Güvenilir kaynaklardan olduğu taktirde hiçbir torrent sitesi veya indirme işlemleri risk içermez. Sadece indirilen içeriğin doğruluğu ile ilgili olarak ön araştırma yapmak güvenlik için yeterli olacaktır. Zararlı bir dosya vb içerik olduğu taktirde de zaten, mevcut olan koruma programları veya kullanılan utorrent vb uygulamalarının kendi bünyesinde olan zararlı içerik tarama fonksiyonlarını kullanarak da, dosya analizleri tarama vb işlemler yapılarakda riskler bertaraf edillebilmektedir orn (uTorrentpro) uygulaması gibi. Uzun yıllardır torrent üzerinden TB'larca dosya,oyun,film,işletim sistemleri (Windows,Macosx,Linux,Android vd.) indirmişimdir, şu ana dek aldığım tedbir kapsamında, herhangi bir riskli bir duruma rastlamadım veya yaşamadım. Tedbirli ve bilinçli güvenlinilir kaynaklar olduğu sürece, herhangi bir sorun yaşamazsınız. Şunuda eklemekte yarar var, torrent paylaşımları esasen dünya genelinde normal şartlarda yasaklar kapsamındadır. Ne varki yinede tüm dünyada rağbet gören bir paylaşım platformudur da aynı zamanda. Linux işletim sistemlerini daha çok torrent ile çekerim seed edenlerin yoğun olduğu mecralar genellikle daha etkin ve hızlı indirme şansınada sahip olunmakta.
Şu ana kadar kullandığım bazı torrent uygulamaları: Vuze, Deluge , Transmission, Bittorrent , Utorrent, QBittorrent.
Aralarında en popüleri ve yaygın kullanılımı ile bilinen, uTorrent uygulamasıdır, ancak free kullanıcılar için bir reklam zombisi haline geldi zaman içerisinde. İstek olursa eğer, reklamlardan arındırılmış olan halini sizlerle paylaşabilirim buradan. Özel yöntemlerle dosya'nın kendi içeriğinden tüm reklamları kaldırıp temizledim. Tekrar'dan setup haline getirdim uzun zamandırda kullanıyorum windows platformunda.
Linux platformunda QBittorrent'i kullanırım. Zaten bilindiği üzere de, Linux işletim sistemlerinde herhangi bir zararlı yazılım vb virüs çalışmaz işlemezde. Windows mantığından bambaşka bir özgür ve rahat kullanım durumuda bu kapsamda söz konusuda. Neyse fazla uzamasın konu. Saygılarımla.
Reklamsız olan uTorrent'i nasıl edinirim?
Reklamsız olan uTorrent programının
indirme linki 3MB kadar. çifttıklayın sisteminize kurulur. Kendi dosya arşivimden.WinRAR SFX yöntemi ile tarafımdan hazırlanmıştır.