Neler Yeni

Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı Hakkında Düşünceleriniz?

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
Biraz daha yukarı bak belki görürsün.
Alıntıyı görüntüle
2019'da yollarda :D
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
2011'de seçim bildirgesinde AKP'nin yapacağım diye söz verdiği geniş bant hikayesi.
Alıntıyı görüntüle
Hepsi fasa fiso.

Temmuzdan beri zemin hazırlanıyor :D Yersen tabi.
Kardeşim bu attığın kaynakların hiçbiri resmi bir kaynak değil. Yancı gazetelerin, halkı gaza getirmek için gündeme taşıdığı ''hayalperest'' haberler. Sen bunlara inanmış mıydın :D
Bizzat Erdoğan'ın 2019'da yerli uçak uçuracağız dediğini duymadım. Çiftçiye elektrikli traktör pili kiralayacağız dediğini de duymadım. O siyahlı turunculu yerli otomobilin de Erdoğan tarafından söz verildiğini duymadım.
Erdoğan söz verip de tutamadığı büyük projelerde EYT dışında bir şey göremedim.
Sen sen ol birinci ağızdan vaad edilmeyen şeylere inanma.

Ki ben bu uzaya insan yollama mevzusunun 2 yıldan daha eski bir tarihte çalışılmaya başlandığını düşünüyorum.
38 Milyon yetersiz bir miktar. Artırılacaktır.

Ha 2023 yılına kadar hiçbir adım atılmazsa eleştirmeye başlarsın. İlk günden umutsuz vakaya çevirmeyin.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Bak NASA'ınn kuruluşuna milyar dolarlarla mı kuruldu. Ülkece gelişim çağındayız, ve verdiğin kaynaklar tamamı yanlı parti tutan kaynaklar (gerçi günümzde bi kaç tane tarafsız kaynak var) eğer sen halen bunlara inanacaksan inan. Emin ol o özenilen avrupada sarayların maaliyetleri bizimkinin mislidir

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Kardeşim bu attığın kaynakların hiçbiri resmi bir kaynak değil. Yancı gazetelerin, halkı gaza getirmek için gündeme taşıdığı ''hayalperest'' haberler. Sen bunlara inanmış mıydın :D
Bizzat Erdoğan'ın 2019'da yerli uçak uçuracağız dediğini duymadım. Çiftçiye elektrikli traktör pili kiralayacağız dediğini de duymadım. O siyahlı turunculu yerli otomobilin de Erdoğan tarafından söz verildiğini duymadım.
Erdoğan söz verip de tutamadığı büyük projelerde EYT dışında bir şey göremedim.
Sen sen ol birinci ağızdan vaad edilmeyen şeylere inanma.

Ki ben bu uzaya insan yollama mevzusunun 2 yıldan daha eski bir tarihte çalışılmaya başlandığını düşünüyorum.
38 Milyon yetersiz bir miktar. Artırılacaktır.

Ha 2023 yılına kadar hiçbir adım atılmazsa eleştirmeye başlarsın. İlk günden umutsuz vakaya çevirmeyin.
1. Kaynak BBC, yancı falan değil.
2. Kaynak Milliyet, belki yancı diyebilirsin ama haber 2001 yılında yayınlanmış. Adamlar çok ileri görüşlüymüş demek ki :D
3. Kaynak Cumhuriyet, haberin yanlış olduğunu sanmıyorum. Eğer öyleyse özür dilerim.
4. Kaynak Barış Özcan :D Başka bir şey dememe gerek yok.
Diğer konularda ise;
TOGG haberi doğru, traktör konusunda ise internete yazarsan 500 tane haber çıkar karşına. Birkaç tane prototip yapılmış anladığım kadarıyla ama henüz bir seri üretim söz konusu değil.
Bak NASA'ınn kuruluşuna milyar dolarlarla mı kuruldu. Ülkece gelişim çağındayız, ve verdiğin kaynaklar tamamı yanlı parti tutan kaynaklar (gerçi günümzde bi kaç tane tarafsız kaynak var) eğer sen halen bunlara inanacaksan inan. Emin ol o özenilen avrupada sarayların maaliyetleri bizimkinin mislidir
Bahsettiğin şirket bu işin yöncülerinden birisi. Adamların örnek alıcak başka bir alternatifi yoktu. Onlar 1 milyon dolarla bile başlasa laf edemezsin. Lâkin sen yıllardır diğer ülkelerin bu alanda çalışmalarını görüyorsun. Sıfırdan bir altyapı kurucaksın ve açıkladığın bütçe çerez parası kadar. Bari 1-2 milyar TL açıklasalarmış .D

