Türkiyede neden iphone bu kadar tercih ediliyor?

Anladım. Yine Türkiyede en çok kullanılan telefon Samsung. (2024 verilerine göre de öyle bu tablo 2021)
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle bir durum yok işte kim diyor %70’i apple olduğunu hocam. Herkes sizin şehirlerde kafelerde gördüğünüz kişiler değil. Hayatında elektronik bir cihaza verecek 10 bin lirası dahi olmayan adamlar var ne apple ı Allah aşkına o paraya Apple dan mikrofiber bez alırsın anca
Hocam insanların %70'i demiyorum zaten apple marka telefonu olan insanların %70'i aldığı telefonun teknik özelliklerini bile bilmeden sadece markaya bakarak alıyor ondan bahsettim

zaten samsung hocam sen dediğimi anlamadın samsungun çok gözükmesinin sebebi çok fazla modeli olması ama s25 ile ıphoneun eşit modelini karşılaştırınca böyle cıkmaz. en çok satmasının sebebi daha fazla model olması her kesime hitap etmesi.
Anladım. Konuda öyle yazmadın o nedenle dedim. O konuda markalaşma devreye giriyor işte. Rolexden daha kaliteli seiko 5 saatler varken neden insanlar rolex alıyor diye düşünebilirsin

Hocam insanların %70'i demiyorum zaten apple marka telefonu olan insanların %70'i aldığı telefonun teknik özelliklerini bile bilmeden sadece markaya bakarak alıyor ondan bahsettim
Anladım evet doğru diyorsun

Samsung dahil tüm android cihazlar Apple ın çeyreği kadar premium algısı yaratamaz. Bunun bir çok sebebi var. Adamlar Amerikan bir kere son 100 yılın en güçlü silahı olan basın/medya silahı adamların elinde. Senin bu algıyı yıkma şansın yok

Bir iphone 16 pro kullanıcısı olarak şunu eklemek istiyorum;
İlk akıllı telefonum Sony xperia xa idi 3,4 yıl bu telefonu kullandıktan sonra staja girdim 3 aylık staj paramla Xiamio Redmi Note 8 pro aldım, üniversite boyunca bu telefonla devam ettim sonrasında iş hayatımın ilk dönemlerinde (iphone 14 son modelken) iphone 12 aldım. Şimdi yaklaşık 2,3 ay önce iphone 16 pro aldım.

İphone tercih edenlerin geneli Androide ön yargılı olduğu için tercih ediyor veya İOS işletim sisteminden Androide geçmek meşakatli geliyor.
Tamamıyla kendi fikirlerimi söyleyecek olursam gençlerin yani yaşıtlarımın %90'nı tamamen Kamera + statü göstergesi olarak kullanıyor bu telefonu.
Ben Apple dünyasında çok tecrübeli olmadığım için iphone tercih ediyorum.
Ama açık konuşmak gerekirse Androide dönmeyi çok istiyorum, App Store berbat bir mağaza uygulamalarda yorum yok adam gibi ve delme çakma geliyor bana, uygulamalar daha akıcı akıyor felan denmiş alakası yok iphone de uygulama kurmak kullanmak androide göre harbiden bir dert şahsen 3 yıl oldu halen reklamsız iyi bir tarayıcı bulamadım. (Bütün tarayıcılar Safarinin varyantı olduğu için "zorunlu")

Biraz karışık anlattım ama dediğim gibi teknoloji desen teknolojinin T'si yok güncel iphone modellerinde, tamamıyla alışkanlık ve masadaki duruşu için insanlar iphone tercih ediyor. Kamera için tercih edenlere saygı duysam da güncel amiral gemisi androidlerinde pek aşağı kalır yanı artık yok gibi.

Google Piksel türkiyeye geldiğinde İphone 16 pro 256gb cihazımı satıp direk piksele taşınacağım.

Çok heves etmeyin iphonede görülecek bişi yok sadece "havalı"

BURDAN SİRİYE SESLENİYORUM ULAN HER SORUMU CHATGPTYE DANIŞACAKSAN SEN NE *KİME ASİSTANSIN

Bir iphone 16 pro kullanıcısı olarak şunu eklemek istiyorum;
İlk akıllı telefonum Sony xperia xa idi 3,4 yıl bu telefonu kullandıktan sonra staja girdim 3 aylık staj paramla Xiamio Redmi Note 8 pro aldım, üniversite boyunca bu telefonla devam ettim sonrasında iş hayatımın ilk dönemlerinde (iphone 14 son modelken) iphone 12 aldım. Şimdi yaklaşık 2,3 ay önce iphone 16 pro aldım.

