Neler Yeni

TRENDYOL.COM TUKETICI HAKEM HEYETI RAPORUNU UYGULAMIYOR. KANUNLARA UYMUYOR

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Hakan Yivus
Trendyol müşterilerine değer veren bir şirket değil ne yazık ki! 2 Hafta önce kadar şuradaki konuyu görüp kazı kazan yaptım 2000₺'ye 500₺ verdi. Onunla da kitaplık aldım fakat kırık geldi, satıcı önce kırık parçayı göndereceğini söyledi sonra da tedarik edemediğini belirtip iade istedi. Öncesinde ise "kırık parçayı size nasıl göndereceğim?" diye sorduğumda "göndermenize gerek yok" dedi. Bayram falan derken iadeyi yarın göndereceğim, iyi ki o kırık parçayı da çöpe atmadım iade eksik diye kabul etmeyebilirdi satıcı. 2 Yıldır Trendyol kullanmıyordum sebebi de satıcıyı korumaları. Aldığım ürünlerin çoğu kusurlu ya da yanlış geliyordu. Satıcının resimde sunduğu başka gelen başka. Yorum yapıyorsun kabul etmiyorlar, satıcıyı ezdirtmiyorlar. Bu sebepten ötürü kullanmıyorum, bu kitaplık da kupon olduğu için aldım ve yine hüsran. :) Neyse bakalım biz de girdik bir sürece, iade durumu ne olacak bakalım.

Müşteri hizmetlerinin sizi kale almaması için bir taktik söyleyeyim, görüşme esnasında görüşmeyi kayıt altına alıp bunu karşınızdaki kişiye belirtin ve ondan onay isteyin. Görüşmenin tarafınızca kayıt altında olduğunu ve olası bir hukuki durumda bu kaydın kullanılacağını belirtin. Bu sefer seve seve işlerini yapacaklar aksi taktide müşteriyi mağdur etmiş olurlarsa hukuki süreç içerisinde şirket onu tazminatsız işten çıkaracaktır. Trendyol kötü yorumları silen bir şirket, hukuki süreçlerde de görüşme kayıtlarını sileceğinden adım gibi eminim.

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Batuhan Divrik
Tektar Tüketici hakem heyetine başvurdum, 5 aydır bekliyorum hocam sonuçlanmasını
Tekrar THH başvurman için hiçbir sebep yok niye tekrar THH başvurdun ki? Burada THH kararına uyulmuyorsa bundan sonraki süreci tek başına hukuki bilgin yetersizken yürütmen çok zor bir avukat yardımına ihtiyacın var. Ayrıca THH kararı malın iadesi olduğu için icraya bunun için de başvurabiliyorsun. Eğer ellerinde yoksa bilirkişiye verilir ve güncel bedelin iade edilmesi + yaptığın masraflar ve avukat ücretini de ödemeleri gerekir. Şu an tekrar THH başvurman hiçbir şeyi çözmez hatta kendi kendine süreci uzatıyorsun şu an icradan başka bir yolun yok.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Tekin Ayber
İade alması zorunlu değil, ya misli daha yeni bir eşdeğer cihaz vermeliler ya da müşteri ister ise iade verirler ama burda onların seçim hakkı yok, tamamen yetki müşterinindir. Siz icra yoluyla alabilirsiniz, ürünün bir üst versiyonu eğer piyasada satılıyorsa ya da ürün şuan Türkiye piyasasında satışta ise o fiyat üzerinden icra yoluyla para iadesi talep edebilirsiniz, ya ürünü sağlam sıfır olarak değişimini gerçekleştirsinler ya da güncel Türkiye satış fiyatı üzerinden iade etsinler... Böyle yeni olan bir karar vardı sanırsam, bir araştırın isterseniz...

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,087
İsim
Selim
Böyle sonuçlanırsa tüketici hakem heyeti raporu çiğnenmiş oluyor. Ürünün güncel fiyatı üzerinden para iadesi yapılması gerekiyor
Bu tarz olayları tek başına değil avukata danışarak yapmalisin icra davası açarsan da avukat tut

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Tekin Ayber
Avukata gerek yok, thh danışması yeterli, AL SANA KAPI GİBİ THH KARARI:

SADECE BU KARARI EMSAL GÖSTER VE TEKRAR THH ye DANIŞ, EĞER SANA TEKRAR BAŞVUR DERSLERSE YENİ KARAR İÇİN TEKRAR BAŞVUR, nasıl yönlendirirlerse öyle yap.

