Neler Yeni

Torrent güvenilir mi?

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Zaten ortalama bir kullanıcı yılda en az 1 kere sistemini formatlıyor bunu da göz önünde bulundurursak aman aman bir etkisi olmaz. Sonuçta dosya siliniyor. Zaten format sonrası tekrar çalışacak bir crack dosyası crack değil virüstür.
Kendi 7 senelik sistemimde geldiği ilk zamandan beri crack oyun uygulama vs. kullanıyorum ve kullanmaya da devam ediyorum. Zamanla yavaşlama bir yana buna ek olarak sistemi kullanılmaz hale getirecek kadar bir sıkıntı yaratmadı.
Bu düşünceye hem katılıyorum hem katılmıyorum. Katıldığım taraf şu amaç sadece oyun oynamak bilgisayarda seni tehlikeye sokacak şeyler veya kredi kartı gibi bilgileri çok kullanan biri değilsen. Torrent kullanmadan bir sakınca yok. Katılmadığım nokta da şurası Tehlikeliye denk gelmediğin sürece sıkıntı olmaz. Ama format atmana rağmen gitmeyen zararlı yazılımlar vardır. Format attım o zaman sorun yok ile düşünmek tehlikelidir. Zaten zararlı yazılımın amacı sistemde olabildiğince uzun kalmaktır. İşe yarar kullanabildiği bir bilgi olursa saldırısını yapar. yoksa öyle komada durur gibi oturur sistemde bir zararını göremezsin. Gün sonunda kullanıcıya düşüyor riski alıp almamak.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,626
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Bu düşünceye hem katılıyorum hem katılmıyorum. Katıldığım taraf şu amaç sadece oyun oynamak bilgisayarda seni tehlikeye sokacak şeyler veya kredi kartı gibi bilgileri çok kullanan biri değilsen. Torrent kullanmadan bir sakınca yok. Katılmadığım nokta da şurası Tehlikeliye denk gelmediğin sürece sıkıntı olmaz. Ama format atmana rağmen gitmeyen zararlı yazılımlar vardır. Format attım o zaman sorun yok ile düşünmek tehlikelidir. Zaten zararlı yazılımın amacı sistemde olabildiğince uzun kalmaktır. İşe yarar kullanabildiği bir bilgi olursa saldırısını yapar. yoksa öyle komada durur gibi oturur sistemde bir zararını göremezsin. Gün sonunda kullanıcıya düşüyor riski alıp almamak.
Formatla gitmeyecek kadar tehlikeli bir virüsle baş başa kalmak için neredeyse adını dahi duymadığınız google'ın sonuç olarak en en arkada gösterdiği sayfalardan indirme yapmak gerekir.
ben bu zamana kadar en anti virüs kullanmadım tek 1 sefer sağlam virüs yedim.

o da zaten gerçekten bilinmeyen bir siteden oyun indirmek istedim back door virüsü yedim.
dediğim gibi bilinçli kullanmak gerçekten önemli nereye gireceğini ve güveneceğini bilirsen zaten başına bir şey gelmez aslında.

genel olarak gerek cracklerden gelen gerek elime tamir için gelen bilgisayarlarda olan virüsler olsun, bir sürü virüs gördüm.
şahsi bilgisayarımı formatlamadan 4 yıl kullandım ve neredeyse her yıl ort. 80-90 kere kart bilgilerimle alışveriş yapmışımdır, 1 sefer başım ağrımadı.

Bana tamir için gelen sunucu bilgisayarında rastladığım en baba virüs ise cihazdaki tüm dosya formatlarını şifreleyip, size bir .txt dosyası sunuyor.
verilen adrese 1.5k usd miktarında btc gönderdikten sonra dosyalar çözülüyordu sözde.
bu virüsün şifrelediği dosyaları tersine mühendislikle açmayı istedim ancak bunu açabilen kimse olmamış.
Virüsün kod adı bahtiar (bahtiyar) idi, ismini dahil zor buldum.

her neyse özetle deneyim ve bilinç önemlidir gerisi kolaydır.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Formatla gitmeyecek kadar tehlikeli bir virüsle baş başa kalmak için neredeyse adını dahi duymadığınız google'ın sonuç olarak en en arkada gösterdiği sayfalardan indirme yapmak gerekir.
ben bu zamana kadar en anti virüs kullanmadım tek 1 sefer sağlam virüs yedim.

o da zaten gerçekten bilinmeyen bir siteden oyun indirmek istedim back door virüsü yedim.
dediğim gibi bilinçli kullanmak gerçekten önemli nereye gireceğini ve güveneceğini bilirsen zaten başına bir şey gelmez aslında.

genel olarak gerek cracklerden gelen gerek elime tamir için gelen bilgisayarlarda olan virüsler olsun, bir sürü virüs gördüm.
şahsi bilgisayarımı formatlamadan 4 yıl kullandım ve neredeyse her yıl ort. 80-90 kere kart bilgilerimle alışveriş yapmışımdır, 1 sefer başım ağrımadı.