İphone tercih edenlerin geneli Androide ön yargılı olduğu için tercih ediyor veya İOS işletim sisteminden Androide geçmek meşakatli geliyor.
Tamamıyla kendi fikirlerimi söyleyecek olursam gençlerin yani yaşıtlarımın %90'nı tamamen Kamera + statü göstergesi olarak kullanıyor bu telefonu.
Ben Apple dünyasında çok tecrübeli olmadığım için iphone tercih ediyorum.
Ama açık konuşmak gerekirse Androide dönmeyi çok istiyorum, App Store berbat bir mağaza uygulamalarda yorum yok adam gibi ve delme çakma geliyor bana, uygulamalar daha akıcı akıyor felan denmiş alakası yok iphone de uygulama kurmak kullanmak androide göre harbiden bir dert şahsen 3 yıl oldu halen reklamsız iyi bir tarayıcı bulamadım. (Bütün tarayıcılar Safarinin varyantı olduğu için "zorunlu")

Biraz karışık anlattım ama dediğim gibi teknoloji desen teknolojinin T'si yok güncel iphone modellerinde, tamamıyla alışkanlık ve masadaki duruşu için insanlar iphone tercih ediyor. Kamera için tercih edenlere saygı duysam da güncel amiral gemisi androidlerinde pek aşağı kalır yanı artık yok gibi.

Google Piksel türkiyeye geldiğinde İphone 16 pro 256gb cihazımı satıp direk piksele taşınacağım.

Çok heves etmeyin iphonede görülecek bişi yok sadece "havalı"

BURDAN SİRİYE SESLENİYORUM ULAN HER SORUMU CHATGPTYE DANIŞACAKSAN SEN NE *KİME ASİSTANSIN
Hocam ben de 16 Pro Max kullanmıştım 2 hafta falan. Gerçekten iOS hiç konuşulan bir os gibi gelmedi bana da, aşırı kısıtlayıcı. Statü olarak ise bence artık Samsung daha premium duruyor gibime geliyor ama herkese göre değişir tabii.

Bana kalırsa alınabilecek düzeyde prestij katan nadir şeylerden birisi telefonu iphone kullanmak hocam. 3 senelik 4 senelik iphoneun bile premium görüntüsü zaten ekonomisi yerin 7 kat altını boylamış insanlarımızın bir nebze olsun iyi hissetmesini sağlıyor. Demek istediğim samsungun ultrasının premium olmaması değil ama tamamen algıya dayanıyor. Bir yandan kullanım kolaylığı ve optimize çalışan uygulamalar basitliğin yanında şıklık sunuyor. Ben şahsen iyi telefon alacak olsam samsungun ultrasını alırım ama daha alt seviye telefon alacaksam iphone'un baz modellerine bakarım. Örneğin daha yenilerde iphone 16e aldım ve elimdeki bataryası ölü arkası kırık iphone 13ü 23.000 liraya takasa verdim. Aynı yılda çıkmış hiçbir android cihaz bu kadar değerli değil dolayısıyla bu da bence bi artı katıyor çünkü telefon yükseltmesi nispeten daha kolay oluyor androide kıyasla. Saygılar..

Hocam ben de 16 Pro Max kullanmıştım 2 hafta falan. Gerçekten iOS hiç konuşulan bir os gibi gelmedi bana da, aşırı kısıtlayıcı. Statü olarak ise bence artık Samsung daha premium duruyor gibime geliyor ama herkese göre değişir tabii.
Ben bilgisayarımda da Linux kullanan, windowsdan nefret eden biriyim. Kısıtlamalara bende gelemiyorum ben babalar gibi apk mi yükleyip telefonu kişiselleştirebilmeliyim. Her anlamda kısıtlama var iyi bir kulaklık almak istesen APTX, Ldac kullanamıyorsun illaha Airzort Pro 3 alıcaksın. Akıllı saat almak istesen %90 özelliklerini kullanamıyorsun illa Zorting Watch alıcaksın ve 2 günde bir sarj edip durucaksın. Yorumlardaki bir şeye katılıyorum değer kaybetmiyor, benimde rahat bir şekilde alma nedenim buydu. Ben uyguna aldım 256gblık 1 aylık iphone 16 pro yu sarı siteden iphone 12 + 45k nakit vererek aldım yoksa 100k vermem. Samsunga da ön yargılı biri olduğum için Google Pikselin gelmesini bekliyorum.
Nothnig Phone'larda bayağı hoşuma gidiyor telefon alacaklar bi göz atsın derim :)

"kanka iphone yhaaa" dan ibaret
Ben bunu bi kız arkadaşımla yaşamıştım, moralim bozuk felan diye konuşuyordum ki o zaman telefonu yeni yükseltmişim. Gelip bana demezmi Aaayfon 16 pro almışsın yaa azıcık mutlu ol. Cidden komedi :D

Çoğunlukla gereksiz statü göstergesi ama değer kaybının minimum olması daha önemli bence. Eğer bir şeyi çok uzun süreli kullanmayı planlamıyorsam acil bir durumlarda hemen satabileceğim ürünleri tercih ediyorum.

