Öneri TurkNet & Millenicom gibi VDSL Kullananlara Modem Önerisi: Tenda V1200-AC

erturk.gg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
548
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Türknet'e, Millenicom'a veya Netspeed gibi VDSL sağlayıcılara geçecek & geçmiş olan kişilere VDSL modem önerisinde bulunacağım(Bu modemi eğer Superonline veya Türk Telekom'dan VDSL hizmet alıyorsanız da kullanabilirsiniz). Ürün diğer modellere göre ve özelliklerine göre uygun fiyatlı.

TENDA V1200-AC1200 VDSL İncelemesi

1. Modemin Görünüşü:
1612883120371.png
1612883173557.png

Modemin genel görünüşü bana kalırsa gamer'ların içinde güzel bir hissiyat uyandırıyor. Tasarım anlamında kimseyi üzmeyecek bir modem bana göre.

2. Teknik Detaylar:
Gelin modemin teknik detaylarına bakalım:

İyi yanlar:
  • Broadcom Yonga Seti bulunduruyor(Modemler için iyi bir Yonga).
  • 1 Gigabit(1000MBps)'lik bir Ethernet girişi var.
  • Modemde 4 adet 5dbi'lik antenler bulunmakta.
  • Modem arayüzü bir çok ayar yapmanıza olanak veriyor.
  • Wifi-5 standardını kullanıyor ve AC standartını destekliyor.
  • USB Girişi: 4K çözünürlükte olan bir videoyu bile hızlıca telefonunza aktarmanıza olanak sağlıyor.
  • Modem 2.4GHz yanında 5GHz'lik kablosuz ağı da desteklemekte.
  • Stabil, sürekli restart atmanıza gerek kalmyan bir modem.
  • Uzaktan erişime açabiliyorsunuz[TR-069](Bazı sağlayıcılar bunu istiyor).
  • 2.4GHZ İle: 300MBps'ye kadar destekliyor.
  • 5GHZ İle: 850MBps'ye kadar destekliyor.
  • 5GHZ Bandının çekim alanı oldukça iyi.
  • Kurulumu kolay.
Kötü yanlar:
  • Modem arayüzündeki Türkçe çeviri biraz kötü, bazı hatalar var.
  • Yoğun yük altında(Yayın Gibi) modem biraz fazla ısınıyor, fakat performansta sorun olmuyor.
  • 2.4GHz Çekim alanı 5GHz ile aynı sayılır(5GHz'nin çekim alanı sanki daha bile iyi).
  • Bu modemi alacaksanız cihazınızın 5GHZ Bandını desteklediğine emin olun, yoksa kablosuzda iyi performans alamazsınız.
3. Modemin Dış Özellikleri:
1612894060951.png
1612894097800.png

• Arka tuşlar WPS ve Wi-Fi bantlarını açıp kapamanıza olanak sağlıyor.
  • Antenlerin hepsi her yöne hareket edebiliyor, aşağı, yukarı, sağa, sola gibi.
  • Ön tarafta herhangi bir özellikte sorun olduğunu anlayabileceğiniz çift renkli ledler bulunuyor.
4. Uzun Kullanım Sonucu Deneyimim:
Bu modem uzun kullanımda bana sorun yaşatmadı, özellikle online oyunlarda bana kalırsa performansı çok iyi. Ürünü yaklaşık 5 aydır kullanmaktayım.

Bir incelememin daha sonuna geldik, eğer bir soru veya fikriniz var ise yazabilirsiniz. :)
Fotoğraf kaynağı: Donanım Haber

Satın alma linki: https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-tenda-v1200-300-mbps-vdsl2-fiyati,560358963.html

Son düzenleme:
güzel bir rehber olmuş bende türknete geçtim elimdeki modem baya eski artık emekliye vericem

fiyatına göre gayet iyi ve şık ilk fotoya baktığımda dedim herhalde 1k lık modem boş yere bakmayayım dedim ama ön yargılı olmamak lazım asfcasfa.

fiyatına göre gayet iyi ve şık ilk fotoya baktığımda dedim herhalde 1k lık modem boş yere bakmayayım dedim ama ön yargılı olmamak lazım asfcasfa.
Alırken bende aynısını demiştim :D

Türk Telekom 100Mbps VDSL kullanıyorum şuanki modemimden ne farkı var alsam ne değişir şuan valorantta 17-22 ms arası alıyorum

Türk Telekom 100Mbps VDSL kullanıyorum şuanki modemimden ne farkı var alsam ne değişir şuan valorantta 17-22 ms arası alıyorum
Pingin bir nebze düşer ek olarak 5Ghz çekim alanın artar mobilde vb. daha iyi performans alırsın %100. Ama şu an sorun yoksa ihtiyaç değil.

Bu modemin kablosuz performansı hakkında çok şikayet var. Arayüzü de kötü.
Keenetic ürünlerine bakmanızı öneririm. Extra DSL İle Rakipler ve Extra DSL Bu modemi adeta tokat manyağı yapıyor.
Arayüz olsun özellik desteği olsun her açıdan Extra DSL Çok daha üstün. Ayrıca Tenda modemin antenleri sadece bir kablo ile bağlı. Keenetic modem direkt olarak kablosuz iletimini sağlayan parçaların üzerinden (isimlerini unuttum) bağlantılı bir şekilde dağıtım yapıyor.
Modem her yıl alınan bir şey değil. Keenetic Extra DSL Alınıp 6-7 Yıl sorunsuz kullanılabilir.

Keenetic ürünlerine bakmanızı öneririm. Extra DSL İle Rakipler ve Extra DSL Bu modemi adeta tokat manyağı yapıyor.
Arayüz olsun özellik desteği olsun her açıdan Extra DSL Çok daha üstün. Ayrıca Tenda modemin antenleri sadece bir kablo ile bağlı. Keenetic modem direkt olarak kablosuz iletimini sağlayan parçaların üzerinden (isimlerini unuttum) bağlantılı bir şekilde dağıtım yapıyor.
Modem her yıl alınan bir şey değil. Keenetic Extra DSL Alınıp 6-7 Yıl sorunsuz kullanılabilir.
Kablosuz performansı 2.4Ghz'de iyi değil fakat 5Ghz'de ben aşırı memnunum. Arayüz - yönlere yazdığım gibi bence de karışık. Ben sorun yaşamadım.

Tenda V300 almıştım. Kablosuz performansı leş. İade edip omni dsl almıştım.

V1200'de wifi performansı şikayeti olan model. Ben deneyimimi aktardım.
Elektronik ürünler biraz rulet gibi, bahsettiğiniz model kronik sorunlu olabilir. Markayı genel olarak kötülemek mantıklı değil.

Son düzenleme:
Geri