Bana tamir için gelen sunucu bilgisayarında rastladığım en baba virüs ise cihazdaki tüm dosya formatlarını şifreleyip, size bir .txt dosyası sunuyor.
verilen adrese 1.5k usd miktarında btc gönderdikten sonra dosyalar çözülüyordu sözde.
bu virüsün şifrelediği dosyaları tersine mühendislikle açmayı istedim ancak bunu açabilen kimse olmamış.
Virüsün kod adı bahtiar (bahtiyar) idi, ismini dahil zor buldum.

her neyse özetle deneyim ve bilinç önemlidir gerisi kolaydır.
Deneyimlerinize diyebilecek bir lafın yok am şunu belirtmek isterim. İlk yazdığım olay geçerli olay ne kadar güvendiğin yada ne kadar risk almak istediğin ile alakalıdır. Sonuçta torrent veya crackli oyunlar genelde bedava ürünlerdir. Bu dünyada bedava ürün kullanıyorsan ürün aslında sensindir sadece farkında değilsin yada bunu kabul etmişindir. bende torrent kullandım ünideyim ve bir gelir kaynağım yok son senem mezun olduktan sonra pc alırsam temiz bir bilgisayar ile mümkün mertebe orijinal kullanmaya çalışıcam çünkü bilgisayarı gene zararlı yazılım vs. ile kullanmak istemiyorum artık :D olay tamamen kişisel bakış açısı şuan eminim laptopumda bayağı virüs vs. var günlük kullanıma da etki etmiyor o yüzden kişinin kendi sorumluluğunda deyip geçmek isterim. AVM örneğim geçerli üstüne birde şunu demek isterim. Bir marketten ürün alıcaksın ama nakit karşılığı ürün alabilirsin fakat birileri bedava ürün alabiliyor bir şekilde. Bunu sorgulamak kişiye özgü yıllarca kullandım bende bir sorun yaşamadım ama güvenli demek içimden gelmiyor.
Özetlemek gerekirse Risk = Olasılık x Şiddet derecesidir.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Daha önce hiç kullanmadım virüslüdür diyede yaklaşmadım nedir ne işe yarıyor çok bilgim yok sadece oyun indirildiğini biliyorum. Torrent kullanan varsa temiz bir uygulamamı?
Büyük ihtmalle crack indirmek için kullanacaksın. Şunu unutma:
"Eğer bir program ücretsiz ise ürün sizsiniz."

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
qBittorrent özgür ve açık kaynak bir yazılım. Daha rahat, az kaynak kullanıyor. Daha güvenli. μTorrent'in adı hiç güzel şeylerle anılmadı ve esasında reklam yuvası.
Ben qBittorrent değil de sadece BitTorrent kullanıyorum. Sence istemciyi değiştirmeli miyim?

UzunKing

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,037
İsim
Burak
Torrent güvenilirdir fakat torrent sayesinde indirdiğin oyunlarda virüs çıkma ihtimali yüksek

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,636
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ben qBittorrent değil de sadece BitTorrent kullanıyorum. Sence istemciyi değiştirmeli miyim?
μTorrent ile BitTorrent'in yapımcıları aynı. BitTorrent'in farkı web tabanlı seeding, yorum ekleme vs. de destekliyor olması. Ben istemcini değiş derim, yenilik iyidir.

FB RevoltHyper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Şahin Bora Kış

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Zaten ortalama bir kullanıcı yılda en az 1 kere sistemini formatlıyor bunu da göz önünde bulundurursak aman aman bir etkisi olmaz. Sonuçta dosya siliniyor. Zaten format sonrası tekrar çalışacak bir crack dosyası crack değil virüstür. Kendi 7 senelik sistemimde geldiği ilk zamandan beri crack oyun uygulama vs. kullanıyorum ve kullanmaya da devam ediyorum.
Sizi bilmem ama ben o kadar rahat olamıyorum ve "Eninde sonunda format atacağım, salla." diyerek verilerimi de önemsiz göremiyorum. Şunu unutmayın ki bedava peynir yalnızca fare kapanında olur. Bu işin perde arkası çok ilginç. Kullanıp kullanmadığınız kimseyi ilgilendirmez fakat sütten çıkmış ak kaşık diye de tanıtmayalım. :)

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
μTorrent ile BitTorrent'in yapımcıları aynı. BitTorrent'in farkı web tabanlı seeding, yorum ekleme vs. de destekliyor olması. Ben istemcini değiş derim, yenilik iyidir.
O zaman değiştireyim yenilik iyidir dediğin gibi. qBittorrent'e geçiş yapacağım. Teşekkürler.

Top Bottom