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
1. Kaynak BBC, yancı falan değil.
2. Kaynak Milliyet, belki yancı diyebilirsin ama haber 2001 yılında yayınlanmış. Adamlar çok ileri görüşlüymüş demek ki :D
3. Kaynak Cumhuriyet, haberin yanlış olduğunu sanmıyorum. Eğer öyleyse özür dilerim.
4. Kaynak Barış Özcan :D Başka bir şey dememe gerek yok.
Diğer konularda ise;
TOGG haberi doğru, traktör konusunda ise internete yazarsan 500 tane haber çıkar karşına. Birkaç tane prototip yapılmış anladığım kadarıyla ama henüz bir seri üretim söz konusu değil.
O zaman BBC, Cumhuriyet, Barış Özcan Erdoğan'ın sözcüsü mü?
Kim olursa olsun kardeşim ben bizzat Erdoğan'ın ve birkaç yol arkadaşının açıklaması olmadan bu tür büyük gelişmelere haberlerinin gerçekliğine inanmıyorum sana da tavsiye ederim.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
O zaman BBC, Cumhuriyet, Barış Özcan Erdoğan'ın sözcüsü mü?
Kim olursa olsun kardeşim ben bizzat Erdoğan'ın ve birkaç yol arkadaşının açıklaması olmadan bu tür büyük gelişmelere haberlerinin gerçekliğine inanmıyorum sana da tavsiye ederim.
Ben herife bu kadar büyük bir etkinliğin, Nasa tarafından etkinliklere davet edilen Barış Özcan'ın bile haberinin olmadığını, onu geçtim SpaceX'de çalışan Türk bir mühendisin bile haberinin olmadığını söylüyorum, herif bana ezber laflarla konuşuyor. Geç bunları kardeşim geç. Her şeyi işinize geldiği gibi anlamayı çok seviyorsunuz.
NASA'nın 1958 yılında bütçesi 89 milyon Dolar'mış. Kaynak Wikipedia.

Son düzenleme:

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
Ben herife bu kadar büyük bir etkinliğin Nasa tarafından etkinliklere davet edilen Barış Özcan'ın bile haberinin olmadığını, onu geçtim SpaceX'de çalışan Türk bir mühendisin bile haberinin olmadığını söylüyorum, herif bana ezber laflarla konuşuyor. Geç bunları kardeşim geç. Her şeyi işinize geldiği gibi anlamayı çok seviyorsunuz.
Ne alaka şu an sırf köşeye sıkıştığın için böyle konuşuyorsun. Barış Özcan dışında bilgili, teknik beceriye sahip bilim adamlarımız yok mu sanıyorsun ? :D
Ezber laf konuşan sensin neymiş SpaceX'de çalışan mühendise bile haber verilmemiş. Herkesin dilinde aynı terane.
Devlet ile ''resmi'' bağlantısı olmayan, herhangi bir yüksek makamı, görevi olmayan, altta belirttiğim şartları sağlamayan kimseler isterse yarın Mars'a çıkartma yapıyoruz desin, umurumda olmaz. Kimse de bunu gelip ''dediklerini yapamadılar'' diye karşı tez olarak KUL-LA-NA-MAZ.

Ben diyorum ki Erdoğan ve birkaç yol arkadaşı dışında vaad edilen hiçbir şeye inanma. Sonunda yanılan sen olursun.

