Daireye kadar fiber muhtemelen.Alıntıyı görüntüle
0 metre olması ne anlama geliyor?
Aslına bakarsanız o kadar çok kirli bağlantı var ki. Artık hangi port nereyi besliyor harita incelemeleri bile oldukça başarısız. İlk fiberler çekildiği dönemde, site tarzı yerlerin altına server odası gibi switchler kurulur. Switchlere kadar bağlantı turuncu fiberle yapılır, dairelere bakır kablo ile dağıtılırdı.Katılıyorum.
TT dışında bir firmaya başvurulduğunda "Biz başvurunuzu aldık boş port olursa sizi bilgilendireceğiz" lafı tam bir fiyasko.
TT kullanan altyapı konularında önde oluyor. Adam önce kendi müşterisini bağlıyor.
Çok saçma.
Normal, çünkü o bağlantının dağıtılması için gerekli techizat ilgili firmada olsa bile alt yapı sağlama konusunda eğer TT gibi bir firmadan alt yapı alıyorsa, o firmanın izni olmadan 1 adım ileri malesef gidemez.20 metre ilerideki binada VDSL var, yani yakında dağıtım kutusu var, bağlantı aktarılmıyor.
VDSL bağlayacaksalar geçmeye razıyım zaten o dert değilAslına bakarsanız o kadar çok kirli bağlantı var ki. Artık hangi port nereyi besliyor harita incelemeleri bile oldukça başarısız. İlk fiberler çekildiği dönemde, site tarzı yerlerin altına server odası gibi switchler kurulur. Switchlere kadar bağlantı turuncu fiberle yapılır, dairelere bakır kablo ile dağıtılırdı.
Örnek; bir switch 50 Mbps hıza sahip olur, oradan bölünür 2-4 mbps hızlar elde edilirdi. 10 kişi aynı anda bir şey çektiğinde bağlantı kilit, ping şaha kalkmış. Müşteri arar sorun ne, sistemsel arıza olabilir kontrol altında... manası: kalite yetersiz hizmet veremiyoruz olurdu. Ya da direkt porta atarlardı. Boş port yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Normal, çünkü o bağlantının dağıtılması için gerekli techizat ilgili firmada olsa bile alt yapı sağlama konusunda eğer TT gibi bir firmadan alt yapı alıyorsa, o firmanın izni olmadan 1 adım ileri malesef gidemez.
Rekabet kurulu, pasta payları, işletim hakkı, alt yapı çalışma hakkı bunların hepsi etkendir, o hizmetin sunulabilrmesi için.
Verdikleri fiyata ve internet hizmetine bir sözüm yok, hiçte olmadı lâkin bu destek birimleri gerçekten kullanılmamasını önermememe sebep olmakta her geçen gün haklı çıkartıyor beni.Yerlerde olan ADSL hızı, düşük hıza rağmen kopmalar için talep açtım. Sorun Telekom'a bildirildi, bugün gelen ilk bildirim mesajı bu şekilde
Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz gibi gelen ilk mesajda sorun sahadaymış, ben suçsuzmuşum!
Alıntıyı görüntüle
Kısa süre sonra gelen mesaj ise yukarıda şekilde. Dakikalar içerisinde sorun onlardan bana kalıyor. İnsan aklıyla alay ediliyor, başka bir şey değil.
Düzenleme: Dakikalar değilmiş, aynı dakika gelmiş iki mesaj. Maşallah aynı hızı daha farklı projelerde de görmek isteriz
Muhtemelen bağlanır ancak ne zaman onu kestirmek çok güç. Ben Gaziosmanpaşa da oturuyorum, adsl 8 mbps hızım vardı bir gün gelip aparman giriş kapısının yanına fiber kutusunu çaktılar. Bağlantılar modemler değişti. daireme 77MBPS maks hız geliyor su an ancak iki yan binada hala adsl ile cebelleşenler var.VDSL bağlayacaksalar geçmeye razıyım zaten o dert değil
Aynen ilk zamanlarda FTTB sistemler çok kurulurdu. Sonradan binaların daire sayıları vb. arttıkça bu iş daha da masraflı olmaya başlamıştı.İlk fiberler çekildiği dönemde, site tarzı yerlerin altına server odası gibi switchler kurulur. Switchlere kadar bağlantı turuncu fiberle yapılır, dairelere bakır kablo ile dağıtılırdı.
Çalıştığım dönemde bundan henüz vazgeçilmemişti. Ama çok tuhaf olaylara şahit olmuştum. X belediye sağlayıcı firmaya kazı izni vermediği için fiberi kaldırım veya asfalt altına döşerlerdi. Yoldan araba geçmesi durumunda kablo esner bağlantı anlık kopardı.Aynen ilk zamanlarda FTTB sistemler çok kurulurdu. Sonradan binaların daire sayıları vb. arttıkça bu iş daha da masraflı olmaya başlamıştı.
TT de 2016 yılında FTTB sistem kurmama kararı aldı.
Azerbaycan'da 50/50Mbps Fiber İnternet 25 Birim Para.Umarım bundan sonraki süreçte daha dikkatli davranırlar, amaç kablosuz bağlantı ancak Türkiye için epeyi bir zamana ihtiyaç var.
ComnetAlternatif sunarsan hemen geçeyim, parasında da değilim
Dostum olsa zaten geçerdim, yoksa sizden önce düşündüm tabii alternatifleriComnet