramaz boş birisi gibi görüyor ve kendisine yalan söylediği için Joel ile arası bozuk. Ama Joel öldükten sonra herşeyin farkına varıyor. Joel'un kendisi için dünya'dan vazgeçtiğini, bütün zorlukların üstünden geldiğini, tek amacı kendisi olduğu gibi gerçekler tokat gibi yüzüne çarpıyor)
Seattle'dayken hatırladığı anılarda Joel'un kendisine hep iyi, kendi kızı gibi davrandığını ama onun Joel'a kötü davrandığını hatırladıkça daha da morali bozuluyor ve daha hırslı bir şekilde intikam yoluna devam ediyor. Abby'yi bulana kadar Abby'nin kaç tane arkadaşını, dostları sayılabilecek köpekleri katlediyor. Tek düşündüğü şey Abby'den intikam almak. Ama olayın bir de arka yüzü var :
Abby'nin hikayesi. Abby oyunun başında Joel'u öldürdü diye nefret edilen bir karakter olarak görüldü ama Joel'u öldürmekte kendince son derece haklı. Çünkü Joel'un, Abby için en değerli insanı, babasını öldüren adam olduğunu gösteriyor. Kısacası Abby ile empati yaptırma çabasında.
(Ama dürüst olmak gerekirse aslında Joel'un yaptığı bana göre canilik. Abby'nin babasını öldürmeden de Ellie'yi kaçırabilirdi. Bayıltabilirdi ya da ayağına sıkıp saf dışı bırakabilirdi. Ama direkt öldürüyor.)
Biz intikam için Ellie ile neredeyse Abby'nin bütün arkadaşlarını, dostları olan köpeklerini öldürüyoruz ama oysaki Abby'nin arkadaşlarının da aslında bu Dünya'da hayatta kalmaya çalışan normal ve gayet iyi insanlar olduğunu görüyoruz. Ama herkesi öldürüyoruz. Çünkü onlar Joel'un katili.
Bütün bunlara rağmen tiyatro salonunda Abby ile karşılaşıp kapıştıktan sonra Abby'nin, Ellie'yi bunca arkadaşını öldürmesine rağmen onu dövüp öldürmemesi onun aslında iyi ve merhametli biri olduğunu gösteriyordu. Bu da Abby'yi iyi gösterme çabalarından biri.
Ellie, Abby ile kapışıp dayak yedikten sonra Dina ile bu olayları unutup yeni bir yaşam kurmak istiyor ama günlüğünde yazdıklarından, psikolojisinden, davranışlarından belli oluyor ki içi hala rahat değil. Hala Joel'u unutamadı. Aklı Abby'yi öldürmekte çünkü içi rahat etmiyor. Her an aklına Joel'un öldüğü an geliyor. En sonunda Tommy'nin de eve gelip intikam almasını söylemesiyle bir gece Jackson'daki aile etkinliğini hatırlıyor ve yine Joel'a kötü davrandığını hatırlıyor.
Bunun sonunda Dina'nın itirazlarına rağmen intikam yoluna yeniden çıkıyor. İntikam için hayatından vazgeçiyor. Ve Abby'yi bulup dövüşe davet ediyor. O sırada aklına Joel'un dayak yemiş, ölmeden önceki hali geliyor ve daha da kararlanıyor. Hatta dövüşmesi için Abby'yi Lev ile tehdit ediyor. Sonrasında Abby'yi ölene kadar dövüyor ama tam o anda Joel'u hatırlıyor, o hatırladığı an Joel'u affettiği andı. Artık istediği şekilde mutlu, huzurlu halde hatırlamaya başlıyor Joel'u. Ardından Abby'yi öldürmemeyi tercih ediyor ve Abby'yi bırakıyor.
Ellie orada aslında doğru bir tercih yaptı, çünkü en son dövüş sahnesinde Joel'u hatırladığında Joel ile olan davasının Abby ile ilgili olmadığınıi, kendi içinde bitirmesi gereken bir şey olduğu farkediyor.
Ama Ellie'nin unun farkına varabilmesi için bunları yaşaması, Abby ile o dövüşü yapması gerekiyordu ki yaptı, doğru olanı farketti. Ama bunun yanında Dina'yı, JJ'yi, Jesse'yi ve iki de parmağından oldu.