Ben bilgisayarımda da Linux kullanan, windowsdan nefret eden biriyim. Kısıtlamalara bende gelemiyorum ben babalar gibi apk mi yükleyip telefonu kişiselleştirebilmeliyim. Her anlamda kısıtlama var iyi bir kulaklık almak istesen APTX, Ldac kullanamıyorsun illaha Airzort Pro 3 alıcaksın. Akıllı saat almak istesen %90 özelliklerini kullanamıyorsun illa Zorting Watch alıcaksın ve 2 günde bir sarj edip durucaksın. Yorumlardaki bir şeye katılıyorum değer kaybetmiyor, benimde rahat bir şekilde alma nedenim buydu. Ben uyguna aldım 256gblık 1 aylık iphone 16 pro yu sarı siteden iphone 12 + 45k nakit vererek aldım yoksa 100k vermem. Samsunga da ön yargılı biri olduğum için Google Pikselin gelmesini bekliyorum.
Nothnig Phone'larda bayağı hoşuma gidiyor telefon alacaklar bi göz atsın derim :)

Ben bunu bi kız arkadaşımla yaşamıştım, moralim bozuk felan diye konuşuyordum ki o zaman telefonu yeni yükseltmişim. Gelip bana demezmi Aaayfon 16 pro almışsın yaa azıcık mutlu ol. Cidden komedi :D
Önceden evet iphoneler gerçekten kaliteli ve farkını koyan cihazlardı ama şuan en kıçı kırık cartcurt tech in çıkardığı telefon bile iphonu tokatlar oldu. Şuan tamamen marka almak için iphone alınıyor. Mesela benim ablamda "illede apple olsun ister çamurdan olsun" kafasında yahu çük kadar şeye 120k para veriyo ben daha telefona ilk ışık gelince "oooo ekran 120hz miş" diyorum bana diyoki "o ne" yahu bi insan bi ürüne 120k verirken hiç mi özelliklerine bakmaz

Önceden evet iphoneler gerçekten kaliteli ve farkını koyan cihazlardı ama şuan en kıçı kırık cartcurt tech in çıkardığı telefon bile iphonu tokatlar oldu. Şuan tamamen marka almak için iphone alınıyor. Mesela benim ablamda "illede apple olsun ister çamurdan olsun" kafasında yahu çük kadar şeye 120k para veriyo ben daha telefona ilk ışık gelince "oooo ekran 120hz miş" diyorum bana diyoki "o ne" yahu bi insan bi ürüne 120k verirken hiç mi özelliklerine bakmaz
16 pro alma nedenim ekran hzsi içindi.. gerçekten çok fark ediyor, ayriyeten iphone 12mi alalı daha 2 yıl olsada günde 3 kere sarj ediyordum pili dayanmıyordu... Ablanın kafasını biliyorum ülkenin çoğu o kafada ama işte can sıkıcı.. Şahsen kendime göre kazancım iyi olmasa bu toplara hiç girmezdim.

İphone 17 pro alıcağınıza bi android alın üstüne de Steam Deck oled 1tb + 30-40k lık iyi bi kamera çekin aynı paraya 3 ürün :D

Gerçekten merak ettiğim bir konu: İnsanlar neden daha düşük fiyatlara, yıllarca gidecek ve daha donanımlı cihazlar varken ülkemizde diğer ülkelere göre en pahalıya satılan iPhone'u tercih ediyorlar? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yurt dışında S24 Ultra, S25 Ultra gibi cihazlar, iPhone 16 Pro Max, 17 Pro Max gibi cihazlarla aynı fiyattan çıkıyor ve aynı miktarlarda satılıyor. Burada bırakın iPhone 16 Pro Max'i, S24 Ultra, iPhone 16 düz model ile aynı fiyattan gidiyor. Diğer ülkelerde kimse birbirine laf etmiyor. Ülkede iPhone 13'ü olan insan, elindeki telefonu her Android'den iyi görüyor. Bu durum cidden bana garip geliyor.

Hele hele ülkenin ekonomik durumu böyleyken.
telefon hiç değer kaybetmiyor. 12 vardı sattım üzerine az ekledim 14 aldım sonra satıp 16 ya geçtim satarken hiç zorlanmadım.

önceden android kullanıyordum ıphone saçma buluyordum. ama kullanmaya başlayınca anladım insanların neden tercih ettiğinş

telefon hiç değer kaybetmiyor. 12 vardı sattım üzerine az ekledim 14 aldım sonra satıp 16 ya geçtim satarken hiç zorlanmadım.

önceden android kullanıyordum ıphone saçma buluyordum. ama kullanmaya başlayınca anladım insanların neden tercih ettiğinş
Ben şahsen çok sık telefon değişmediğim için ikinci el değeri o kadar önemli değil fakat doğru ikinci el değeri çok düşüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,747
Üyeler
185,794
Son üye
xBuio
Geri