TOGG T10F Satışa Çıktı!

Aslında fiyat gene iyide tüm arabalar çok pahalandı sorun orda. Megane alacağıma şahsen 620km menzilli elektrikli bir araç alırım kapalı garajın varsa.

Ama elektrikli en büyük sorun batarya ömrü. Onla ilgili bir garanti ya da bilgi verdiler mi hocam? İşte atıyorum 200k km 8 sene gibi.

Hocam net bir sayı yok. 8-15 yıl olarak belirtiyor ama kullanıma bağlı diyerek geniş bir belirsizlik alanı yaratıyor.

Özellik ve fiyat olarak çok iyi.
Ama ben daha motor gücü ve özelliği kısılmış bir araç bekliyorum 1.5m civarına.
218 beygir yerine 130 beygir gibi. Komple ekran yerine citroen ekranları gibi veya tesla gibi düz tablet ekranı. Hani maliyeti kısabilecek detaylar.
Bende beğendim hocam alınır

Bu fiyatlara işleri zor. Ben zamanında t10x aldım projeye desteğimi yaptım vatandaş olarak. Bu fiyata da t10f alamam maalesef.

Ama aracın 1.5 milyonuna faizsiz kredi verirlerse 24 36 ay o zaman girerim.
WhatsApp Image 2025-09-15 at 10.19.10.webp

Ben şu zihniyeti anlamıyorum.
Yerli mi hepsi yerli değil ki sağlam değil ki iyi değil şöyle kötü böyle kötü seçim oyunu gibi şeyler demek yerine kendi başarımızın eksiklerini kapatmak yerine gömüp duruyor herkes.

Hiçbir parçası milli olmasa bile yurt dışına sattığımızda kârı bizim zaten. Xiaomi doğru düzgün hangi parçasını kendi üretiyor? Ama herkesde o var ve hemen tüm kullanıcıları savunuyor. Reklam çıkıyor kapatıyorsun sorun yok diyor övüyorlar. Ama kendi ürünümüz gelince yerin dibine gömüyorlar. Ha evet fiyatı pahalı ama euroncap den 5 yıldız almış ve koruma seviyeleri çok yüksek bir arabadan bahsediyoruz. İlk 3 te 2 aracımızda var. Bununla gurur duyup övünmek yerine orayada şike karıştırmışlardır yok hızı yazmıyor diye gömüp duruyoruz. Şahsen testleri izledim ve çok çok sağlam bir araba. Bununla gururlanmak yerine gömmek garip. " Türkiyede hiçbir başarı cezasız bırakılmaz"

Araç bence gayet güzel olmuş hafif toplum baskısı hissedenler parti aracı olarak değerlendirildiği için almaz.Keşke fiyatı makul olsada alıp binebilsek.Lafta milli diyoruz ama tesla ile aynı paralarda nasıl oluyor anlamıyorum.

Özellik ve fiyat olarak çok iyi.
Ama ben daha motor gücü ve özelliği kısılmış bir araç bekliyorum 1.5m civarına.
218 beygir yerine 130 beygir gibi. Komple ekran yerine citroen ekranları gibi veya tesla gibi düz tablet ekranı. Hani maliyeti kısabilecek detaylar.
Kesinlikle süper zaten. Yukarıda da yazdığım gibi.

Araç bence gayet güzel olmuş hafif toplum baskısı hissedenler parti aracı olarak değerlendirildiği için almaz.Keşke fiyatı makul olsada alıp binebilsek.Lafta milli diyoruz ama tesla ile aynı paralarda nasıl oluyor anlamıyorum.

Bunun baskıyla pek ilgisi yok. Araç almak zaten zor. Güç bela parasını denkleştirip otomobil almaya çıkan kaç kişi elektrikli araba alır?

Hocam net bir sayı yok. 8-15 yıl olarak belirtiyor ama kullanıma bağlı diyerek geniş bir belirsizlik alanı yaratıyor.
8 senede iyi hocamda o bitince nolcak orası meçhul. Byd gibi dev firmada 8 sene mi be diyordu ki adam batarya üreticisi zaten.

Bunun baskıyla pek ilgisi yok. Araç almak zaten zor. Güç bela parasını denkleştirip otomobil almaya çıkan kaç kişi elektrikli araba alır?
Öyle bir pazarlama yaptılar ki sanki partinin aracı gibi ben alacak olsam bunu düşünürdüm.

Araba kanallarını incelediğim kadarı ile araç özellik olarak T10X ile neredeyse aynı.
Daha ucuz olması için bazı özelliklerde kısılmaya gidilmesi lazım.
Deri koltuk, ekran motor gücü vb özellikler gibi.
Togg yeni üretim hattı kurmamak için galiba t10x'de ne varsa bu aracın içine koymuş.
Menzil olarak değil ama daha küçük boyutlarda hatchback, 218 beygir değilde 130 beygir gibi daha yavaş ama daha ucuza gelecek.
İşte heryeri ekran yerine onun yarısı kadar olan modeli gelmeli ki 1.3-1.4 gibi fiyatlara çıksın. En azından i10 ve clio gibi araçlarla rekabete girsin.
Hep premium kalite çıkarsa gelecek modellerde t10x ile benzer fiyata sahip olur.
Ben yapılmasın demiyorum ama en azından 130 beygirlik motor seçeneği sunulup 1.5 milyon modeli çıkabilirdi.
PSA grubu hep 130hp getirip sattı da togg neden satamasın.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
623 km menzil baya iyiymiş. FP araba.

Araba kanallarını incelediğim kadarı ile araç özellik olarak T10X ile neredeyse aynı.
Daha ucuz olması için bazı özelliklerde kısılmaya gidilmesi lazım.
Deri koltuk, ekran motor gücü vb özellikler gibi.
Togg yeni üretim hattı kurmamak için galiba t10x'de ne varsa bu aracın içine koymuş.
Menzil olarak değil ama daha küçük boyutlarda hatchback, 218 beygir değilde 130 beygir gibi daha yavaş ama daha ucuza gelecek.
İşte heryeri ekran yerine onun yarısı kadar olan modeli gelmeli ki 1.3-1.4 gibi fiyatlara çıksın. En azından i10 ve clio gibi araçlarla rekabete girsin.
Hep premium kalite çıkarsa gelecek modellerde t10x ile benzer fiyata sahip olur.
Ben yapılmasın demiyorum ama en azından 130 beygirlik motor seçeneği sunulup 1.5 milyon modeli çıkabilirdi.
PSA grubu hep 130hp getirip sattı da togg neden satamasın.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Pahalı mı, uygun mu daha karar veremedim.

Geri