En son sahnedeki flashback de zaten Ellie'nin bu olayı kendi içinde çözmesi gerektiğini de gösteriyordu, Ellie orada Joel'u affetmeyi deneyeceğini söylemişti, yani kendi içinde. Tabi Joel öldürülünce bunları unuttu intikam peşine düştü.
Ek olarak, lgbt vs sjw muhabbeti de var tabii ki. Bana göre fazla kaçmamış. Evet oyunda var ama hikayeye etki edecek kadar ya da sadece göze çarptırılmak için konulmuş seviyede değil bence.
Şöyle bir toparlamak gerekirse, oyun cidden güzel, mekaniklerini atmosfelerini saymıyorum bile, hikayesi de cidden güzel fakat sevmediğim kısımlar da yok değil, her ne kadar Abby de bu hikayenin bir parçası olsa da 10 saat boyunca Abby ile oynamak hikayenin ana konusundan uzaklaştırıyor bence ve bu zevkli bir durum değil, 1-2 saatlik bir gameplay ile Abby'nin hikayesini anlatmak daha iyi olabilirdi. Bende sanki The Last Of Us değil de başka bir oyun dünyasının içindeymişim gibi his uyandı Abby ile oynarken. Ayrıca oyunun Abby ile empati kurdurmaya çalıştırması da sinir bozucu. Ya reis, bu kız Joel'u öldürdü lan Joel'u. Niye empati kurayım bu kızla.
Ek olarak, aslında oyun iddia ettiği şeyi çok iyi yaptı. Oyunun çıkışında belirtilen duygu nefretti, oyunun yapımcısı da demişti bunu, oyun nefret üzerine olacak diye. Bakın herkes bir şeyden nefret ediyor. Kimisi Neil Druckmann'dan, kimisi Ellie'den, kimisi hikayeden, kimisi de Abby'den nefret ediyor. Bu da oyunun amacını başardığı anlamına geliyor.
Bunların yanına da şahane ötesi grafikler, oynanış ve atmosfer girince ortaya 10/10'luk bir oyun çıkmış. PS4'ü olan herkesin oynaması gereken bir oyun bence.
Ellie'yi öldürüp beyninden o mantarı alsalardı ilaç bulmaları kesin bile değildi zaten. Deneyeceklerdi. Hem işe yarasa bile şöyle bir dünyada ne kadar düzgün ve gerektiği gibi kullanılabilirdi ki bu ilaç? Joel Ellie'yi kurtarmakla son derece doğru bir şey yapıyor.mükkemmel bie inceleme bana çok güzel geldi ama benim yorumumu dikkate alma ben bu oyuna aşığım en az 7 kere bitirdim her seferinde daha etkileyici geldi ama dediğin gibi değil neden abby ile empati kurmayacakmışsınki hastalığın çözümünü bulmak üzereyken (tabii bu durumda el ölcekti ) joel ellie yi kurtarmak istedi tabii kide doktorlar izin vermedi joel da DÜNAYADA KALAN EN SON BEYİN CERRAHINI (yani ölürse hastalığın çözümünün asla bulunamayacağı adamı öldürdü ( yani abby nin babasını) ayrıca lgbt hakkında böyle düşünmen güzel internet mal kaynıyor dayatma var diyor herkes awk dayatma nerde var lan o sahneler bi oyunun başlarında bide sonlarında var neys bence oyun hereşyiyle ÜDNYANIN EN İYİ OYUNU (hem game awards ta 7 ödül aldı ve bunlardan biride yılın oyunu
Bide o değilde ne ara 7 kez bitirdin oyunumükkemmel bie inceleme bana çok güzel geldi ama benim yorumumu dikkate alma ben bu oyuna aşığım en az 7 kere bitirdim her seferinde daha etkileyici geldi ama dediğin gibi değil neden abby ile empati kurmayacakmışsınki hastalığın çözümünü bulmak üzereyken (tabii bu durumda el ölcekti ) joel ellie yi kurtarmak istedi tabii kide doktorlar izin vermedi joel da DÜNAYADA KALAN EN SON BEYİN CERRAHINI (yani ölürse hastalığın çözümünün asla bulunamayacağı adamı öldürdü ( yani abby nin babasını) ayrıca lgbt hakkında böyle düşünmen güzel internet mal kaynıyor dayatma var diyor herkes awk dayatma nerde var lan o sahneler bi oyunun başlarında bide sonlarında var neys bence oyun hereşyiyle ÜDNYANIN EN İYİ OYUNU (hem game awards ta 7 ödül aldı ve bunlardan biride yılın oyunu