Neler Yeni

Torrent güvenilir mi?

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
oğuzhan ege
Daha önce hiç kullanmadım virüslüdür diyede yaklaşmadım nedir ne işe yarıyor çok bilgim yok sadece oyun indirildiğini biliyorum. Torrent kullanan varsa temiz bir uygulamamı?
dostum torrentin amacı genel olarak Türkiyede Hikayeli oyunlara para verilmesinin saçma bulunup para vermeden oynanmak için algılanan bir programdır.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
μTorrent ve qBittorrent arasında nasıl farklar var?
qBittorrent özgür ve açık kaynak bir yazılım. Daha rahat, az kaynak kullanıyor. Daha güvenli. μTorrent'in adı hiç güzel şeylerle anılmadı ve esasında reklam yuvası.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
misfit
torrent hiçbir zaman güvenli olmadı. bana göre ve kimsenin kullanmasını da tavsiye etmem.
Zararlı olan Torrent yazılımı değil indirilen crackler. Temiz cracklerde var, Kaspersky vb. programlarla tarattığınızda sıkıntı yoksa kullanılabilir. Ayrıca crack bilgisayarı yavaşlatmaz virüs bilgisayarı yavaşlatır, yanlış bilgilendirme yapmayalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

qBittorrent özgür ve açık kaynak bir yazılım. Daha rahat, az kaynak kullanıyor. Daha güvenli. μTorrent'in adı hiç güzel şeylerle anılmadı ve esasında reklam yuvası.
Teşekkürler:blobdance::blobdance:

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
705
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Güvenilir kaynaklardan olduğu taktirde hiçbir torrent sitesi veya indirme işlemleri risk içermez. Sadece indirilen içeriğin doğruluğu ile ilgili olarak ön araştırma yapmak güvenlik için yeterli olacaktır. Zararlı bir dosya vb içerik olduğu taktirde de zaten, mevcut olan koruma programları veya kullanılan utorrent vb uygulamalarının kendi bünyesinde olan zararlı içerik tarama fonksiyonlarını kullanarak da, dosya analizleri tarama vb işlemler yapılarakda riskler bertaraf edillebilmektedir orn (uTorrentpro) uygulaması gibi. Uzun yıllardır torrent üzerinden TB'larca dosya,oyun,film,işletim sistemleri (Windows,Macosx,Linux,Android vd.) indirmişimdir, şu ana dek aldığım tedbir kapsamında, herhangi bir riskli bir duruma rastlamadım veya yaşamadım. Tedbirli ve bilinçli güvenlinilir kaynaklar olduğu sürece, herhangi bir sorun yaşamazsınız. Şunuda eklemekte yarar var, torrent paylaşımları esasen dünya genelinde normal şartlarda yasaklar kapsamındadır. Ne varki yinede tüm dünyada rağbet gören bir paylaşım platformudur da aynı zamanda. Linux işletim sistemlerini daha çok torrent ile çekerim seed edenlerin yoğun olduğu mecralar genellikle daha etkin ve hızlı indirme şansınada sahip olunmakta.
Şu ana kadar kullandığım bazı torrent uygulamaları: Vuze, Deluge , Transmission, Bittorrent , Utorrent, QBittorrent.
Aralarında en popüleri ve yaygın kullanılımı ile bilinen, uTorrent uygulamasıdır, ancak free kullanıcılar için bir reklam zombisi haline geldi zaman içerisinde. İstek olursa eğer, reklamlardan arındırılmış olan halini sizlerle paylaşabilirim buradan. Özel yöntemlerle dosya'nın kendi içeriğinden tüm reklamları kaldırıp temizledim. Tekrar'dan setup haline getirdim uzun zamandırda kullanıyorum windows platformunda.
Linux platformunda QBittorrent'i kullanırım. Zaten bilindiği üzere de, Linux işletim sistemlerinde herhangi bir zararlı yazılım vb virüs çalışmaz işlemezde. Windows mantığından bambaşka bir özgür ve rahat kullanım durumuda bu kapsamda söz konusuda. Neyse fazla uzamasın konu. Saygılarımla. :)
Reklamsız olan uTorrent'i nasıl edinirim?
Reklamsız olan uTorrent programının indirme linki 3MB kadar. çifttıklayın sisteminize kurulur. Kendi dosya arşivimden.WinRAR SFX yöntemi ile tarafımdan hazırlanmıştır.

