Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB I 1579 TL

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sesiz kısmına katılmıyorum. Bende var aynı ürün işlemci %100 olunca uçak kaldırıyor resmen
%100 olursa tabii ki gürültülü çalışır. Ama %100 olmaz özellikle yük altına sokmazsan. İşlemcin ve kullanım alanın ne? Bir de sıvı soğutmalara göre daha sessiz.

Bloodless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Kansız
%100 olursa tabii ki gürültülü çalışır. Ama %100 olmaz özellikle yük altına sokmazsan. İşlemcin ve kullanım alanın ne? Bir de sıvı soğutmalara göre daha sessiz.
Amd Ryzen 5 9600X işlemcim. Standart kullanımda zaten çoğu kule tipi aşırı ses yapmaz. 1200rpm den sonra sesi gayet belirgin hale geliyor zaten. %100 uçak modu bana sorarsan. Masanın altında olmasına rağmen sesi beni rahatsız ediyor kulaklık takmadığımda. Sıcaklık olarak da 65w tdpsi olan bir işlemciyi 40 derecenin altına düşüremiyor. Şahsen ben memnun değilim bu soğutucudan.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Amd Ryzen 5 9600X işlemcim. Standart kullanımda zaten çoğu kule tipi aşırı ses yapmaz. 1200rpm den sonra sesi gayet belirgin hale geliyor zaten. %100 uçak modu bana sorarsan. Masanın altında olmasına rağmen sesi beni rahatsız ediyor kulaklık takmadığımda. Sıcaklık olarak da 65w tdpsi olan bir işlemciyi 40 derecenin altına düşüremiyor. Şahsen ben memnun değilim bu soğutucudan.
Garip. 7800x3d bile soğutabilme potansiyeli var soğutucunun aslında. Silikon kalitesi diye bir mesele var duydun mu bilmiyorum, eğer kurulumda hata olmadığına eminsen silikon kalitesinden dolayıdır diye düşünüyorum.

Bloodless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Kansız
Hocam işlemci sters testinde en yüksek 60 62 derce gördü fanlar tam performansta çalışınca fayda sağlıyor gibi bana kalırsa. %30 fan hızı işlemciye tesir etmiyor. Sesiz çalışması için ben o hızda tutuyorum. İşlemci boştayken de fanı fullsem max 39 gördüm. Silikon şanssızlığını biliyorum da işlemci %100 de 60 derece verdi bu kuleyle pek de silikon demedim o yüzden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Max performans ve boşta hali arasında 20 derce var. Bu kuleyi beğenmeme sebebim:
1-yüksek hızdaki sesi
2-düşük hızda ki performansı

caglaryk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Çağlar
Soğutucuyu 4 adet kasada kullandım. Yüzde 100 yükle Ryzen 5 5600 ü overclock 4.8 Ghz de 69 derecede, 5950X i default ayarlarda 62 derecede, 9700X i default 59.3 derecede, 4650g default 48 derecede tutabiliyorum. Fanların bir kere bile yüzde 100 olduğunu görmedim.
Hiç bir firmanın fanı değilim. Bi çok soğutucu kullandım. Ama bu paraya çoğu sıvı soğutmadan daha iyi performans gösteren kule tipi yok. Bunu beğenmeyen 3 katı para verip Noctua alıp daha sıcak çalışan sisteme sahip olabilir.
Not: Thermalright ların 4 ve 5 borulu olanlarının f/p si bu kadar iyi değil baştan söyleyeyim.

Top Bottom