Ben herife bu kadar büyük bir etkinliğin Nasa tarafından etkinliklere davet edilen Barış Özcan'ın bile haberinin olmadığını, onu geçtim SpaceX'de çalışan Türk bir mühendisin bile haberinin olmadığını söylüyorum, herif bana ezber laflarla konuşuyor. Geç bunları kardeşim geç. Her şeyi işinize geldiği gibi anlamayı çok seviyorsunuz.

NASA'nın 1958 yılında bütçesi 89 milyon Dolar'mış. Kaynak Wikipedia.
1958 yılında ABD Nasa'yı kurarken o zamanki yönetim ne iş ile meşgulmuş?
Elcevap: Başbakan idam etme, irtica, darbe...

Son düzenleme:

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Bu ülkenin tek doğru konuşanı rte ve yoldaşları mı? Niye sadece onlardan bir açıklama bekliyorsun? Adamlar yarın çıkıp ben peygamberim dese ona de inanırsın o zaman sen. Neymiş bu rte erdoğan sevdası. Yerli ve milli elektrikli traktörü açıklayan o zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu idi. Ne oldu hala çiftçilerin altında göremiyorum ben o traktörü? Ek olarak dediğin şeyleri yarın bir gün okuduğunda sen bile gülüceksin. Koskoca NASA tarafından etkinliğe davet edilen herifi bile bilgilendirmemişler. Üstüne SpaceX'de çalışan bir Türk mühendisin bile, bu kadar bu işin içinde olan bir Türk'ün bile haberi yok diyorum, bana gelmiş devlete bağlı olmayan falan filan diyorsun. Nasıl bi boş yorum bu? Böyle zihniyetler olduğu için hayvan gibi beyin göçü yaşanıyor zaten başka ülkelere. Neyse SpaceX'e giren arkadaş en iyisini yapmış burdan kaçarak. Şahsen ben olsam ben de senin gibi düşünen insanlara karşı bi katkı sağlamak istemezdim. Neyse sana erdoğan ve yoldaşlarıyla mutlu hayatlar dilerim. Umarım çıkarız uzaya. Tabi önce erdoğanı tekrar cb seçmemiz gerekmezse ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

2023'de lozan antlaşması da bozuluyor, gizli maddelerin hepsi açığa çıkıcak. Bor madenlerimizi çıkartıp süper güç olucaz. 5.5 milyon dolar ile şuanda imkansız gibi gözüküyor ama BOR madeninin gücü o kadar yüksek ki roket yakıtı konusunda 0 sıkıntı çekicez. Ek olarak gemiyi ve giysiyi de bor madeni ile yapacağımız için, maddi açıdan hiç zorlanacağımızı düşünmüyorum. Neyse, bekle bizi 2023!

Son düzenleme:

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Bu ülkenin tek doğru konuşanı rte ve yoldaşları mı? Niye sadece onlardan bir açıklama bekliyorsun? Adamlar yarın çıkıp ben peygamberim dese ona de inanırsın o zaman sen. Neymiş bu rte erdoğan sevdası. Yerli ve milli elektrikli traktörü açıklayan o zamanın Ahmet Davutoğlu idi. Ne oldu hala çiftçilerin altında göremiyorum ben o traktörü? Ek olarak dediğin şeyleri yarın bir gün okuduğunda sen bile gülüceksin. Koskoca NASA tarafından etkinliğe davet edilen herifi bile bilgilendirmemişler. Üstüne SpaceX'de çalışan bir Türk mühendisin bile, bu kadar bu işin içinde olan bir Türk'ün bile haberi yok diyorum, bana gelmiş devlete bağlı olmayan falan filan diyorsun. Nasıl bi boş yorum bu? Böyle zihniyetler olduğu için hayvan gibi beyin göçü yaşanıyor zaten başka ülkelere. Neyse SpaceX'e giren arkadaş en iyisini yapmış burdan kaçarak. Şahsen ben olsam ben de senin gibi düşünen insanlara karşı bi katkı sağlamak istemezdim. Neyse sana erdoğan ve yoldaşlarıyla mutlu hayatlar dilerim. Umarım çıkarız uzaya. Tabi önce erdoğanı tekrar cb seçmemiz gerekmezse ;)

