Neler Yeni

Ülkemizdeki dil eğitimi ile ilgili

KAANT10X

80+ Bronze
Değerli üyeler biliyorsunuz ki ülkemizde tüm okullarda İngilizce eğitimi veriliyor bunun yanı sıra Lisede haftada 2 ders almanca ya da seçmeli başka dil dersleri oluyor hepimizin ortak görüşü ülkemizde ki dil eğitiminin yetersiz olduğu şeklinde.

Son düzenleme:

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ülkemizde arapça eğitimi olmalı mı?
Hayır, neden olsun? Zorunlu olarak bu dersi vermeleri tam bir hata olur.
Bunun için liseler var zaten. Ülkedeki herkes Müslüman değil sonuçta. Şimdi diyeceksin Arapça sadece İslamiyet için mi var? Cevap Evet başka ne için olabilir? :D
Ayrıca askerimizi ya da devlet adamlarını en çok bu ülkelere gönderiyoruz
Güya İslamiyeti kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yapılan ithallerin çoğu Araplarla değil Rusya, Amerika ve Avrupa ülkelerinden oluyor. Alınan petrollerin çoğu Arap ülkelerinden geliyor.
Ayrıca askerimizi ya da devlet adamlarını en çok bu ülkelere gönderiyoruz. Ben de bu sebeplerden dolayı Arapça eğitimine önem vermemiz gerektiğnini düşünüyorum siler ne düşünüyorsunuz
Kaç yıldır kendi dilini adam gibi öğretemeyen bir devlet Arapçayı mı öğretecek? :D Komiksiniz cidden.
Hadi Türkçeyi geçtim adam gibi İngilizce öğretemeyen bir devlet neden Arapça öğretsin ki? Yapılan antlaşmalar, ticaretler bunların hepsi İngilizce dil ile yapılıyor.

Cevabım HAYIR ben gereksiz buluyorum.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Abdülhamitin eğitim sistemi hakkında bir bilgin yok ama nasıl mantıklı geliyor anlamadım.Atatürk'ün yabancı dil bilmesiyle Abdülhamitin eğitim sisteminin iyi olmasıyla ne alakası var?Tayyip de dil bilmiyor ülkenin eğitimiyle bir alakası mı var bu durumun.Abdülhamit döneminde zaten Anadolu halkı çok gelişmiş bir durumda değildi.Ayrıca Arapça öğrenip ne yapacaksın? Araplardan teknoloji mi alacaksın? Arapça bilgi alacağın ekonomi mühendislik gibi alanlarda hangi kaynak var? Araplar çok öğrenmek istiyorsa Türkçe öğrenebilirler.Arapça öğreneceğinize İngilizcenin yanına İspanyolca falan koyun dünya halkının neredeyse 3 te 1 i ile iletişim kurarsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Arapça öğretilmesi bence yanlış. Öğrenmek isteyen imamhatiplerde öğrenebilir. Araplarla yakın ilişkide olmamızın tek sebebi islamın kullanılması. Ve arapça kolay bir değil çok zor bir dil ve öğretilmesi tamamen gereksiz bence. Kısaca hayır arapça öğretilmemeli onun yerine İngilizce'nin daha çok öğretilmesi lazım arapça hiçbir işe yaramaz bundan 10-15 yıl sonra.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Abdülhamitin eğitim sistemi hakkında bir bilgin yok ama nasıl mantıklı geliyor anlamadım.Atatürk'ün yabancı dil bilmesiyle Abdülhamitin eğitim sisteminin iyi olmasıyla ne alakası var?Tayyip de dil bilmiyor ülkenin eğitimiyle bir alakası mı var bu durumun.Abdülhamit döneminde zaten Anadolu halkı çok gelişmiş bir durumda değildi.Ayrıca Arapça öğrenip ne yapacaksın? Araplardan teknoloji mi alacaksın? Arapça bilgi alacağın ekonomi mühendislik gibi alanlarda hangi kaynak var? Araplar çok öğrenmek istiyorsa Türkçe öğrenebilirler.Arapça öğreneceğinize İngilizcenin yanına İspanyolca falan koyun dünya halkının neredeyse 3 te 1 i ile iletişim kurarsınız.
Türkiye'de bazı şirketlerde çalışıyorsan Arapça bilmek çok işe yarıyor. Misal Turkcell buna bir örnek.