Son düzenleme:

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,629
İsim
Mert Can Ergün

Torrent i dikkatli kurman gerek kurulum da her şeye evet demeyin uygulama da virüs yok virüs bilinmeyen siteler de olur bilindik sitelerde olmaz torrent film oyun gibi şeyleri indirmemize yardımcı oluyor​

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
misfit

Torrent i dikkatli kurman gerek kurulum da her şeye evet demeyin uygulama da virüs yok virüs bilinmeyen siteler de olur bilindik sitelerde olmaz torrent film oyun gibi şeyleri indirmemize yardımcı oluyor​

Çoğu kişi yes yes diyip geçiyor. Sonra bi bakıyor değişik programlar kurulmuş. Okumadan hiçbir şeyi onaylamayın.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Kaspersky vb. programlarla tarattığınızda sıkıntı yoksa kullanılabilir.
Yanlış, AV'ler sandığınız kadar kuş uçurtmayan son derece güvenilir programlar değil. Dosyanın içerdiği virüs veri tabanında varsa işlem yapar. Asla %100 güvenlik sağlamaz. Tarattım, sorun göstermedi. O zaman temizdir diye düşünmeyin. Ne sinsi virüsler var, kaç tane AV bulamıyor. Milyonlarca dolar bütçe ayrılan korumaları kıran, bunu pazarlayan ve internette yayımlayan kişilerin bunu bilgisayarınıza sokamayacağını düşünmeyin. Mümkün mertebe güvenilir P2P siteleri tercih edin.

mediaget nasıldır
Kötü. qBittorrent'in en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Daha önce hiç kullanmadım virüslüdür diyede yaklaşmadım nedir ne işe yarıyor çok bilgim yok sadece oyun indirildiğini biliyorum. Torrent kullanan varsa temiz bir uygulamamı?
maskesiz avm de dolaşmak gibidir. Bedava ürün sen olucaksın. birde torrent kullanıcaksan virüsü falan dert etme. Pc de amacın sadece oyun oynamaksa kullan geç ama senin sorumluluğunda maske takmamak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
fuat toraman
Hocam herkes birşeyler söylemiş . Normal sitelerden indirdiğiniz dosyalardan hiç bir farkı yok ki . Daha hızlı indiriyorsunuz torrent ile yıllarca kullandım . Bazı arkadaşlar değinmiş crack oyunlar indiriyorsunuz yasal olmayan bir şey . Yasal olmayan birşeyin de tüm sorumluluğu kullanıcıya aittir . Bu torrent için değil diğer indirme siteleri içinde geçerlidir . Eğer kullanacaksanız sorumluluk size aittir çok korkuyorsanız virüs vb. Kötü yazılımlardan o zaman gidip parasını vereceksin orijinal içerik kullanacaksın.

ßeta

80+ Bronze
Hocam herkes birşeyler söylemiş . Normal sitelerden indirdiğiniz dosyalardan hiç bir farkı yok ki . Daha hızlı indiriyorsunuz torrent ile yıllarca kullandım . Bazı arkadaşlar değinmiş crack oyunlar indiriyorsunuz yasal olmayan bir şey . Yasal olmayan birşeyin de tüm sorumluluğu kullanıcıya aittir . Bu torrent için değil diğer indirme siteleri içinde geçerlidir . Eğer kullanacaksanız sorumluluk size aittir çok korkuyorsanız virüs vb. Kötü yazılımlardan o zaman gidip parasını vereceksin orijinal içerik kullanacaksın.
Orjinali piyasada yok 2005 'den kalma oyun

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,626
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Yanlış, AV'ler sandığınız kadar kuş uçurtmayan son derece güvenilir programlar değil. Dosyanın içerdiği virüs veri tabanında varsa işlem yapar. Asla %100 güvenlik sağlamaz. Tarattım, sorun göstermedi. O zaman temizdir diye düşünmeyin. Ne sinsi virüsler var, kaç tane AV bulamıyor. Milyonlarca dolar bütçe ayrılan korumaları kıran, bunu pazarlayan ve internette yayımlayan kişilerin bunu bilgisayarınıza sokamayacağını düşünmeyin. Mümkün mertebe güvenilir P2P siteleri tercih edin.
Zaten ortalama bir kullanıcı yılda en az 1 kere sistemini formatlıyor bunu da göz önünde bulundurursak aman aman bir etkisi olmaz. Sonuçta dosya siliniyor. Zaten format sonrası tekrar çalışacak bir crack dosyası crack değil virüstür.
Kendi 7 senelik sistemimde geldiği ilk zamandan beri crack oyun uygulama vs. kullanıyorum ve kullanmaya da devam ediyorum. Zamanla yavaşlama bir yana buna ek olarak sistemi kullanılmaz hale getirecek kadar bir sıkıntı yaratmadı.

Top Bottom