elemin

80+ Bronze
Trendyolun rezilliği bitmez hocam ben de ürün almıştım trendyol satıcısından ürünü o kadar kötü paketlemişler ki çöpe atar gibi geldi resmen,üstüne üründe sorun vardı değişime gönderdim 2 hafta beklettiler ve hiçbir sebep göstermeden değişim yapamıyoruz diyip iade işlemi başlattılar.Ürün stoklarında var üstelik satın alınabiliyor yani bu ayrı saçmalık.Müşteri hizmetleri de hiçbir şeye yardımcı olamıyoruz diyip duruyorlar diyorum daha yetkili birine ulaşayım o zaman öyle biri de yok.Habersiz bir şekilde kafalarına göre hareket ediyorlar.Hem ürünümden oldum hem aldığım indirim hem de kullandığım kupon boşa gitti.O yüzden trendyol pişmanlıktır bu konuda.En iyisi amazon.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Tekin Ayber
Trendyolun rezilliği bitmez hocam ben de ürün almıştım trendyol satıcısından ürünü o kadar kötü paketlemişler ki çöpe atar gibi geldi resmen,üstüne üründe sorun vardı değişime gönderdim 2 hafta beklettiler ve hiçbir sebep göstermeden değişim yapamıyoruz diyip iade işlemi başlattılar.Ürün stoklarında var üstelik satın alınabiliyor yani bu ayrı saçmalık.Müşteri hizmetleri de hiçbir şeye yardımcı olamıyoruz diyip duruyorlar diyorum daha yetkili birine ulaşayım o zaman öyle biri de yok.Habersiz bir şekilde kafalarına göre hareket ediyorlar.Hem ürünümden oldum hem aldığım indirim hem de kullandığım kupon boşa gitti.O yüzden trendyol pişmanlıktır bu konuda.En iyisi amazon.
Siz haklarınızın hiçbirini kullanmamışsınız, teslim alırken kontrol edip, tutanak tutturabilirdiniz, foto ye da video çekebilirdiniz, geldiği gibi almadan gerisin geri geri yollamamak hatanız olmuş. Haklarınızı bilseydiniz ve tedbirli davransaydınız süreç daha kısa ve kolay oluyor. Sizin haklarınızı bilmediğinizi farkettikleri an azıyorlar ve sömürüyorlar...

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Batuhan Divrik
Avukata gerek yok, thh danışması yeterli, AL SANA KAPI GİBİ THH KARARI:

SADECE BU KARARI EMSAL GÖSTER VE TEKRAR THH ye DANIŞ, EĞER SANA TEKRAR BAŞVUR DERSLERSE YENİ KARAR İÇİN TEKRAR BAŞVUR, nasıl yönlendirirlerse öyle yap.
THH zaten başvuru yapıp kararını almış. THH'ye zaten 1 kere başvurup karar aldıktan sonra bir daha başvuramıyorsun başvurursan da red yeme olasılığın çok yüksek çünkü derdestlik oluyor. Aynı konu, sebep ve taraflar aynı olduğu için daha önce alınan bir karar mevcut oluyor. Şu an icraya başvurması ve aldığı THH kararını uygulatması gerekiyor. Tekrar THH başvurarak bir şeyi çözemez. Avukata gerek yok diyorsun da adam zaten THH kararını almış ama trendyol uygulamıyor ne yapacağını bilmeyen biri tek başına nasıl icra açacak? Hadi açtı diyelim süreci yönetebilecek mi?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Tekin Ayber
THH zaten başvuru yapıp kararını almış. THH'ye zaten 1 kere başvurup karar aldıktan sonra bir daha başvuramıyorsun başvurursan da red yeme olasılığın çok yüksek çünkü derdestlik oluyor. Aynı konu, sebep ve taraflar aynı olduğu için daha önce alınan bir karar mevcut oluyor. Şu an icraya başvurması ve aldığı THH kararını uygulatması gerekiyor. Tekrar THH başvurarak bir şeyi çözemez. Avukata gerek yok diyorsun da adam zaten THH kararını almış ama trendyol uygulamıyor ne yapacağını bilmeyen biri tek başına nasıl icra açacak? Hadi açtı diyelim süreci yönetebilecek mi?
Şimdi bu emsal karar için THH ye başvurması gerekebilir, dikkat edersen ben danış önce diye yazmışım !

Öncelikle THH ye danışacak, THH dekiler bu emsal karara göre yeni bir güncelleme yapabilir ise karara ekleyebilirler ya da git bu emsal karar ile icra davası aç diyebilirler ve gerekli hukuki yardımı da açıklama şeklinde yapıyorlar, Ben daha önceden bu şekilde icra yolu ile çok kolay bir şekilde ücret iadesi aldım. Sadece adalet sarayına thh kararı için icra yoluyla ücret iadesi için başvuracam diyorsunuz, onlar ilgili odaya ve birime yönlendiriyorlar ve orada da form doldurup gerekli yazılması gereken şeyleri ilave ediyorlar, hiç avukatlık bi iş yok yani. Bilmemek AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP, korkulacak bi şey yok, adam kesmiyorlar, haraç almıyorlar.