Benim cevabım: Zorunlu olarak Arapça öğretilmesine gerek yok. Bilimsel makalelerin yazıldığı diller (çoğunlukla İngilizce ve Almanca) zorunlu olarak öğretilmeli. Zaten öğretiliyor diyebilirsiniz ama yetersiz. Ki bence devletin pek suçu yok dil öğrenimi ile. Kişi kendisi çabalamalı.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Asıl sorum şu ülkemizde arapça eğitimi olmalı mı?
Var zaten, isteyen alır. Zorunlu olması saçma olur. Almanca'nın zorunlu olması da apayrı saçmalık. Almanca da kalkmalı. Türkçe ve İngilizce zorunlu olarak işlenmeli sadece. Onları da şu anki hâlinden uzak, kaliteli ve pratiğe yani konuşmaya önem vererek öğretmeliler. Geriye kalan dilleri de kişi kendi isteğiyle öğrenebilir, oldukça kaliteli eğitim setleri var.

KAANT10X

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sen abdülhamiti savundun
aklıma geldi
ama bir ilişki kuramazmıyız neden bu adamın döneminde bu kadar yetenekli paşalar çıktı gerçi osmanlının her döneminde yetenekli paşalar vardı
sonuç olarak yorumunuz için teşekkürler

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Var zaten, isteyen alır. Zorunlu olması saçma olur. Almanca'nın zorunlu olması da apayrı saçmalık. Almanca da kalkmalı. Türkçe ve İngilizce zorunlu olarak işlenmeli sadece. Onları da şu anki hâlinden uzak, kaliteli ve pratiğe yani konuşmaya önem vererek öğretmeliler. Geriye kalan dilleri de kişi kendi isteğiyle öğrenebilir, oldukça kaliteli eğitim setleri var.
Kesinlikle katılıyorum. 4 yılda haftada 2 saat göreceğim Almancayla ne öğrenebilirim? Biz haftada 7 saat İngilizce görüyoruz. Seçmeli, düz İngilizce ve bir tane daha ders vardı ona da İngilizce hocası girdiği için İngilizce işliyorduk. Mesela 7 yerine 5 yapıp haftada 4 saat Almanca olabilirdi. En azından 4 yılda daha iyi öğrenebilirdik.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Ülkemizde arapça eğitimi olmalı mı?
Hayır. Çünkü millet yaşadığı coğrafyanın dilini ve uluslararası bir dili mi öğrensin yoksa sırf İslam veya Suriyelilerle konuşmak için Arapça mı öğrensin?

dikkat ederseniz şu an en çok araplarla ticari ilişki içerisinde olduğumuz kesin ayrıca her gün araplarla ve arapça konuşan devletlerle yakın ilişkilere giriliyor yeni konsollosluklar. Mühendislik projeleri gündeme geliyor.
Ayrıca askerimizi ya da devlet adamlarını en çok bu ülkelere gönderiyoruz. Ben de bu sebeplerden dolayı Arapça eğitimine önem vermemiz gerektiğnini düşünüyorum siler ne düşünüyorsunuz
Bunlar bizim sorunumuz değil devlet adamlarının sorunu falan. Devlet adamı falan olacaksak Arapça öğrenelim.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Arapça öğretilmesi bence yanlış. Öğrenmek isteyen imamhatiplerde öğrenebilir. Araplarla yakın ilişkide olmamızın tek sebebi islamın kullanılması. Ve arapça kolay bir değil çok zor bir dil ve öğretilmesi tamamen gereksiz bence. Kısaca hayır arapça öğretilmemeli onun yerine İngilizce'nin daha çok öğretilmesi lazım arapça hiçbir işe yaramaz bundan 10-15 yıl sonra.
Komik olanı Türkler için öğrenebilecek en kolay dil arapça ayrıca türkçede çok fazla arapça kelime var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye'de bazı şirketlerde çalışıyorsan Arapça bilmek çok işe yarıyor. Misal Turkcell buna bir örnek.

Benim cevabım: Zorunlu olarak Arapça öğretilmesine gerek yok. Bilimsel makalelerin yazıldığı diller (çoğunlukla İngilizce ve Almanca) zorunlu olarak öğretilmeli. Zaten öğretiliyor diyebilirsiniz ama yetersiz. Ki bence devletin pek suçu yok dil öğrenimi ile. Kişi kendisi çabalamalı.
Almancanın zorunlu olması kadar saçma bir şey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Komik olanı Türkler için öğrenebilecek en kolay dil arapça ayrıca türkçede çok fazla arapça kelime var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almancanın zorunlu olması kadar saçma bir şey yok.
4 yıl arapça eğitimi gördüm en saçma ve öğrenilmesi zor dillerden biri. Türkçede arapça kelime var ama alfabe farklılığı, ve arapçanın telaffuzunun gırtlaktan olması zor kılıyor. Her dilde her dilden kelime var neredeyse ama öğernilmesi kolay mı? Hayır. Kelime olması kolay kılmıyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bence Edebiyat dersi ile Dil bilgisi birbirinden ayrılıp Türkçe ve İngilizce öğretilmeli zorunlu olarak.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Ne yani Arapça öğrenip ülkeyi daha mı iyi satalım? Garipsiniz cidden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,733
Üyeler
163,709
Son üye
yigitsilken