2023'de lozan antlaşması da bozuluyor, gizli maddelerin hepsi açığa çıkıcak. Bor madenlerimizi çıkartıp süper güç olucaz. 5.5 milyon dolar ile şuanda imkansız gibi gözüküyor ama BOR madeninin gücü o kadar yüksek ki roket yakıtı konusunda 0 sıkıntı çekicez. Ek olarak gemiyi ve giysiyi de bor madeni ile yapacağımız için, maddi açıdan hiç zorlanacağımızı düşünmüyorum. Neyse, bekle bizi 2023!
Bilmediğimden soruyorum bu lozan antlaşmasının nitmesi meselesi nedir? bir kaç yerde daha görmüştüm gerçekten bitiyor mu 2023 te ve bitince ne olacak

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
Bu ülkenin tek doğru konuşanı rte ve yoldaşları mı? Niye sadece onlardan bir açıklama bekliyorsun? Adamlar yarın çıkıp ben peygamberim dese ona de inanırsın o zaman sen. Neymiş bu rte erdoğan sevdası.
Şu an ülkede kim ve kimin partisi iktidarda? TKP mi proje açıklaması yapacaktı?
Konuyu çarpıtmayınız, ben büyük projelerin açıklanmasına karşın söyledim.
Bu dediklerinin hiçbiri en yetkili makamdan söylenmedi. Birtakım medya kuruluşlarının haberleri, bunu ciddiye alıyorsanız yazık.

Ne güzel dava, hükümetle alakası olmayan, her ipini koparan ajans sallasın bir şeyler sonra da o sallanan saçmalıklar hükümetin başına kakılsın. Yok öyle bir şey.
Tekrar diyorum, bu ve bunun gibi büyük projeleri sadece Erdoğan ve birkaç yol arkadaşı dışında kim açıklarsa inanmayın bu kadar basit.
Ama olay şuradaki muhalefet tarafı tabanını bir yerden desteklemek/beslemek zorunda. Hükümetin yapamayacağı şeyleri, halka asılsız bir şekilde heyecanlandırması, boş bir beklenti oluşturması tek kozları. Sizi de anlıyorum.

bkz. bunları yiyen kaldı mı?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
2022'de çıkıcak denilmiyor muydu TOGG için? Temeli yeni bitti heralde. Fabrikayı da kurarsınız 1 seneye. 2023'de yollarda görürüz artık(!)
Alıntıyı görüntüle
Tün dünyayı etkileyen küresel bir salgının varlığından haberdarsın değil mi? Birçok çalışmayı sekteye uğrattı bu virüs. Sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Tün dünyayı etkileyen küresel bir salgının varlığından haberdarsın değil mi? Birçok çalışmayı sekteye uğrattı bu virüs. Sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada.
Bu sadece bir örnek. Bunun gibi onlarca örnek var.

Diyanet İşleri Başkanlığı için 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nden ayrılan ödenek 12 milyar 977 milyon TL. Geçen yıl 11 milyar 519 milyon 609 bin olan Diyanet'in bütçesi 2021 yılı için 1 milyar 458 milyon TL artış gösterdi. Lâkin uzay konu olunca değil 1-2 milyar TL, 50 milyon TL bile ayıramıyoruz. Neyse allah allah diye diye çıkarsınız uzaya. Abim şimdi şöyle bir şey var, bu allah bizim değil mi? Topluca duamızı edicez, ne giysiye, ne de mekiğe ihtiyaç var. Allahımızın gücü her şeye yeter inşallah maşallah. Bir dua okuduk mu ülkecek hoop uzaydayız ab H.O ✌️

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,634
Üyeler
161,104
Son üye
yusuf_bbey1
Top Bottom