Süreç filan da yok, zaten karar kesinleşmiş ise icra yoluyla devlet zorla ve faizi de eklerse müşteri, faizi ile beraber alabiliyorlar, sadece bekleyecek, her şeyi devlet hallediyor, ben bu şekilde tecrübe ettim, daha önce böyle bir tecrübe yaşamadıysan neden böyle yazdığını merak ediyorum şuan...

Şunu da ilave edeyim, müşteri THH davası için başvurmadan önce eğer bu emsal kararı bilseydi ve faizi ile güncel fiyatı üzerinden iadesini istyorum deseydi eğer aynı veya misli karşılığı yoksa diye karar altırtsaydı iş de tereyağından kıl çeker gibi kolay olurdu. :)

Son düzenleme:

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Batuhan Divrik
Şimdi bu emsal karar için THH ye başvurması gerekebilir, dikkat edersen ben danış önce diye yazmışım !

Öncelikle THH ye danışacak, THH dekiler bu emsal karara göre yeni bir güncelleme yapabilir ise karara ekleyebilirler ya da git bu emsal karar ile icra davası aç diyebilirler ve gerekli hukuki yardımı da açıklama şeklinde yapıyorlar, Ben daha önceden bu şekilde icra yolu ile çok kolay bir şekilde ücret iadesi aldım. Sadece adalet sarayına thh kararı için icra yoluyla ücret iadesi için başvuracam diyorsunuz, onlar ilgili odaya ve birime yönlendiriyorlar ve orada da form doldurup gerekli yazılması gereken şeyleri ilave ediyorlar, hiç avukatlık bi iş yok yani. Bilmemek AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP, korkulacak bi şey yok, adam kesmiyorlar, haraç almıyorlar.
THH başvuru yapıp KARAR almış dostum bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişsin. O zaman gidip öğrenmeye çalışabilirsin. Alınan kararı değiştiremez. Tekrar başvuruda da karar alması zor zaten açıkladım sebebini de. Süreç falan yok demen de komik icrada süreç olmadan hiçbir şey olmaz. Satıcı sana direkt parayı yatırdığı için süreç yok diyorsun benim sadece 2 tane takip ettiğim THH kaynaklı icra dosyası var. Satıcılar itiraz edebiliyor ki bu durumlar çok sık yaşanabiliyor. Bazıları hiç uğraşmadan parayı vereyim geçeyim de diyebiliyor. Öğrenmediğin ve bilmediğin şeyler hakkında sadece 1 kere deneyim ettiğin olayı her olayda bu şekilde olacağını düşünmen komik.
He şu da var karşı taraf Trendyol olduğu için itibarını korumak için hiç itiraza gitmeden de süreci bitirebilir. Ama onu yapacak olsa şu zamana kadar yapardı. THH kararı ürünün aynısı ile değişim olduğu için THH kararı ile icraya başvurduğu zaman elinde İlam olduğu için ilamlı icra yoluna gidecek ve icra dairesi ürünün aynısını vermesi için karşı tarafa süre verecek eğer ki karşı taraf bu konuda uyuşamaz ise bilirkişiye gidilmesi gerekiyor onun içinde bilirkişi ücreti ödeniyor.
İcra da her şeyi devlet falan halletmez her şey talep üzerine yürür icra dairesinin re'sen yaptığı işlem sayısı çok azdır. Eğer kişi bilirkişi talebinde bulunmazsa aylarca o dosya bekler hiçbir işlem yapılmazsa da icra dosyası kapanır. Karşı taraf itiraz ederse itirazın iptali yahut kaldırılması gibi yollara başvurarak itirazın kaldırılması için dava açılması gerekiyor.
Yani süreç yok dediğin şey ben sana basit bir şekilde olabilecek birkaç ihtimalden bahsediyorum. Her olay seninki gibi değildir ve her olayın kendine özgü yolları vardır.

Clocker90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
C-Locker
Tekrar THH başvurman için hiçbir sebep yok niye tekrar THH başvurdun ki? Burada THH kararına uyulmuyorsa bundan sonraki süreci tek başına hukuki bilgin yetersizken yürütmen çok zor bir avukat yardımına ihtiyacın var. Ayrıca THH kararı malın iadesi olduğu için icraya bunun için de başvurabiliyorsun. Eğer ellerinde yoksa bilirkişiye verilir ve güncel bedelin iade edilmesi + yaptığın masraflar ve avukat ücretini de ödemeleri gerekir. Şu an tekrar THH başvurman hiçbir şeyi çözmez hatta kendi kendine süreci uzatıyorsun şu an icradan başka bir yolun yok.
icra fatura bedeli + faiz olarak ödeme yapıyor ve bu ürünün fiyatını karsilamiyor. Thh kararı ürünün aynisi ile degisimi yonundeydi, bu kez guncel fiyattan para iadesi talep ettim

Top Bottom