Neler Yeni

Türknet Destek'in Çelişkili Arıza Mesajları

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Alıntıyı görüntüle

Karşıdaki binada durum bu, port falan var yani :)
1617808297190.png

0 metre olması ne anlama geliyor?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Alvares

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Gencer Murat Sonlu
Katılıyorum.
TT dışında bir firmaya başvurulduğunda "Biz başvurunuzu aldık boş port olursa sizi bilgilendireceğiz" lafı tam bir fiyasko.
TT kullanan altyapı konularında önde oluyor. Adam önce kendi müşterisini bağlıyor.
Çok saçma.
Aslına bakarsanız o kadar çok kirli bağlantı var ki. Artık hangi port nereyi besliyor harita incelemeleri bile oldukça başarısız. İlk fiberler çekildiği dönemde, site tarzı yerlerin altına server odası gibi switchler kurulur. Switchlere kadar bağlantı turuncu fiberle yapılır, dairelere bakır kablo ile dağıtılırdı.

Örnek; bir switch 50 Mbps hıza sahip olur, oradan bölünür 2-4 mbps hızlar elde edilirdi. 10 kişi aynı anda bir şey çektiğinde bağlantı kilit, ping şaha kalkmış. Müşteri arar sorun ne, sistemsel arıza olabilir kontrol altında... manası: kalite yetersiz hizmet veremiyoruz olurdu. Ya da direkt porta atarlardı. Boş port yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

20 metre ilerideki binada VDSL var, yani yakında dağıtım kutusu var, bağlantı aktarılmıyor.
Normal, çünkü o bağlantının dağıtılması için gerekli techizat ilgili firmada olsa bile alt yapı sağlama konusunda eğer TT gibi bir firmadan alt yapı alıyorsa, o firmanın izni olmadan 1 adım ileri malesef gidemez.

Rekabet kurulu, pasta payları, işletim hakkı, alt yapı çalışma hakkı bunların hepsi etkendir, o hizmetin sunulabilrmesi için.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Aslına bakarsanız o kadar çok kirli bağlantı var ki. Artık hangi port nereyi besliyor harita incelemeleri bile oldukça başarısız. İlk fiberler çekildiği dönemde, site tarzı yerlerin altına server odası gibi switchler kurulur. Switchlere kadar bağlantı turuncu fiberle yapılır, dairelere bakır kablo ile dağıtılırdı.

Örnek; bir switch 50 Mbps hıza sahip olur, oradan bölünür 2-4 mbps hızlar elde edilirdi. 10 kişi aynı anda bir şey çektiğinde bağlantı kilit, ping şaha kalkmış. Müşteri arar sorun ne, sistemsel arıza olabilir kontrol altında... manası: kalite yetersiz hizmet veremiyoruz olurdu. Ya da direkt porta atarlardı. Boş port yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal, çünkü o bağlantının dağıtılması için gerekli techizat ilgili firmada olsa bile alt yapı sağlama konusunda eğer TT gibi bir firmadan alt yapı alıyorsa, o firmanın izni olmadan 1 adım ileri malesef gidemez.

Rekabet kurulu, pasta payları, işletim hakkı, alt yapı çalışma hakkı bunların hepsi etkendir, o hizmetin sunulabilrmesi için.
VDSL bağlayacaksalar geçmeye razıyım zaten o dert değil :)

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Yerlerde olan ADSL hızı, düşük hıza rağmen kopmalar için talep açtım. Sorun Telekom'a bildirildi, bugün gelen ilk bildirim mesajı bu şekilde

Alıntıyı görüntüle

Gördüğünüz gibi gelen ilk mesajda sorun sahadaymış, ben suçsuzmuşum!

Alıntıyı görüntüle

Kısa süre sonra gelen mesaj ise yukarıda şekilde. Dakikalar içerisinde sorun onlardan bana kalıyor. İnsan aklıyla alay ediliyor, başka bir şey değil.

Düzenleme: Dakikalar değilmiş, aynı dakika gelmiş iki mesaj. Maşallah aynı hızı daha farklı projelerde de görmek isteriz :)
Verdikleri fiyata ve internet hizmetine bir sözüm yok, hiçte olmadı lâkin bu destek birimleri gerçekten kullanılmamasını önermememe sebep olmakta her geçen gün haklı çıkartıyor beni.

Alvares

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Gencer Murat Sonlu
VDSL bağlayacaksalar geçmeye razıyım zaten o dert değil :)
Muhtemelen bağlanır ancak ne zaman onu kestirmek çok güç. Ben Gaziosmanpaşa da oturuyorum, adsl 8 mbps hızım vardı bir gün gelip aparman giriş kapısının yanına fiber kutusunu çaktılar. Bağlantılar modemler değişti. daireme 77MBPS maks hız geliyor su an ancak iki yan binada hala adsl ile cebelleşenler var.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
İlk fiberler çekildiği dönemde, site tarzı yerlerin altına server odası gibi switchler kurulur. Switchlere kadar bağlantı turuncu fiberle yapılır, dairelere bakır kablo ile dağıtılırdı.
Aynen ilk zamanlarda FTTB sistemler çok kurulurdu. Sonradan binaların daire sayıları vb. arttıkça bu iş daha da masraflı olmaya başlamıştı.
TT de 2016 yılında FTTB sistem kurmama kararı aldı.

Alvares

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Gencer Murat Sonlu
Aynen ilk zamanlarda FTTB sistemler çok kurulurdu. Sonradan binaların daire sayıları vb. arttıkça bu iş daha da masraflı olmaya başlamıştı.
TT de 2016 yılında FTTB sistem kurmama kararı aldı.
Çalıştığım dönemde bundan henüz vazgeçilmemişti. Ama çok tuhaf olaylara şahit olmuştum. X belediye sağlayıcı firmaya kazı izni vermediği için fiberi kaldırım veya asfalt altına döşerlerdi. Yoldan araba geçmesi durumunda kablo esner bağlantı anlık kopardı.

Çok gülünç bir alt yapımız var gerçekten. Elden ele birbilerini besleyecekler diye, bir çok işin baştan sağma yapılması da cabası. Ey gidi günler...

Umarım bundan sonraki süreçte daha dikkatli davranırlar, amaç kablosuz bağlantı ancak Türkiye için epeyi bir zamana ihtiyaç var.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Umarım bundan sonraki süreçte daha dikkatli davranırlar, amaç kablosuz bağlantı ancak Türkiye için epeyi bir zamana ihtiyaç var.
Azerbaycan'da 50/50Mbps Fiber İnternet 25 Birim Para.
TL Olarak 120TL ediyor. Türkiye'de 130 birim paraya 50/8 İnternet anca alınıyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
1617824926747.png

Bir günde 3 farklı cevap veren Telekom krallığı, sorun önce kendilerinde oldu, sonra bende. En sonunda ise sorun olmadığına karar verdiler.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
1618142600080.png

Az önce böyle bir mesaj aldım, acaba neyi kapsıyor. Bi heyecanlanmadım değil :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,798
Üyeler
161,346
Son üye
Emirhank17
Top Bottom